Борисов със заявка за промяна на избирателната система, иска мажоритарен и пропорционален вот

София може да кара 4-5 години по инерция от направеното от нас, хвали се лидерът на ГЕРБ
10 сеп 2024 19:00, Красимир Ангелов
250
Борисов със заявка за промяна на избирателната система, иска мажоритарен и пропорционален вот
Снимка: БГНЕС

"София поне още 4-5 години може да кара по инерция от това, което ние сме направили заедно с Йорданка Фандъкова", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Аз знам какво съм заварил от Стефан Софиянски. Булевардите бяха осеяни с дупки, на "Витоша" не можеше да се разминеш от джипове. Най-младият тролей беше по-стар от мен, сега всичко е ново.

Метрото, което сме го направили, е признато от цяла Европа“, заяви Борисов.

Още по темата
Той разкритикува настоящата администрация на столичния кмет Васил Терзиев, че са изсекли дърветата по ул. "Опълченска".

"Ще видите каква ще е София, когато падне първият сняг с тези колчета, но това сме си избрали в София", каза Борисов и добави, че Терзиев ще си отиде както Софиянски и тогава ГЕРБ ще спрат хаоса и ще възстановят реда в столицата.

Лидерът на ГЕРБ призова за сключване на джентълменско споразумение между основните политически партии преди предсрочните избори. Той даде заявка и за промяна на избирателната система и въвеждането на мажоритарен и пропорционален вот, предаде БГНЕС.

"Защо не отиваме към пропорционално-мажоритарна система. Има време. Защо като агнета стоим и чакаме и хвърляме на хората вината за ниска избирателна активност. Да предложим нещо, което да вдигне вота – мажоритарен и пропорционален вот. Ще има повече желаещи, повече личности ще участват", каза Борисов.

Той коментира и думите на Атанас Атанасов от ПП-ДБ. "Генерал Атанасов ще прави мнозинство. С кой? Но те ще опитат тайни задкулисия и това няма да мине като номер. Ще ги пита и Брюксел, и Вашингтон. България е в много, много сериозна криза. Въобще не искам да ви плаша, но ако започна да разказвам ще си развалим настроението. Аз мога да ви гарантирам санирането и силен еврокомисар", каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов поздрави Екатерина Захариева за избирането и за еврокомисар. „Европейската комисия избра кандидата на ГЕРБ, а не този изпратен от ПП“, каза той. Лидерът на ГЕРБ разкритикува позицията на ПП по отношение на избора на еврокомисар, наричайки ги „злосторници“, които чупят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от Избори 2024
Ромската махала в Стамболийски е с регистрация на един адрес
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
6
 
10
 
! Отговори
ГРОБари преди 1 седмица
Да ви го набия мажоритарно!Тоест вие сами ще избирате до къде да ви влезе.
91
18
 
5
 
! Отговори
Олигофрени са всички преди 1 седмица
които мразят Борисов и в сляпата си злоба не виждат, че той е най - добрият възможен избор. Другото е леш!
90
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Борисов е ЛИДЕР на най голямата успешна партия Борисов е Политик от 22 години Борисов е най успешният държавник на прехода ОНЕЗИ шайката шарлатани нищо не става от тях нищо злоба жлъч обиди очерняне по услужливите телевизии 4 години саботажи
89
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ами тя си беше смесена, но СДС я промениха, защото мажоритарно губеха, а борисов иска като в Гърция, ако са първи да получават допълнително мандати така че да управляват самостоятелно с мнозинство, а 20% да му дават вместо 121 мандата вместо 60, изобщо да му подаряват властта, от какво е недоволен, служебното правителство е негово, главчев е кадър на ГЕРБ, но мъката му е че е назначен от президента, а не от него, 9 млрд. лева заем, това може да бъде само политика на Борисов така на едро
88
5
 
6
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 седмица
Също иска мажоритарна система. Всички слагате в чекмеджето, а мажоритаря решава кога и колко да бърка вътре.
87
4
 
5
 
! Отговори
3a cuлнa gъpжaвa преди 1 седмица
Maжopuтapeн вoт зa 100 genyтaтa, бeз eтнuчecku napтuu u тakuвa c мapruнaлнu ugeoлoruu, 10% бapuepa, npeзugeнтcka penyблuka, aнrлuйcku мogeл npaвнa cucтeмa, nparмaтuчно oбpaзoвaнue no нeмcko-aвcтpuйcku мogeл, koнcepвaтuвнo-naтpuoтuчнo yчuлuщнo възnuтaнue, вkлючuтeлнo вepoyчeнue, зagължuтeлнo ocнoвнo oбpaзoвaнue c npuopuтeт noчтeнuят тpyg, pagukaлнa geбюpokpaтuзaцuя.
86
5
 
9
 
! Отговори
истински мъж преди 1 седмица
Затворът идва за една стара,крадлива и лъжлива м-а-м-у-на от Банкя!Ха,честито!
85
5
 
12
 
! Отговори
См1рт На ГЕРБ преди 1 седмица
Незнам Обаче корумпираната ур ва на Бойко Екатерина Захариева за еврокомисар ми идва в повече.Да ви е ба и държавата неадекватна и всичко .И Европейския парламен явно е пълен с корумпирана из мет начело с Урсулата.
84
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Брей не очаквах такава пяна на устата в коментарите от ППДБ, явно бяс ги хваща вече, ами свиквайте с новата реалност още 100к надолу защото всички видяха кораба ви потъна. А Боко може само да го гледате и да се учите но нямате нищо в главата да разберете за какво иде реч!
83
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това не беше ли предложение на Слави за мажоритарно гласуване
82
3
 
3
 
! Отговори
РУМЕН КЕША преди 1 седмица
ЗА ВУЛГАРИИА ОПТИМАЛНИЯ БРОИ ДЕПУТАТИ В ПАРЛАМЕНТ = е 75 МЕСТА . НЕ ПОВЕЧЕ . КАКВО Е ТВА 240 == ТА ВИЕ ДА НЕ СТЕ НАД 30 МИЛИОНА НАСЕЛЕНИЕ ПЛЕМЕТО ВИ ???
81
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Предложението е за смесено гласуване, като например, 80 депутати се избират мажоритарно, а 160 - пропорционално. По този начин партиите ще си наредят листите с партийни хора, но ще бъдат "принудени" в мажоритарния вот да издигнат свестни и известни. Преференциалния вот в листите трябва да се отмени, не може с държавни средства да се решават коалиционни проблеми на партии, които не искат да си направят вътрешни избори. А преброяването на референциите най-много бави секционните комисии
80
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бойко и Пеевски са едно и също нещо и двамата водят България към пълен провал! ГЕРБ-ДПС са проклятие за България.
79
3
 
7
 
! Отговори
БоклукаНаЕвропа преди 1 седмица
Ъъъ извинявайте защо Екатерина Захариева я изпратихте за еврокомисар?Това ри ви е най-добрия експерт в държавата?!Корумпирана Д1рта У рва на Бойко която забърка маса дипломатически скандали докато беше шефка на МВНР мъжа и си прави хотел на стената алепо с народни пари.Плебей про сти!Български!*** Щетата сте!Абсолютен Демидж!
78
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
на Баце и на Пеевски само ППДБ са им в устата , за да не питата хората защо по времето на ББ Пеевски взе милиарди и фалира КТБ. ПП ги нямаше тогава, сигурно пак те са виновни
77
2
 
7
 
! Отговори
BOB TWIN PEAKS преди 1 седмица
ТИКВООС..ВЪВ ВУЛГАРРИЯ НЕ СТЕ ЗА МАЖОРИТАР ВОТТ....ТОГАВА САМО ДВЕ ППАРТИИ ЩЕ ВЛИЗАТ - -ТИ И ТВОИТЕ ПУДЕЛИ И КАЛИНКИ ОТ НАРЕДЕНИЯ ОТ ТЕБ ЛИСТ...И ДПС-ПЛЕЕФФСКИ ...ВИЕ СТЕ ЗА ТОТАЛНО НАМАЛЯНЕ НА БРОЯ ВИ = НА 75 .
76
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Борисов му мина времето, нищо не може да иска вече.
75
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Доноосниците от ППДБ пак се проявиха чрез тяхната журналистка в Политико, тя или хвали проостоКиро или снаася дооноси. Радев правилно ги нарече шаарлатани , но се оказаха и злоосторници. А кандидата на злосторниците Юлиянчо се оказа с английско гражданство, който ползва ВИП пътуванията си като министър на Денков за да си наглежда имотчето в Англия
74
3
 
6
 
! Отговори
Public enemies преди 1 седмица
Така или иначе за момента няма кой да го измести от първото място, при рекордно ниска избирателна активност неговите партийни ядра винаги ще му дават първото място. Нужни са нови лица за промяна.
73
5
 
7
 
! Отговори
Питециии преди 1 седмица
ПП ГРОБ ще ви погребе не му вярвайте на чичо Бохо Актьорчето че е нов човек.Мухахаха