Гей сцена с ром и българин в нов наш филм предизвика скандал

В "Любен" младата звезда на Народния Димитър Николов е обладан от мургав фризьор
Обновена: 7 юни 2024 10:51 | 7 юни 2024 10:51, Петър Бойчев
451
Гей сцена с ром и българин в нов наш филм предизвика скандал
Снимка БД Онлайн

Гей скандал предизвика филмът "Любен". Лентата на младия режисьор Венци Костов, който от години живее в Мадрид, скандализира пуританите с гореща еротична сцена между млади мъже. Филмът ще бъде излъчена за първи път в България в рамките на програмата преди "София прайд" на 22 юни. Под голям въпрос е обаче дали продукцията ще бъде представена по кината у нас заради острите реакции, които вече предизвиква, пише "България днес".

В епизод от "Любен" с продължителност няколко минути главният герой - 27-годишният Виктор, прави любов с 18-годишното ромско момче Любен. Главните роли се изпълняват от младата звезда на Народния Димитър Николов и от дебютанта с ромски произход Божидар Асенов. По професия фризьор, той от дете мечтаел за кариера в киното. И сега мечтата му се осъществява благодарение на близостта му с режисьора Венци Костов.

Актьорът Димитър Николов се опита да отбие нападките, посипали се откъде ли не, върху "Любен", с твърдението, че "това е филм за човешките взаимоотношения изобщо, за сложните съдби и време, в което живеем".

"Сексуалната ориентация е нещо, което няма нищо общо с житейската проблематика и човешката душа. Както и объркаността на съдбите. Твърдо заставам зад филма и позицията ми не е платена от никого. Освен че е защитена от моята ценностна система. И морал. За който има. И където е останал", казва екранният Виктор.

Режисьорът на лентата намекна, макар и много завоалирано, че търсенето на автобиографични моменти в нея може би не е напълно лишено от основания. Самият Венци Костов признава, че "този сюжет е бил дълго време рана, която е носил в душата си". Той признава, че много наши продуценти са отблъснали поканата му за сътрудничество. Костов не ги упреква, нито споменава конкретни имена, но изтъква смелостта и професионализма на продуцентката Ваня Райкова, която се нагърбила с нелеката реализация и промотиране на "Любен".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


451
Още по темата: Филмлюбенгей скандал
Още от Кино
Бургас отново ще бъде сцена за световното артхаус кино
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И прайда и евровизия и новите български филми ни извисяват високов интелектуално ниво.
228
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
281 Цончо Ганев няма ли да го включат?
227
2
 
1
 
! Отговори
Много правилно преди 3 седмици
Чувам че има такъв филм от всички анти-гей организации....
226
0
 
2
 
! Отговори
До troi преди 3 седмици
Абе... много добре знаят !
225
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ние от Гей- обществата сме благодарни на Възраждане , ИТН и ВМРО, че винаги са толкова добри и ни правят огромна реклама. Толкова пари за реклама не струват всички гей-прайдове организирани в България до момента. Както и сега направиха огромна реклама за този филм. Много малко хора щяха да чуят за този филм. Сега Ние гейовете ще го гледаме всички. А Ние сме над 10% или по-точно 600 хиляди. Толкова са и симпатизнатите , които гласуват за ГЕРБ. Не правете аналологии
224
3
 
6
 
! Отговори
Офф преди 3 седмици
Аман ! Да правят каквото искат, но по къщята си !
223
1
 
17
 
! Отговори
troi преди 3 седмици
Погнуса и презрение е единственото, което може да предизвика този 'филм', в душата на всеки нормален човек...Господи прости им, те не знаят какво вършат...
222
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Според мен Костадиноф и Джамбаский са в главната роля или поне са подходящи за такива сцени. Аз не виждам нищо мъжествено в тях.
221
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
По скоро на Пеевски и Бойко. Пеевски все се хвали че Борисов му е бил в скута.
220
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Който иска да гледа, който не иска да не го гледа! Направиха му реклама на филма. Анти-гейовете, правят най-голяма реклама на гейовете.На пр.: Ако не беше ВМРО, никой или много малко хора щяха да разберат за гей-прайда. Все повече се убеждавам, че в патриотичните структури на партиите като ВМРО , Възраждане, ИТН и подобни ,основно са гейове. Не познавам някой друг да вдига толкова шум и да прави реклама на гейовете. Да бъдат живи и здрави всички!
219
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От 30 години не могат да направят нито един гледаем български филм, защото им се дават пари за политически поръчки. Съответно се появяват изгъъзици от рода "На границата" и "Очи под наем", които само луууд човек би отишъл да гледа и да си даде парите за това. Сега ще се правят на интересни с гей сцени, могат да пробват с джендери, могат да ходят по главите си, за да са симпатични на посолството, но така нито ще имаме качествени филми, нито някой ще си губи времето да ги гледа.
218
3
 
16
 
! Отговори
Емил преди 3 седмици
Мислех, че по-надолу не можем да паднем... Но явно съм сгрешил!!!! Накъде отива всичко просто не ми се мисли...
217
16
 
4
 
! Отговори
Истината преди 3 седмици
Началото положиха Ерик Хонекер и др. Брежнев! Тяхната страстна целувка с език е класика в жанра!
216
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В Берлин има градина за гей деца. Как на една година детето разбира,че е гей
215
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
има си такива научно популярни канали за тази цел . "режисьорчето" да се насочи натам да твори , а не да опорочава киното
214
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Проблемът е, че българчетата обичат да гледат в чуждата паничка и да сочат с пръст. така поне за секунди се чувстват "гоуЕми". Хомосексуализмът е факт, но не и заплаха. Възпитавайте си децата както намерите за добре, но спрете и с хомофобските изказвания. Жалки сте! Ако някой иска да е обратен - добре дошъл. Ако иска да е "нормален" - добре дошъл. Заплахата се случва само в главите на хората. Дишайте! Никой не ви преследва и няма желание да ви навреди. И на децат ви също.
213
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Насти го пазят за втората част . Сглобка с Любен
212
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Евролистата на Ппдб . Двама еврогерои
211
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
...еди какъв си филм породи скандал и медията го раздуха за да разнесе смрадта повече...благодаря ти медия
210
1
 
6
 
! Отговори
неее преди 3 седмици
До Анонимен 253 тоя ще го напълнят с пари,затова,че прокарва евгогейска политика...Само се чудя,ЩО българчето не обладава ромчето...виж,тогава щеше да има бънтове,критики и проблеми...