Д-р Николов: Не бива да се избързва с ваксинацията при децата

До 16 години имунната система не е окончателно оформена
5 юли 2021 08:27, Анисия Иванова
31
Д-р Николов: Не бива да се избързва с ваксинацията при децата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Не бива да се избързва с ваксинацията при децата, заяви педиатърът д-р Ивайло Николов.

„Нека да се види какъв ще бъде ефектът при ваксинираните хора от 18 до 55-годишна възраст. Децата между 12 до 16-годишна възраст все още са с незавършена имунна система, тя се оформя след 16-годишна възраст окончателно. Рязко да се хвърлят всички деца да се ваксинират след 12 години, е малко рисковано, според мен“, каза той пред БНР.

По думите му у нас липсва разговорът с пациента. "Започнах още като студент в педиатрични отделения - като санитар, медицинска сестра, в края на първи курс бях санитар в Детската сърдечна реанимация на Националната кардиологична болница – най-добрата школа за интензивно кардиологично лечение и патология. Шест месеца съм бил доброволец и към Детската клиника към Александровска болница. Всеки специализант преминава по този път“, разказа лекарят.

През 2019 година д-р Николов печели сертификат в класацията „Лекарите, на които вярваме“. Научните му интереси са свързани с хроничните детски болести.

Според д-р Николов сме може би единствената държава, която няма детска болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
9
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
До До 3По-голяма не бях чел !Само от руските ваксини можеш да умреш ! И затова руснаците, категорично отказват да се ваксинират със Спутник
4
28
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Този урунгел, какво ще каже за ваксините при ражданията на бебета ...БЦЖ и Пентаксим !!! Да не би да им е оформена имунната система на бебетата, А ?Аман от некадърници, завършили медицина, назоваващи се лекари !Този трябва да си скъса дипломата и да я завре, дето слънце не огрява ...
3
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво избързване говорим, аз въобще нямам намерение да ваксинирам сина си. Като оставим настрана че вече прекара ковид без въобще да го усети, трябва да съм психичноболен да позволя на производителите на "ваксините" да експеритментират върху него.
2
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, без тия! Каквото за старците, такова и за децата. Иначе това си е жива дискриминация!
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадливия сикаджийски кофпомпаджия полиглот, първо да си препаратизира внуците.