На света му писна от COVID-19, третира го като грип

В Сингапур спират да броят ежедневно новозаразените
6 юли 2021 21:00,
160
На света му писна от COVID-19, третира го като грип
Снимка: Pixabay

Насред заплахите за четвърти вълни на коронавируса, забавяне в достигането на „стаден имунитет“, нови настъпващи агресивни щамове и предположения за нови заключвания, на светът сякаш му писна и отчаяно иска да се върне към нормалното, детронирайки Covid-19 като властелин на вирусите и господар на политики и икономики.

„Сън“ се фокусира върху две страни, които вече дръзват да пристъпят към промяна, с предположения, че съвсем скоро ще последват и други.

Една от първите страни, която се стреми да върне нормалния живот на своето население, Сингапур. Местните власти спират да отброяват ежедневно новозаразените. От началото на пандемията страната е отбелязала едва 36 смъртни случая, свързани с коронавируса. Това е станало възможно благодарение на драконовските мерки срещу разпространението на заболяването.

Членовете на местната оперативна група подготвят план за отпадането на ограниченията, за да възстановят пътуванията и публичните събирания. До този момент в държавата са регистрирани 62 617 случая.

"Вместо да отброяваме броя на инфекциите с Covid-19 всеки ден, ние ще се съсредоточим върху резултатите. Колко се разболяват, колко са в интензивното отделение, колко трябва да бъдат интубирани с кислород и т.н. Това есъщност е начина, по който сега наблюдаваме грипа. Не можем да го изкореним, но можем да превърнем пандемията в нещо много по-малко заплашително, като грип, болест на ръцете или варицелата, и да продължим живота си“, пишат министрите на търговията, финансите и здравеопазването в съвместно изявление.

Предложението на Сингапур е ранен признак, че светът започва да живее с Covid след повече от година ограничения по целия свят, пише „Сън“.

Още по темата
Здравният секретар на Великобритания пък заяви, че гражданите трябва да се научат да живеят с Covid и сравни бъдещето му с това на грипа.Той даде обещание, че на 19 юли падат голяма част от мерките и че Обединеното кралство ще стане най-отворената страна в Европа. Джавид описа програмата за ваксинация като "най-големият принос за тези национални усилия".

Други учени пък алармират, че пандемията още не е свършила и неваксинираните са „фабрики за Covid“, които могат да удължат пандемията и да доведат до повече ограничения. От СЗО дойде предупреждение, че мутантните щамове вече изпреварват настоящата вълна от ваксинации.

Повече от половината от световното население все още не е приело доза от ваксината за Covid - с около 3 милиарда дози, приложени по целия свят. И докато най-високите нива на ваксинация в света са цифри като 73 процента в Исландия и 67 процента във Великобритания, някои от по-бедните държави като африканските страни едва започват. Опасенията са, че зейналите дупки в глобалното покритие на ваксините, съчетани с широко разпространени огнища, ще позволят да се появят нови варианти - като „Делта“ и новите варианти „Ламбда“. Тогава мутациите може да са в състояние да победят ваксините и потенциално да принудят страните да се върнат към заключване, тъй като ще се изправят отново пред битка с Covid.

Според много анализатори обаче, най-сигурният начин да живеем отново нормално, е да създадем нагласа към Covid като към обикновен грип, да спрем „дяволските отброявания“ и да преминем отвъд всякакви страхове и паранои.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
23
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 100Докато спра да виждам рентгенови снимки на човешки бели дробове останали без 20-30-40 и повече процента площ.Разбираш ли хващаш к19 правиш пневмония и после нямаш бял дроб.Не напълно а някакви проценти.Догодина пак.И по-догодина си в ковчега. Почваш да дишаш като Дарт Вейдър.Щото няма с кво. *** се ваксинирай и не вярвай на разни примитивни суеверни *** които твърдят че няма вирус но вярват в извънземни.А да и че има рептили..Ваксина момче ваксина.Тва е спасението.
85
4
 
5
 
! Отговори
Кратка е ... преди 2 години
Българската памет за някой хора. 500 години Османската империя е взимала деца от колониалните народи под нейна власт и ги е превръщала в еничарски корпус. По близо от османците до завоюваните народи и по-жестоко от тях в повечето случай. Лицата: Сакскобурготски, Божков, Пеевски, Банев - на въже и линч, нямаме време за бюрокрация и съд!
84
1
 
6
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"И тая yйдорма се скапа като ГЕРП." -- Усещам, че сме на различно мнение по темата, ама коментарът ме накефи. Имаш плюс от мен :)
83
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 98 - брат, на тия съчинения вярвахме през март-април миналата година. Докога ще хапваш измишльотините?
82
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тая yйдорма се скапа като ГЕРП.
81
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ооо със сигурност Сингапур ми е мерилото за това дали Ковид -19 съществува или не.Това е някаква държавица със 700 кв километра площ. Та какво? Седят си там мишоците ,заключили са се добре не пускат никого и вирус няма.Дали няма? Проблемът на К19 не е че има грипоподобни симптоми.Проблемът е че от 100 заразени 5 остават без бял дроб.Не е много - 5 трупни чували от 100 легла.Но е някак подтискащо а когато го разнася и заразяват навред разни пpимaти твърдящи че "вироз нема" става по смъртоносен.
80
3
 
3
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Ми, добре
79
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вироса е по-фалшив от кацането на луната.
78
15
 
15
 
! Отговори
УЖАСПАНИКАСМЪРТ преди 2 години
Смъртност от КОВИД-грип за 19 месеца - 0.051% от населението на планетата.
77
3
 
9
 
! Отговори
Тайната майна е преди 2 години
Че кромида е кушгриби
76
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От началото на истерията си пия червено винце и по ракийка или уиски и съм си добре. Разбра се още в началото, когато измреха жълтурите.
75
6
 
6
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Българите сме преживяли потопа" -- Case closed :)
74
4
 
11
 
! Отговори
Да тошоуу преди 2 години
Китошоуу, ам чи това беше целта бре, да всяват страх, типично за властоимащите кукловоди ,коѝто показаха на света колко са болни и нещастни от безсмисления си охолен живот , и измислиха това зло ,което е вече крайно нечовешко за да си угодят на болните души! Незнаят Бог какво им е приготвил,съжалявам ги
73
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва наказание за участниците в играта. За всички!! Първобитно и зловещо!!!!!!!
72
3
 
7
 
! Отговори
Хихих преди 2 години
Аммм чии как! Да ни би да искате хората да са винаги в страх и гнуснете петерасти ,коѝто са шепа поклуци, да се хранят от тези отрицателни емоциѝ на изстрадалия Нормален човек?! Да ама ...НЕее! Само народа да не почне да третира тях ,тогава ще стане интересно!!! Аа дано, с БОГА НАпред!
71
4
 
17
 
! Отговори
тошоу преди 2 години
Отирота ми почти две години от живота в глупава пандемийка. Все чакам да ме тресне кромид *** не идва. А от толкова ограничения и тормоз ми се прииска да съм умрял. Решавайте най-накрая има ли кромид или няма. Та малко ли хора умряха от свински и птичи грип, а толкова дандания нямаше.
70
5
 
14
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
До Германец: Разбира се, че се гордеем. Българите сме преживяли потопа. Всяка империя, която се е захващала с нас сме я унищожили. Има защо да мислим различно от другите-гените са такива, Дойчо.
69
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народа изтрещя!! Дистанции, глоби, маски, чували, ваксини, пропаганди, брой починали, фалирали бизнеси, самоубийства. Кой е виновен за тази ЛЪЖА???
68
3
 
23
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
А в Норвегия и Беларус още от самото начало на истерията няма пандемия и сега няма вирус!
67
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец: Ами добре, ти нали си много умен и си се ваксинирал. Живей спокойно. Аз понеже съм много ***, ще си остана неваксиниран и пак ще си живея спокойно.