Гърците най-недоволни от свободното си време, следват ги българите

Младите гърци са силно зависими от родителите
30 юни 2024 14:03, Елка Василева
18
Гърците най-недоволни от свободното си време, следват ги българите
Снимка: Евростат

Гърците и българите са най-недоволни от европейските страни от възможностите за прекарване на свободното време, според проучване на Евростат.

Младите гърци са силно зависими от родителите, предаде кореспондентът на БНР.

Проучване на европейската статистическа агенция Евростат показва, че гърците са най-неудовлетворени от свободното си време в сравнение с гражданите на другите европейски страни.

Гърците дават оценка 5,5 на възможностите за интересно прекарване на свободното време.

Следват българите с оценка 5,7. На трето място е Кипър.

Причината при гърците е натовареното работно време и липсата на средства за желаното прекарване на почивката. Критериите са социално и културно участие, задоволство от различни области на живота, както и чувството за щастие.

Поради липса на средства и нисък стандарт пълнолетните младежи в Гърция са в голяма степен зависими от родителите, което намалява възможностите им за удовлетвореност при прекарване на свободното време, показват данните на Евростат.

Според проучването най-доволни са финландците, следвани от датчани и словенци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от Русия
Смъртността на младите мъже в Русия се е увеличила двойно за година
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Най-проУстите са най-недоволни. Прекарването на свободното време зависи ЕДИНСТВЕНО от самите нас. И не ми трябват кой знае какви пари за да си прекарам добре. Но когато си глОпав става лошо.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Това с попитахме 100 човека си е пълна глупост
6
1
 
5
 
! Отговори
абе да не преди 1 ден
подготвят почвата за някакъв нов данък... сумата от който после да разпределят чрез натрапени почивки (в случая) на младите (примерно), та хотелиерите които са неспособни да привлекат клиентела държавата да им изсипва такава наговото.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Не може да бъде. Как така не сме пак на опашката според поредното социологическо проучване. Не се срамете, продължавайте, ное вече не ви се и смеем Игнорираме Ви.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
"Видят по баровете вечер, а ден блуждаят на телефоните и по кафенета" - аз като ви казвам, че ДДС на ресторанти и фитнеси трябва да се вдигне на 50 процента!
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Тия номера със скандинавските *** ги знаем! Те са и най- щастливи и най- доволни и най- много секс правят и най- много кафе пият и най- много данъци плащат и най са най!! Някаква друга манипулация да пробват!
2
5
 
14
 
! Отговори
Най-пропадналите 2 преди 1 ден
Най-мързеливите нации в Европа. Цялото им време е свободно, и чак се чудят какво да го правят. Видят по баровете вечер, а ден блуждаят на телефоните и по кафенета. После малко мрънкат как държавата е зле и не им дава възможности.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Аз съм под 40год, млад съм по евростандарта и си прекарвам супер евтино и забавно свободното време тук. Давам оценка 10.