Мангъров: Ваксинираните може да се заразят с новите мутации на коронавируса

Според него само преболедувалите са защитени от тях
12 юли 2021 20:00,
213
Мангъров: Ваксинираните може да се заразят с новите мутации на коронавируса
Снимка: БГНЕС

Преболедувалите коронавируса са защитени от всичките му мутации, докато за ваксинираните съществува опасност да се заразят отново с тях. В такава ситуация ще се наложи да им се поставят трета и четвърта доза, обясни доц. Атанас Мангъров, цитиран от БГНЕС.

По думите му в момента обществото не разполага с достатъчно информация за ваксините и тяхното действие.

Мангъров подчерта, че ползите от тях са много повече от възможните странични ефекти, които могат да предизвикат.

Инфекционистът е категоричен, че имунизирането срещу COVID-19 трябва да е личен и информиран избор. Той е на мнение, че ваксините срещу коронавирус са начин за предпазване, но те са натоварени със свръх очаквания от хората.

Още по темата
„Основният аргумент, който подхранва съмненията в това отношение, е, че въпреки, че ваксините са правени на милиони хора, преди поставянето им се иска информирано съгласие и отговорността за всички странични реакции се прехвърля върху правещия си ваксина. Производителите и държавата са освободени от отговорност. Ако нещата бяха така, както ги представя здравният министър и хората от МОН, нещата нямаше да са по този начин, защото при нито една от всички ваксини, които се използват рутинно, не се изисква такова информирано съгласие“, коментира той и подчерта, че хората не трябва да се задължават да се ваксинират, като се вкарват условия, че ако не го направят, това означава, че не са отговорни.

„Те се представиха като нещо, с което тази пандемия ще приключи, ако всички се ваксинират. Вижда се, че това не е така. В страните, които са напълно ваксинирани, например Израел и Сейшелските острови, се наблюдава ново нарастване на случаите на заразени с коронавирус и то сред ваксинирани хора“, посочи Мангъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То се е видяло че ще бракуваме ваксините.Най-добре е да бракуваме ковид ваксините и повече да не поръчваме така ще спестим на странта много пари.
83
9
 
4
 
! Отговори
До ИТ-спеца преди 2 години
Кат си спец по IT ходи пиши софт да ти сметне колко не го изкараха на крак ... и тогава си изливай мнението ... Па мойто мнение е, че някои го изкараха ама се мъчиха месец и имаше последствия в семействата им ... Други въобще не го пипнаха беше им кофти по един ден след втората ваксина и са си все така добре. Аре пиши си на питона и не приказвай мнения, че не те бива...
82
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има някаква разлика между заразяване, боледуване и умиране, но интересно, защо тук някои натякват само броя заразени, а пропускат умишлено да споменат, че броя на жертвите е нищожен и то заради ваксините.
81
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то вече доста ваксинирани са заразиха по света.Ваксинираните ще се заразят от новите щамове понеже тези ваксини не стават.
80
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Израел - искаше да кажеш, на фона на 10000 дневно СЛЕД НАЧАЛОТО НА МАСОВОТО ваксиниране, нали? Понеже в момента в който почнаха да бодат, случаите скочиха ДЕСЕТ ПЪТИ? Ааа забравих, ковиваксър чете информация както му е удобно, няма значение какво се случва в действителност. Важното е ваксата да се ръга.
79
9
 
12
 
! Отговори
Bond преди 2 години
Любителите на експерименталните медицински Препарати отново са в транс. Що така бе, джанъми? Нали с две боцкания станахте Терминатори? У Чиффyтия обаче не мислят така. Слагат им трета звезда...пардон, 3-та доза Препарат.
78
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обяснете най - накрая къде е тоя вирус, къде е пандемията и защо хората празнуват и се веселят? Къде са умрелите, къде е драмата?
77
4
 
7
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
това го казаха няклко доктори/професори които гледах преди месец, така че това не е нищо ново, ако човек няма придружаващи болести може да не се ваксинира... чичо ми е на 58 и изкара Ковид малко преди Коледа на крака и нищо му няма нито има след-ефектни симптоми...
76
12
 
8
 
! Отговори
Израел преди 2 години
И като говорите, че в Израел има нов пик след масово ваксиниране - става въпрос за 300-400 случая на ден. На фона на над 10,000 дневно преди масовото имунизиране, е смешно да правим сравнение. Ама чакай, аз забравих че ние Бай-*** сме по-мъдри от евреите, извинете ме.
75
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 74- ммм скъпо даже не си научило как да заобикаляш цензурата, куxoглавото ми ковиваксърче. *** да си кажеш наогледалото колко си умно и успяло.
74
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е страхотен импровизатор в излиянията си, да не ги наричам откровени лъжи: на различни етапи - различни тези, кактоо му утърва Миналата година май месец, щеше да си къса дипломата, ако вирусът не бил приключил до края на юни. След това навлезе в други режими на бръщолевене. Лошото е, че много хора загубиха живота си покрай тоя медицински фашист. Престанете да му давате трибуна.
73
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя не трябваше ли да е в затвора ?
72
4
 
5
 
! Отговори
АС преди 2 години
ТОТАЛЕН И...от
71
6
 
7
 
! Отговори
до БОЦИ-БОЦ преди 2 години
Никой не иска да те ваксинира. Просто си правим гаргара с такива, като вас. Лек гъдел по гладката... мозъчна *** за проверка на реакцията :))
70
1
 
6
 
! Отговори
О,Шипка-радефф преди 2 години
ТОТАЛЕН *** !!!
69
9
 
7
 
! Отговори
до 68 преди 2 години
Аргумента е, че вирусът се разпространява у такива като вас и мутира. В следствие на това се образуват нови варианти които намаляват ефективността на ваксината. Демек вие прецаквате всички. И ваксинираните могат да се заразяват и разпространяват вируса, но много по-рядко отколкото при неваксинираните, това е доказано в страни в висок % имунизирани.
68
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щото Мангъров лъже според форумните доктори затова Пфайзер се похвали а че са създали ваксина срещу Делта щама. А иначе от досегашната препоръчват трета доза, засега.
67
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 45 години съм имам познати и колеги преболедували от корона-вирус, но няма починали. Нещата се преекспонират с цел паника и печалба на фармацефтичната мафия.Аз също може да съм го про-боледувал, но не съм разбрал. Пушач съм и рецепторите ми са не чувствителни към този вирус. Няма да се плашите.
66
9
 
15
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 2 години
Труден въпрос - не може да се разгадае от ковиваксъри: Ако Гошо ваксъра се ваксинира - ваксината му го пази от тежко преболедуване и смърт. Ако Пешо антиваксъра не се ваксинира - той не е предпазен от ваксината от тежко боледуване и смърт. Но ваксината на Гошо ваксъра не пази Пешо - тя не спира разболяване и разпространяване на вируса. Неваксинирания Пешо не застрашава Гошо - Гошо е ваксиниран и предпазен от тежко боледуване и смърт. Защо тогава Гошо непрекъснато иска да ваксинира Пешо??
65
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така и не можах да разбера ваксърите. Вие нали сте ваксинирани с чудодеен препарат, който ви защитава от лошите болести? Какво сте се загрижили за другите, които не искат да рискуват да бъдат увредени от ваксина?Ако ми изтъкнете финасовия аргумент, че, като се разболея,ще ползвам солидарно платените здравни услуги, веднага контрирам, че вие ще правите същото, опитвайки се да се справите с хроничните болести, които ваксините причиняват.Вие си се бодете колкото искате,нас ни оставете намира.