Мангъров: Ваксинираните може да се заразят с новите мутации на коронавируса

Според него само преболедувалите са защитени от тях
12 юли 2021 20:00,
213
Мангъров: Ваксинираните може да се заразят с новите мутации на коронавируса
Снимка: БГНЕС

Преболедувалите коронавируса са защитени от всичките му мутации, докато за ваксинираните съществува опасност да се заразят отново с тях. В такава ситуация ще се наложи да им се поставят трета и четвърта доза, обясни доц. Атанас Мангъров, цитиран от БГНЕС.

По думите му в момента обществото не разполага с достатъчно информация за ваксините и тяхното действие.

Мангъров подчерта, че ползите от тях са много повече от възможните странични ефекти, които могат да предизвикат.

Инфекционистът е категоричен, че имунизирането срещу COVID-19 трябва да е личен и информиран избор. Той е на мнение, че ваксините срещу коронавирус са начин за предпазване, но те са натоварени със свръх очаквания от хората.

Още по темата
„Основният аргумент, който подхранва съмненията в това отношение, е, че въпреки, че ваксините са правени на милиони хора, преди поставянето им се иска информирано съгласие и отговорността за всички странични реакции се прехвърля върху правещия си ваксина. Производителите и държавата са освободени от отговорност. Ако нещата бяха така, както ги представя здравният министър и хората от МОН, нещата нямаше да са по този начин, защото при нито една от всички ваксини, които се използват рутинно, не се изисква такова информирано съгласие“, коментира той и подчерта, че хората не трябва да се задължават да се ваксинират, като се вкарват условия, че ако не го направят, това означава, че не са отговорни.

„Те се представиха като нещо, с което тази пандемия ще приключи, ако всички се ваксинират. Вижда се, че това не е така. В страните, които са напълно ваксинирани, например Израел и Сейшелските острови, се наблюдава ново нарастване на случаите на заразени с коронавирус и то сред ваксинирани хора“, посочи Мангъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
12
 
12
 
! Отговори
Лъже преди 2 години
Ама лъже убедително... Бая народ му се върза на глyпостите.
63
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие май не помните че този специалист каза, че ще си скъса дипломата ако до миналото(!) лято не бил изчезнал вирусът. Есента също спомена, че до 2-3 месеца всички сме щели да го изкараме.За мене този човек има кръв по ръцете, почти всеки от нас има познат или роднина боледувал тежко от Ковид.
62
20
 
16
 
! Отговори
Абе журналята преди 2 години
Абе журналистчетата ... махнете го тоя от ефира. Не схванахте ли, че е изперкал дъртак. Гони го детското желание да е наопаки на родителите си. Но на толкова години това си е болест.
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ромите си умират от всичко, гледаме подозрително и към тях, българските турци са по богопомазани, поне научават кирилицата и езика ни :))) България си е уникална държава като модел, това се дължи на народа, не на политиците :))
60
21
 
30
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Просто този човек за година и половина си устояваше на принципите и излезе точно това,което мислеше!Като не ви слуша главата,човекът не ви е виновен!Следвам неговата методика,по-донре не съм се чувствал!Отказали сте се от живота задръстеняци
59
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съртност от КОВИД-грип за 19 месеца - 0.051% от населението на планетата. От почти осем милиарда на планетата, за година и половина умряха от ковигрип 4 милиона. Почти всичките прастари хора с придружаващи тежки заболявания. А междувременно 170 милиона преболедуваха и оздравяха. А САМО ТАЗИ ГОДИНА: 2,558,125 смъртни случаи заради пушене; 1,279,870 смъртни случаи заради алкохол; 548,746 самоубийства. И тн.
58
26
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човека си знае своето и го повтаря, като развален грамофон. Признавам му , че е т_п, но упорит...
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 54: Разбрахме!!! Вчера го натаковахме твоя човек Габровски, ама теб те нямаше да удариш едно рамо.
56
3
 
29
 
! Отговори
ВАКСЪРИ? преди 2 години
Като масово се натръшкат в ромските махали и почнат здраво да *** - тогава да си говорим че ковид-грип е истинска болест. Щото там не се ваксинират, не носят маски, не спазват "социална дистанция" хехе, не им дреме за мерки. Ако там са ок, всичко е ок. ОК?
55
1
 
5
 
! Отговори
Феникс преди 2 години
Всички пътища водят до Рим . Изберете който е Вашия .
54
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слушайте Мангъра, след това вие няма да може да дишате, много като вас отлетяха.
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вируса e гаден, независимо дали ви харесва или не. Пазете здравето си и се лекувайте, но НЕ ХОДЕТЕ при проф. НИКОЛАЙ ГАБРОВСКИ - Пироговилидоц. ЗАФЕР ОРКУН ТОКТАШ - Медикал Караджъ от болница Медикал парк.Това са изключително арогантни, нахакани, некадърни, интересуващи се само от пари и слава.Ще ви осакатят безскрупулно заради едните пари.
52
7
 
14
 
! Отговори
Да питам преди 2 години
Докога ще се преструваме че лекия, нищожно заразен, микроскопично смъртоносен грип е чума?
51
4
 
17
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
ами Ваксърите да си Бият 3-та Игла, а аз още в началото Нарочно се Заразих с КОВИД от Болен приятел, изградих Естествен Имунитет на Клетъчно ниво в Т-клетките, което е до Живот и лови Всички Мутации на Коронката - сега се радвам на Слънцето и Лятото!
50
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е масовия мор след толкова много масови събития ? А? Има картинки в уикипедия , които илюстрират "пандемия". Това, че Бау е лесен за манипулация, не значи, че всички сме кухи!
49
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пореден път е прав Мангъров
48
11
 
0
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До 44 Мама сигурно ти е казала "Синко много си умен!" :D Вируса е силно заразна болест деби :D
47
19
 
12
 
! Отговори
Капацитет преди 2 години
Мангъре, България ти отесня - ти си толкова голям капацитет време е да излезнеш на международната сцена. Може да започнеш с Израел, там сега си слагат 3-тата доза с цел да се справят с новите щамове, но може да им предложиш и товоите възгледи може и да те харесат, може и да не те харесат.
46
26
 
9
 
! Отговори
+++ преди 2 години
Време е да спрете да ходите по гъ*а на тоя пенсиониран слабоумник.. Омръзна ми да чета едни и същи тъпотий от него..
45
4
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Изпървом не му обръщах внимание, сега го слушам какво говори Атанас...