Търпението се изчерпва: Властите в Германия искат натиск върху неваксинираните

Според тях, те представляват риск за обществото
12 юли 2021 21:25, Нели Христова
623
Търпението се изчерпва: Властите в Германия искат натиск върху неваксинираните
Снимка: БГНЕС

Това лято много хора в Германия се чудят - кога най-накрая ваксинираните ще си върнат всичките свободи? Колко дълго трябва да се съобразяват с онези, които просто не искат да се ваксинират? В момента Германия разполага с достатъчно дози ваксини, така че всеки, който иска да се ваксинира, може да го направи сега. Но поради факта, че желанието на германците да се включат във ваксинацията явно намалява, търпението на мнозина започва да изчерпва, пише "Билд".

Ръководителят на Асоциацията на лекарите за задължителна медицинска застраховка в провинция Рейнланд-Пфалц Петер Хайнц изрази възмущението си от настоящата ситуация: „Тези, които не са били ваксинирани, нямат право да свалят маските си. Не трябва да им се позволява да ходят на стадиони и басейни или да посещават супермаркети без маска. Освен това тези, които не са били ваксинирани или са получили само една доза, не трябва да имат право да отидат на почивка!“ От друга страна, според неговото мнение, всичко това трябва да е позволено на ваксинираните, предаде Фокус.

Хайнц обясни: „Натискът върху тези, които не са били ваксинирани, трябва да се увеличи, защото те представляват опасност за обществото. Няма ваксинация, няма свобода“.

Правителството на Обединеното кралство използва различен подход: благодарение на високото ниво на ваксинация (67% ваксинирани с поне първата доза на ваксината) на 19 юли всички ограничителни мерки ще бъдат премахнати - не само за ваксинираните, но за цялото население. Въпреки големия брой болни хора в страната, изискванията за носене на маски и поддържане на социална дистанция ще бъдат отменени, а нощните клубове отново ще отворят врати.

В Германия, въпреки високата степен на ваксинация (58% са ваксинирани с поне първата доза на ваксината) и ниската степен на заболеваемост, политиците предупреждават срещу преждевременното премахване на ограниченията.

Външният министър Хайко Маас призова ограниченията да бъдат премахнати през август, когато всички граждани ще могат да се ваксинират. Министърът на правосъдието Кристина Ламбрехт обаче предполага, че не трябва да се повдигат очакванията. Все още са необходими някои мерки за защита на тези, които не могат да бъдат ваксинирани: деца, бременни жени и хора с противопоказания.

„Преди да успеем да отменим всички мерки, трябва да се придвижим много по-близо към стадния имунитет“, каза Ламбрехт. „Благодарение на ваксинацията сме в състояние да победим пандемията. Всъщност всеки трябва да свърши своята част и да се ваксинира“.

Проблемът е забавянето на скоростта на ваксинацията, което, съответно, забавя придобиването на колективен имунитет. През изминалата седмица около 248 хиляди души са били ваксинирани ежедневно с първия компонент на ваксината - най-малко за последните три месеца. В средата на май броят на ваксинациите с първия компонент на ваксината е средно 591 000 на ден.

Освен това всеки шести германец (17%) не възнамерява да се ваксинира. Делът на тези, които отказват ваксинацията, е особено висок в Източна Германия (22% в сравнение с 15% в Западна) и сред избирателите „Алтернатива за Германия“ (44%).

Опитът на други държави показва, че последните стъпки преди постигане на поставената цел са най-трудни. Световният лидер във ваксинирането на населението, Израел, не успя да премине границата от 60% от ваксинираните с двата компонента в продължение на няколко месеца. Същата тенденция се наблюдава в САЩ и Великобритания, съобщава "Билд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


623
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
44
 
! Отговори
Спокоен преди 2 години
Ваксина БЦЖ - ДА! Разработвана и тествана 30 години. Ваксина полиомиелит - ДА! Разработвана и тествана десетилетия. Ваксина морбили - същите аргументи. Ваксина създадена за няколко месеца - НЕ !!! Че даже не е минала 5-годишния стандарт за медицинска безопасност. Той приключва в края на 2023-та година!
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ваксинираните се сещате кои са нали. Бабето Меркел ги познава лично нали си прави селфита с тях. Така че тези трудно ще ги вакса. Аллах не дава.
41
18
 
1
 
! Отговори
ГРОБАР преди 2 години
Браво дано и наще *** го разберат
40
33
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ваксинирай антиваксър - спаси живот!
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коронабесието е разпалване на всеобща истерия по повод коронавируса с масовото използване на административно и психическо насилие, излишни ограничителни мерки и едновременно игнориране (направо забрана) на действия, способни да защитят хората от опасната болест.
38
42
 
7
 
! Отговори
балкан преди 2 години
Аз предлагам затвор за всеки неваксиниран. Вие сте убийци, носите зараза и слушате чалга. Първо опростявате народа, а после го заразявате с корони и всякакви други вируси.
37
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понякога, макар и в редки случаи, ковид-19 се изостря. Учените и представа си нямат защо веднъж минава леко, друг път е смъртоносна. Своята интелектуална импотентност учените и медиците прикриват със тезата за маски и ваксини като единственото средство за справяне с ковид-19, като панацея. Уви, оказва се вече, че нито маските, нито ваксините имат ефект, а ваксините може да се окажат и по-вредни от вируса. А след това идват чиновниците които започват да налагат това което им казват безхаберните учени и медици. И така започва фашизма.
36
38
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
антивакърите са вредни за държавата. разнасят зарази и развалят статистиката за починалите.
35
4
 
55
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Хайнц обясни: Натискът върху тези, които не са били ваксинирани, трябва да се увеличи, защото те представляват опасност за обществото. Няма ваксинация, няма свобода.Интересно е, откога здравите хора представляват опастност за обществото;))) Неваксинорани, не значи заболели, нито пък заболели в бъдеще. Всичко това е една хипотетика, а имунологът требе да знае, че на този свят, няма нищо сигурно, но едно е сигурно, че един ден, всички ще умрем;))) независимо, как;))) Германска му работа!
34
2
 
46
 
! Отговори
Мишката преди 2 години
Предлагат ли ви нещо безплатно, то повярвайте няма да е във ваша полза. Така са ме учили.
33
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нацизма, расизма и фашизма са изобретение на европейците и на Европа. Никъде по-света го няма този феномен. Да убиваш и да унищожаваш човек само защото е от друг произход - това е патент на цивилизованите европейци. Европейския морал винаги е стоял на тези три основни ценности - нацизъм, расизъм и фашизъм, и винаги ще стои каквото и да разправят и колкото и гей паради да правят. Европа не се е покаяла и няма да се покае, тя просто беше победена от Русия и само е склонила глава. Всичко друго с права на гейове е лицемерие - още една съставна черта на европейската нравственост.
32
3
 
30
 
! Отговори
Хомосексуалист преди 2 години
Важното е гей-паради да има и децата в училище да учат от малки да стават хомосексуалисти. Американските учени са доказали, че хомосексуализмът е нормален.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
32, Не се обаждай изобщо! Не ти се получава нито мисленето, нито писането! Върви пий една вода
30
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо чудно, нали фашизмът е тяхно изобретение.
29
4
 
49
 
! Отговори
Злото е тук! преди 2 години
- Опа-а! Уж добрите намерения прерастват в много коварно отнемане на свобода!
28
24
 
6
 
! Отговори
До Боци преди 2 години
Брей, страшен имуноложки казус. Като сте такива специалисти, поне раздайте ваксините на Африка, и Южна Азия. Там има народи с повече акъл от вашия, които с радост ще ги ползват.
27
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западът няма друг ход, капиталистическата система се провали, разчитаха, че ще влязат в Русия както влязоха в източна Европа да грабят, но не им се получи. Няма ресурси, няма производство - остава само едно - фашизъм и терор.
26
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Урсула е купила с нашите пари ваксини колкото за 5 пъти да се ваксинира цялото население на ЕС. Ако не искат да се ваксинират хората ще лъсне чудовищната корупция във високите етажи на ЕС в Европейската комисия. Готови са на всичко, взели са милиони комисионни за тези ваксини.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Натиск ли? Абе ще падне е Б не търпението свършва.
24
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ваксините са само началото, а не края на пландемията