Точно 1 г. от началото на ваксинацията България е последна в Европа

Пред "Пирогов" се изви опашка от желаещи да се имунизират
27 дек 2021 16:26, Елка Василева
355

Днес става точно една година от началото на ваксинацията срещу COVID-19 у нас. България обаче остава последна в Европа с най-малък брой имунизирани. Към днешна дата със завършен ваксинационен цикъл у нас са около 30% от населението.

Още по темата

Пред един от ваксинационните пунтове в София - този на "Пирогов", се извиха дълги опашки, които се увеличаваха с напредването на деня. Сред хората на опашката имаше и родители, които са решили да ваксинират своите деца.

Други бяха дошли за поставяне на бустерна доза, каквито са препоръките на повечето здравни експерти.

Чакащи на опашка за имунизация споделиха пред камерата на Bulgaria ON AIR, че точно сега им е най-удобно да се ваксинират, тъй като са свободни покрай празнични дни. Очакват страничните реакции да отминат до няколко дни и да не им попречат да празнуват нормално Нова година.

"Поставям си бустерна доза, защото не сме по-глупави от евреите, които слагат четвърта доза", сподели мъж от опашката пред "Пирогов".

На 27 декември 2020 г. първият имунизиран срещу COVID-19 бе тогавашният здравен министър Костадин Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
18
 
3
 
! Отговори
До 263 Алекс преди 2 години
Куба е една от държавите с най-много ваксинирани - 84,7% от цялото население е напълно ваксинирано. Ако приемем, че в България живеят 6,9 милиона човека, то в ваксинирана Куба новите случаи за последните седем дни са 26 пъти по-малко на човек от населението в сравнение с България, а в България не сме 6,9 милиона, а около 4 милиона.
244
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малее бизнесът на Фон дер *** няма да ни скубе . Какво да правим сега ?
243
1
 
16
 
! Отговори
absurd преди 2 години
До 267Успокоявай се ти,личи си,че нещо си притеснен и съм не те лови,явно си от набутаните.Сори, бой и вакса не се връщат
242
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа с най висок процент ваксинирани , най много боли и най много починали от вируса на седмична база . Статистика . Иначе време е . Вирусът си отива и няма какво да правим ваксините скоро .
241
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Израел имат 9475 нови случая за последните седем дни, а ние имаме 9927 нови случая. Израел са над 9,3 милиона, а в България останаха между 3,5 и 4,5 милиона, а останалите са в чужбина. Та как било в България и в Израел като държава с повече ваксинирани?
240
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако искаме да оцелеем не трябва да заприличаме на игленици и като ингилизите ,нидерланци ,белгийци и други игленици -колко повече игли -толкова повече ковитясалци.
239
0
 
21
 
! Отговори
до 246 преди 2 години
Няма и да разбереш даже колко ще са новите случаи на Омикрон в България, поради простата причина, че *** няма да се тества. Настинка със сополи не се признава за болест от никой, тъй че дано да минава и заминава бързо въпросната "вълна" и да забравяме за тоя вирус.
238
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Година на десетки хиляди избити от експерименталните ваксини и милиони осакатени, година на безпрецедентно погазване на човешки права и разнообразни форми на явен фашизъм, продължава да има някакви индивиди, които да вярват в цялата тази постановка. Е, не са ли секта, кажете ми?
237
2
 
35
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Последни по ваксинация,но с доста по-малко заразени в сравнение с най-наваксаните държави.
236
0
 
1
 
! Отговори
В. преди 2 години
Как го готви?
235
35
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Половината хора на Земята са вече ваксинирани, но поради различния достъп до ваксините, неваксинирани останаха най-необразованите хора, които са съсредоточени в най-бедните държави, както и необразованите в държавите с осигурен достъп до ваксините, заради страховете им идващи от незнанието им.
234
1
 
7
 
! Отговори
В. преди 2 години
255 е твърде кух да разбере че плащаш данъци държавата да те обслужва. Купуваш си хляб с парите, които си спечелил с труда си. Явно в новата нормалност не работят и не плащат данъци, а само получават бонуси и грантове.
233
1
 
11
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Всичко е ясно,ваксите ще ги сиропират напълно,с това приключва редуцирането и се дава рестарт
232
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До absurdколкото сега ги храниш с храната в която готвачи и сервитьори плюат. Идея си нямаш какво ядеш ама си спец по ваксини. не се ваксинирайте не Ви агитирам, само си купете вазелин че промята идва.
231
3
 
21
 
! Отговори
Фин преди 2 години
До Анонимен 253 неваксинираните са половината от жителите на планетата. Много от тях са много умни и образовани хора. При ваксинираните обаче не е така. Помисли само за милиардите китайци, индийци и други подобни нещастни същества набодени като домашни животинки. Милиони лекари, учители, адвокати, музиканти и спортисти с достойнство отказват този позорен експеримент.
230
20
 
2
 
! Отговори
До 248 преди 2 години
Много неща те принуждават да правиш всеки ден против волята ти. Например да имаш лична карта и да я носиш винаги със себе си. Да плащаш данъци и такси за какво ли не. Да плащаш за стоки или услуги против волята си. Искаш хляб, а насила те карат да плащаш. Такива ми ти работи. Ваксините срещу Ковид-19 не са медицински експеримент, така че и другото не е релевантно
229
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неваксинираните малоyмници така и не разбраха, че такива епидемии се движат на вълни с пикове и спадове и много обичат да се опитват да манипулират сравнявайки пика в една държава със спада в друга държава. Сега България е в спад, който може би приключи на ниво около 1400 нови случая средно на ден за седем дни. В Румъния спадът започна преди този в България и още продължава, но сега имат по около 650 нови случая на ден при три пъти повече население от България.
228
3
 
14
 
! Отговори
В. преди 2 години
Браво Е., Писано е ПОСЛЕДНИТЕ ЩЕ СТАНАТ ПЪРВИ
227
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да повяевам че имате проблем с ваксините. Вие май не знаете колко Е-та има в храната която ядете. Ако ви я сложат ваксината в кебабчета ще сте първи да земете без пари. Ама то глупоста ще погуби България.
226
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЧл. 29. (2) Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие.НК - Принуда... Чл. 143. (1) Който принуди другиго да извърши, да пропусне или да претърпи нещо, противно на волята му, като употреби за това сила, заплашване или злоупотреби с властта си, се наказва с лишаване от свобода до шест години.