Годеницата на принца

Бъдещата принцеса Кейт казва, че не тя, а Уилям е късметлията да бъде с нея
Обновена: 21 ное 2010 07:59 | 21 ное 2010 07:58,
142

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Кейт Мидълтън трябва да е родена под някоя от най-щастливите звезди. На 10 години в училищна пиеса играе ролята на обикновено момиче, което се превръща в истинска лейди след куп изпитания.

Няколко години след като изпълнява ролята, Кейт среща своя съвсем истински принц, а след още няколко е сгодена за него.

Поданиците на британската корона обичат Кейт, може би тъкмо защото тя е една от тях. Във вените на Катрин Елизабет Мидълтън, така кръстена по рождение, не тече и капка синя кръв.

Първото от три деца в семейството на стюардесата Кароли и диспечера на полети Майкъл, Катрин се появява на бял свят на 9 януари 1982 в малкия град Рединг, близо до Лондон. След това израства по нормите на английско семейство от средната класа в малкото селце Беркшир.

Родителите й, започнали свой частен бизнес, успяват да й дадат успешен старт и след държавното училище Кейт отива в добър колеж. Там си спечелва репутацията на примерна девойка с лидерски качества като капитан на отбора по хокей на трева. Съученичките й не си спомнят да са я виждали пияна. И макар да са я виждали с момчета, твърдят, че още тогава изглеждала обладана от идеята за принц Уилям.

Още по темата

Английските вестници пишат, че в онези ученически дни имала окачена на стената в стаята си снимката на Уилям. В деня на годежа Кейт отрече това и каза с усмивка: "Иска му се на Уилям да е така", всъщност имала плакат на манекен на джинсите Levi’s. Уилям не се предаде и отговори: "Това бях аз в джинси на Levi’s".  

Пред приятели Кейт била споделяла момичешките си мечти да го срещне и дори се обзалагала, че той ще е мил и възпитан млад мъж. Излязло й дори име – „Принцеса в очакване”.

Двамата наистина се срещат не дълго след това. Уилям се записва да учи история на изкуствата в шотландския университет „Сейнт Ендрюс”. Кейт е в същата специалност. Това се случва през 2001 година.

Кейт попада във фокуса на медиите, когато е манекенка в благотворително шоу, на  което Уилям плаща 200 паунда за правото да седи на първия ред. Тогава 19-годишната Кейт дефилира по подиума в доста прозрачна рокля, под която ясно се вижда бельото.  Нейни приятелки твърдят, че това е моментът, когато Уилям я забелязва.

Твърди се, че някъде по това време Кейт изиграла първата си важна роля в живота на Уилям - убедила го да не напуска университета след първия му семестър, в който той се чувствал самотен и некомфортно. Принцът остава в „Сейнт Ендрюс“ и се прехвърля в специалност география.

После двамата се преместват да живеят заедно, скромно и без да парадират публично с връзката си. Имат още двама съквартиранти, момчета. Продължават да ходят на лекции, а Кейт даже заработва допълнително като сервитьорка. Докато са студенти, любовта им е безоблачна, а приятелката на принца е слабо позната на английските таблоиди.

Така тихо и кротко изкарват до 2007-а, когато медиите са взривени от новината, че са се разделили.  И до ден-днешен двамата не обичат да говорят публично за този момент и едва ли ще чуем истината от тях. Носи се обаче мълва, че Кейт е сложила край на отношенията, уморена да чака да й бъде предложена женитба. Скоро след това се събират отново в тихи и безоблачни отношения, далеч от медийното любопитство.

Тесният кръг на кралския двор

Уилям предложил на Кейт  да се оженят, докато били на сафари в Кения миналия месец. Африка е едно от любимите места на принца, което той нарича свой втори дом. Уилям отказва да признае дали е предложил на Кейт коленичейки, но пък на ръката й е сложил годежния пръстен на покойната си майка Даяна – син сапфир и диаманти.

Уилям обяснява избора си с това, че иска майка му да бъде част от този много специален за него момент. Медиите и поданиците обаче си задават въпроса дали Кейт ще бъде следващата нещастна принцеса в двора на Елизабет Втора.

На пресконференция Уилям даде да се разбере, че не иска бъдещата му съпруга да се опитва да замести майка му.

Може би и кралицата на това се надява, връщайки се назад в спомените си за Даяна и злополучния им брак с Чарлз.

Знае се, че Елизабет Втора харесва Кейт, макар момичето да не е от благородническо потекло. Намират я за сериозна и дискретна млада жена, с вкус и стил. Високо се цени това, че не петни името си, като изпада от нощните клубове в малките часове и не дава и интервюта извън протокола.

По всичко личи, че тази женитба има шансове да излезе успешна, след като не е подредена и натрапена на принца. Дори не прилича на женитбата на Чарлз и Даяна - една много по-млада от младоженеца аристократична булка, която не споделя нито един от интересите му.

Кейт Мидълтън срещу Даяна Спенсър

Подобно на Даяна, Кейт е напът да се окаже една от най-фотографираните жени. Отсега светските хроникьори правят безмилостни сравнения.

Уверена и решителна, наблюдатели определят Кейт като жена, родена за принца. Тя знае какво иска той и е готова да го подкрепя. Даяна, точно обратното, е определяна като „срамежливата Ди”.

Когато приятел подхвърля, че Кейт е голяма късметлийка да излиза с Уилям, тя отвръща: „Не, той е късметлията да бъде с мен”. В контраст на това, в ранните дни на връзката на Даяна с Чарлз, тя е споделяла: „Аз имам голям късмет да съм Принцесата на Уелс”.

Даяна е на 19, когато се сгодява, а Кейт е на 28, по-добре образована, с диплома по история на изкуствата.

И докато Даяна беше 13 години по-млада от Чарлз, Кейт е дори 5 с месеца по-голяма от Уилям. При това двамата отдавна са заедно под един покрив.

Когато избира Даяна, Чарлз е под много силен натиск. От тригодишен е спряган за наследник на трона и го съветват да си избере прилична годеница и по възможност девствена. Даяна се вписва идеално в търсения профил на принцесата, която трябва да осигури бъдещето на монархията.

Кейт и Уилям, напротив, не са притискани нито от време, нито от обстоятелства, защото младият принц е едва втори в линията за наследяване на трона след баща си, а и баба му изглежда да е в цветущо здраве.

Сега, когато Кейт се подготвя да влезе в кралското семейство, обществото си задава въпроса дали момичето е готово да стане новата любима принцеса. Държейки устата си заключена и с добър адвокат под ръка, Кейт дава сигнали, че мисли да бъде по-различна от Даяна.

Мис Кейт Мидълтън ще стане първата за последните 350 години годеница в кралския двор, която не произхожда от аристокрацията. Назад във времето Ан Хайд, дъщеря на чиновник,  се жени за дука на Йорк, който през 1660 се възкачва на трона като крал Джеймс II.

За разлика от Хайд обаче, на Мидълтън няма да й се налага да влиза тайно в двореца през задния вход, за да се омъжи посред нощ за своя принц. Няма да срещне и обвинения, че вече е преспала с половината двор, както се говорело за Ан Хайд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: Великобритания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
4
 
3
 
! Отговори
Фърги преди 13 години
Хубаво момиче. И достатъчно умно, за да се разведе след не дълго, докато е още съвсем млада. Кралството и без друго ще претърпи конструктивни промени, волю-неволю, а принцовете така наречени трудно ще се спрат да тичат по нови и нови авантюри. Кейт Мидълтън явно знае цената и възможностите си.
89
2
 
0
 
! Отговори
ххххх преди 13 години
ххххх
88
4
 
4
 
! Отговори
учителката ти преди 13 години
ало, правописа - "свадба" - сваТба....
87
3
 
7
 
! Отговори
маке преди 13 години
Един ден Блаже от Петрич ни беше поканил на свадба.Ама на свинска свадба. Собраме се ние другарето и кренааме с две дамаджани ракия, ама се беше бая пристемнило и обръкаме пато. Да бееме връвели половин саат, най много час, те ни на полунощ още на кръстопът. Гледаме ние отпреде, на педесе чекора, една къща, па се разокааме. Окаме у един глас - Блаже.. Блаже, бре.. Поокаме неколко пати, туку от тевнината ни се одзова глас. - Кои сте бе, одете навамо. Нагазиме ние понаблизо и що да видиме на къщата пише табела- Меана, а пред нея стои един по дълти бели *** и дръжи запалена борина у ръка. На Станойчо Гръглицата очите му светнаа и вика.- Па щом сме пред меана, посретни ни ! -Убаво де.. - вика гащаткото.- Само да не земете да зарачате готвено, оти от манджа страна нищо немам. Ако сте гладни яйца ке троша.Седнааме ние, расположииме се, туриме дамаджаните на масата и си къркаме. По едно време Васе Воденичаро ни вика. - Оти ли ви се фанах на вадицата. Сега да си спиех дома до газо на жената. Тоа маж Васе ако и да ни беше другар, не го дип любехме. Дигне некой нова каща, по табиетлия от неговата, криво му е. А най завидуваше на тие дека водехме невести по прилегати от неговата жлембуша. Предните и заби отвонка. И цръна, цръна, ако не знаеш дека баща и чорбаджия, ке речеш ***. Полакоми се по зестрата. Испиме ние по чашка и туку на вратата се покажа женска, ама женска ти се вика ! Като влезна, изблещииме очища, зяпаме цицорестата у лице, у цицета, задницата и огледуваме. Нема четир пет, викаме си, мислееме невестите ни са убавици, ама ако ги исправиме до тая женска, она ке грее като звезда вечерница, а нашите слугинки треба да са и.
86
2
 
6
 
! Отговори
eeeeee преди 13 години
Ми хубава е какво .......А на принца май му трябва малко фитнес и крос ........... иначе браво живи и здрави.
85
9
 
14
 
! Отговори
ха ха ха преди 13 години
Мацито си знае цената,но всъщност си една английска кифла която ще стане измислена кралица на нищо.Долу монарихиите вички се раждаме равни и никой не му се полага нищо по рождение най малко пък цяла държава.
84
2
 
6
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
Не, това не е "ядосване", това е горчилка от тези, които коментират, който случайто прочете "коментарите" им ще добие представа за едно унищожено, мизерно в мисленето си и бедно духовно младо поколение...защото има и други, но те не са "тук", може и да се рахождат днес или каквото и да е, но не и тази "мизерна "мисъл на тук присъстващите...аз случайно днес отново посетих материала за "стачката" на учениците и там "пуснах" нещо, за друг вид младежи,защото тези тук не са "правилото", и това е радващо..На Вас приятен пореден слънчев/при мен е така!/ ден...И на всички, които биха се спрели за миг и може би да се обадят на близките си, на родителите си ..да се почувстват като хора с ценностна система и с принадлежност...
83
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кво ни занимавате с тез кралски ***,които всеки в англия мрази и псува??
82
12
 
8
 
! Отговори
sako преди 13 години
Сигурно доста благородни принцеси в Англия злобеят срещу тази ***, която им отмъкна принца под носа. Колкото до Англия там се държи на морала , а не като принца на Монако например, който се държи като ненаебал се на манекенки и танцьорки ***.
81
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
izglejdat kato maika i sin
80
4
 
5
 
! Отговори
улук преди 13 години
Я бегайте и вие да се жените и да да сте така усмихнати.Всичко най -хубаво и си убуйте новите гащички
79
3
 
3
 
! Отговори
Йорго преди 13 години
до 8 - ия ден - Възпитанието у хората или го има, или го няма - не можете да ги промените, колкото и да се стараете / за съжаление / ---- Нали има една стара поговорка *Насила можеш да вземеш на човек, но насила не можеш да му дадеш* ---- Поне днес не им се ядосвайте, а се отдайте на празника
78
9
 
11
 
! Отговори
Емма преди 13 години
Изглежда мила и приятна, с красива усмивка. С Уилям са минали през трудната трета година на една връзка и явно са се справили, след като са заедно. Шансът след като тази връзка не е нова бракът да е успешен е добър.Желая им много щастие и любов заедно.
77
9
 
11
 
! Отговори
:) преди 13 години
Този УИлям е голям кон ! А "ездачката" му ми прилича на сливенска *** :)
76
11
 
26
 
! Отговори
някой преди 13 години
За 99% от пишещите, това е част от моралният им кодекс:1. Haй-мpaзим дa миcлим.2. Koгa ми ce пpиpaбoти ceдaм и чeкaм дa минe.3. Koгa cъм глaдeн нe ми ce paбoти. Koгa ce нapучaм ми ce пpecпи.4. Питaт мe кaквo мoжeш дa paбoтиш?- Moa дa кoпaм.- Дpугo?- E, пa мoa и дa нe кoпaм.5. Я чe cи зaпaлим къщaтa, тa дa изгopи нa Bутe плeвнятa.6. Я нe caкaм нa мeн дa e дoбpe. Я caкaм нa Bутe дa му e злe.7. Hикoгa нe мoгaт ми плaтят тoлкoвa мaлкo, кoлкo я cъм изpaбoтил.8. Hикoгa нeмa дa мe ocъдят тoлкoвa, кoлкo я cъм кpaл.9. И пo дeceт лeвa дa нaпpaвят бeнзинa, я пaк чe cи кapaм кoлaтa: и бeз пapи дa e - пaк чe гo кpaднeм.10. И caм дa cъм у тpaмвaйo, пaк чe ce бутaм.11. И caм дa cъм нa oпaшкo, пaк чe ce пpepeдим.12. Haй-oбичaм дa cъм змия - eм cи лeжим, eм cи oдим.13. И caм дa cъм нa ocтpoвa, я пaк чe ce зaгpaдим.14. Я нe пoмним кpъчмapo дa имa дa ми дaвa нeщo.15. Я нe пoмним дa имaлo дeн дa ми ce e paбoтилo и дa нe ми ce e пилo.16. Ha paбoтa дa cи пoчинeм. Чe cи гo oтpaбoтим в къщи.17. Oт дeкa дa cи въpтим гъзo, oн пaк чe cи e oтзaд.18. Kaкви бeeмe - кaкви cтaнaaмe.19. Oти дa ce кocим, кaтo чe ми минe.20. Oни ми плaщaтaт кoлкo дa нe умpeм aмa я paбoтим кoлкo дa нe зacпим.21. Kaквo e зaкoнo?- Зaкoнo e тecнa вpaтa у шиpoкo пoлe - сaмo улaвитe минувaт у нeгo.22. - Kaк cи Haнe?- Дoбpe cъм. Teбe яд ли тe e?Да ви поздравя за коментарите ви !
75
8
 
10
 
! Отговори
dj преди 13 години
тази ми изглежда поне с 2-3 години по голяма от този Уилиям а иначе разликата им е само няколко месеца,*** кжо ли не прави нощния живот с хората :))) да не ми обясвняят , че била толкова кротка просто е тарикатка и се е прикривала много добре което е похвално на такива тарикат-п*тки браво заслужават си това което са спечелили :)
74
7
 
9
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Тая да не се надува много, за да не свърши като свекърва си!!!!!!!!!! Май няма представа къде се навира................!
73
11
 
14
 
! Отговори
а,да преди 13 години
Поредната пресметлива златотърсачка.Не особено умна,но затова пък особено нахална.Не знам защо трябва да й се радваме.Всъщност англичаните слабо ме интересуват.
72
7
 
5
 
! Отговори
jony преди 13 години
sled svatbata 6te idvat v borovec
71
4
 
2
 
! Отговори
jony преди 13 години
nda tova sme nie. v4era se 4uhme po telefona . pozdravyavat vsi4ki bylgari i bylgarki poslu4ai praznika