Грета срещу Deutsche Bahn – появи се ново видео за претъпкания влак

Мястото от видеото обаче не е онова от снимката, която тя публикува
18 дек 2019 18:15, Нели Христова
153
Грета срещу Deutsche Bahn – появи се ново видео за претъпкания влак

Казусът Грета Тунберг срещу Deutsche Bahn получи ново доказателство - шведската медия Dagens Nyheter публикува видео, на което се вижда, че любимата им активистка наистина се вози в претъпкан влак, седнала на земята.

Още по темата

На кадрите се вижда как Грета стои на земята, заобиколена от своя багаж. На видеото се виждат още пълните купета и как се налага и други хора да стоят в коридора върху куфарите си. Клипът обаче не е заснет на мястото, където е направена снимката, която активистката публикува в Instagram и която разпали спорът й с Deutsche Bahn.

След като прекара месеци в чужбина и пътува през океана два пъти, тя тръгна обратно към родната Швеция. В своя профил на Instagram публикува и снимка от пътуването си, твърдейки, че се е возила в претъпкан влак. От германските железници обаче реагираха бързо и и заявиха, че екипът им се е грижил добре за Грета в първа класа.

По-късно активистката призна, че не се е возила на земята през цялото време, но все пак е имало и такъв период от пътуването й.

 

Klimataktivisten Greta Thunbergs tweet från ett överfullt tyskt tåg blev huvudnyhet i Tyskland. Hennes ordväxling med...

Публикувахте от Dagens Nyheter в Вторник, 17 декември 2019 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
23
 
! Отговори
BMS преди 4 години
да иде в Индия за да види що е претъпкан влак
49
3
 
24
 
! Отговори
избирател преди 4 години
И аз си купих днес бисквити.Отворих и хоп вместо бисквити,от пакета скокна Грета ......Е аман де ,истина е,че вървим,към провал,но тая истерия с това ИЗПОЛЗВАНО хлапе.....минава границата!!!
48
4
 
2
 
! Отговори
До Анонимната с биск преди 4 години
Виновна си, понеже трябва да плащаш двойно щом са в пластмасова опаковка. Разбирай благата на земята трян=бва да са само за платежоспособни (10% от населението на земята), за да се намалят емисиите, останалите - голи и боси като ***, или просто да не съществуват. А познай сега ти към коя група ще бъдеш вписана.
47
3
 
18
 
! Отговори
@ преди 4 години
Трябваше да дадат едно магаре и да я пратят с него към Скандинавия.
46
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"По-късно активистката призна, че не се е возила на земята през цялото време, но все пак е имало и такъв период от пътуването й."A ще се появи ли видео, в което се вози като царица в първа класа, докато "простосмъртните" продължават да седят на пода извън купетата без да се радват на специални привилегии? :DПР отдела й си вкара голям автогол с това видео.
45
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес си купих бисквити в кутия - картонена. отворих ги - вътре фолио/целофан, отворих и фолиото - бам - бисквитките в пластмасова кутия подредени. Аз ли съм виновна, че така ми се предлагат?! Аз ли замърсявам? Грета да се криви с тая муцуна на производителите!
44
2
 
32
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Аутистката иска да пътува с ориент експрес ... като не и харесва Дойче бан...да си наеме каруца с коне...може и да събира "конските ябълки" , и да тори с тях крайпътната флора.Толкова антипатична стана тази, че името и стана символ на отврат.
43
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-накрая ще се окаже, че снимката е от товарен самолет или от израелски бомбардировач.
42
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой с тъ.па упоритост се опитва да ни наложи Грета като нещо добро и достойно за уважение. И постига точно обратното. Това вече не е дори анти реклама, то граничи с поражда е на от.вра.щение. И, айде да ви питам, сещате ли се за арабката, дето преди 2-3 години взе Нобелова награда за мир? А сещате ли се за "ангела" Кристиян Таков, дето щяхте да го канонизира те за светец? А сещате ли се за "хубавото Наде", дето беше икона на СДС-революцията, а за СДС сещате ли се? :) Малолетна лу.да к.у.рва.
41
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако си седне на г*** и вземе че млъкне малко ще направи много повече за климата....
40
3
 
25
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Тази Грета ли е конфета ли е, взе да дразни много. Не самата тя, а журналистите които и обръщат толкова голямо внимание. Иначе няма лошо в идеите и, но много я прекспонират.
39
4
 
9
 
! Отговори
Тая една градина преди 4 години
с домати и краставици, дет се вика, не е засадила и потдържала от край до край, ама лантосва, тъпо *** на конци.........важни са тия дето действат, било то и тихомълком, а не тея дето само пляват празни приказки.
38
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Клипът обаче не е заснет на мястото, където е направена снимката, която активистката публикува в Instagram"Сигурно щото не е сниман в същия влак и в същия ден. Остана само да обясните поради каква причина се мести с 1 тон багаж на различни места из целия вагон? Някой й е показал билет, доказващ, че това е неговото място на пода ли? :DХайде стига вече с тези евтини постановки.
37
14
 
3
 
! Отговори
GG преди 4 години
Може да е всичко, но защо тия пергиши не са й отстъпили място ?! Аз никога не бих си седял така спокойно и до мен да има дете на земята...
36
1
 
22
 
! Отговори
мъдю преди 4 години
защо не хвана следващият влак или да вземе шейна с елени до лапландия
35
4
 
10
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
На Грета лозунгите са едни и същи, но не предлага решение.Същото прави и "Зеленият пъпеш".
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като и е много со2, да сади дървета. Кой я спира, но вместо това всички ще плащаме зелени данъци, ще има и загуба на работни места. Кой пречи на бизнесите и сега да произвеждат с безопасно технологии? Просто искат ние да им платим за да се "откажат" от наличните
33
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грета по нищо не се различава от *** отишли на летището 30 минути преди полета им но после се оплакват, че не са ги пуснали на борда и се снимат по подовете на летищата.
32
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да я съдят за оронване на престижа беке и дойде акъла.
31
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Грета лозунгите са едни и същи, но не предлага решение. Например казва не се придвижвайте на средства задвижвани от петрол, но не предлага адекватна алтернатива.