Грета срещу Deutsche Bahn – появи се ново видео за претъпкания влак

Мястото от видеото обаче не е онова от снимката, която тя публикува
18 дек 2019 18:15, Нели Христова
153
Грета срещу Deutsche Bahn – появи се ново видео за претъпкания влак

Казусът Грета Тунберг срещу Deutsche Bahn получи ново доказателство - шведската медия Dagens Nyheter публикува видео, на което се вижда, че любимата им активистка наистина се вози в претъпкан влак, седнала на земята.

Още по темата

На кадрите се вижда как Грета стои на земята, заобиколена от своя багаж. На видеото се виждат още пълните купета и как се налага и други хора да стоят в коридора върху куфарите си. Клипът обаче не е заснет на мястото, където е направена снимката, която активистката публикува в Instagram и която разпали спорът й с Deutsche Bahn.

След като прекара месеци в чужбина и пътува през океана два пъти, тя тръгна обратно към родната Швеция. В своя профил на Instagram публикува и снимка от пътуването си, твърдейки, че се е возила в претъпкан влак. От германските железници обаче реагираха бързо и и заявиха, че екипът им се е грижил добре за Грета в първа класа.

По-късно активистката призна, че не се е возила на земята през цялото време, но все пак е имало и такъв период от пътуването й.

 

Klimataktivisten Greta Thunbergs tweet från ett överfullt tyskt tåg blev huvudnyhet i Tyskland. Hennes ordväxling med...

Публикувахте от Dagens Nyheter в Вторник, 17 декември 2019 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
6
 
36
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
*** пълен бил влака. Ми като не искаш до ти е пълен има частни. И аз много неща искам но се съобразявам че не съм богата да си ги позволя. Ако искаш празен влак си го купуваш никой не ти е длъжен. Ти си Грета някоя си. Не си Парис Хилтън. Ще пътуваш натясно. Не си никоя.
69
4
 
20
 
! Отговори
боко тиквата преди 4 години
всичко което исках да кажа е казано! тая преекспонирана тиква да го ....цяла България се мъчи с БДЖ-то, тя ревнала, та са не знае! а стига бе!
68
3
 
26
 
! Отговори
Среднист преди 4 години
Мен не ме интересува климатЪ ! Интересува ме на това момиченце кога ще му разцепят сливата, и принцът с какъв цвят на кожата ще бъде... нали сме либерални все пак.
67
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като вземе пътя Варна-София на крак в тесния коридор на вагона да дойде да ми се обади. Пътувам както и с каквото мога и не съм тръгнал да оревавам света, че няколко минути съм седял на пода!
66
3
 
25
 
! Отговори
Нямам думи преди 4 години
Да беше си платила 4 Евро за резервация на мястото. Скръндза!
65
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следващия път да си търси алтернативен транспорт и на влака- в единия транспорт й било неудобно, другият замърсявал, третият бил бавен и зависел от вятъра... Пикла!
64
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По Коледа винаги е така. Някои деца разбират, че Дядо Коледа не съществува.А други разбират, че това да пътуваш в пролетариата във влака не винаги е толкова комфортно колкото на задната седалка на Тесла Модел S.
63
3
 
24
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
***. Ако беше живяла в България в годините на прехода щеше да види и пълни влакове и убийства и мизерия. Лигаво същество щом се оплаква че влака й е пьлен. Още нищо не е видяла от живота колко е суров. Това е медийна манипулация с това момиче.
62
3
 
21
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Стига е ревала аз съм пътувал прав 8 часа в прекрасните чисти влакове на БДЖ.
61
2
 
25
 
! Отговори
Boni преди 4 години
Нали иска зелена природа. Редуцират влаковете, те стават претъпкани. Ако удвоим вагоните разхода на енергия се увеличава. (при производството на Ел енергия също се отделят емисии)
60
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"" С какво Грета е повече от всеки един от нас, че да се оплаква? ""..............с това, че всеки знае за нея и никой за теб.
59
3
 
20
 
! Отговори
rutu преди 4 години
Прекалено много внимание се обръща на това момиченце.
58
2
 
22
 
! Отговори
акция преди 4 години
Да вдигнат изкупната цена на планетата за кг-пластмаса ...например 1 е за 1 кг.За 5 месеца цялата планета ще се изчисти. Желаещи винаги ще има. И да плащат за едно посадено дърво 30 е. Това е. А не да ми се перкат разни зелени, жълти всякакви организации.
57
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая пикла последно от какво се оплаква- че екологично чист обществен транспорт като елетричката е бил препълнен, вместо всички пътуващи да са по колите си, или че не са й опънали червения килим към трона, върху който й се е искало да седи по време на пътуването?Нали уж еко го раздава и загрижена за хората и планетата, а пропуска най-важното и се оплаква единствено, че на нея й било неудобно.
56
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай и Индия са над 3 милиарда, ако пуснат по 8 пъти тоалетната на ден какво ще каже Грета? Дали ще има: How dare you!
55
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горкото дете, да замениш детството си за политика само по себе си е против природата.
54
5
 
16
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
Лигла. Претъпкан й бил влака. Само на тебе ти е претъпкан. Да се адаптира на глобализацията като всички нас.
53
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, бе! На всеки един от нас му се е случвало да пътува в претъпкано превозно средство. С какво Грета е повече от всеки един от нас, че да се оплаква?А когато е седяла в първа класа не се е оплаквала, нали?
52
3
 
20
 
! Отговори
Krom преди 4 години
Да свиква. Напъните и както и тея на Урсула "родиха" "климатично неутрална" Европа, както е модерно да се казва на "е..ахме и майката на европейската икономика". Скоро и влак няма да има. Цапа и вдига топлинния фон. И има грозен СО2 отпечатък! А казано на сериозно тая взе да предизвиква отвращение. Мисля, че европейците трябва бързо да разберат към къде ги води "зелената мафия" яхнала Европа. Или да изчезнат от геополитическата карта.
51
4
 
16
 
! Отговори
до избирател преди 4 години
Това е нищо- аз преди малко пуснах една Грета в тоалетната. Станах да я видя и почна да ми се кара, че нямало място в тоалетната чиния и й се наложило да седи на дъното. Пуснах водата да я изпратя на дълго пътуване с първа класа, отварям сайта с новините и пак я виждам...