Зеленски: Украйна контролира над 1250 кв.км и 92 селища в руската Курска област

Той пак призова НАТО да разреши удари дълбоко в Русия
20 авг 2024 09:09, Петър Бойчев
336
Зеленски: Украйна контролира над 1250 кв.км и 92 селища в руската Курска област
Снимка БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в понеделник, че неговите сили вече контролират над 1250 квадратни километра от руския Курск регион, предаде Ройтерс.

"Към днешна дата нашите сили контролират над 1250 квадратни километра територия на врага и 92 населени места“, посочи Зеленски в реч пред посланици в Украйна.

Той отново призова съюзниците на Украйна да разрешат западните оръжейни удари дълбоко на територията на Русия, като каза, че липсата на подобно разрешение е основната причина Украйна да не може да спре настъплението на руските войски на фронтовата линия на изток.

"Наивната, илюзорна концепция за така наречените червени линии по отношение на Русия, която доминираше в оценката на войната от някои партньори, се разпадна тези дни някъде край Суджа", каза той в обръщение към посланиците, имайки предвид граничния град в руската област Курск, която в момента е под украински контрол.

"Руската гранична зона срещу нашата Сумска област е почти изчистена от руско военно присъствие. Преди няколко месеца много хора по света биха казали, че това е невъзможно и биха прекрачили най-строгата "червена линия" на Русия", каза Зеленски.

"Ако нашите партньори ни бяха позволили далекобойни удари по Русия, ние нямаше да се налага да започнем Курската операция", каза още той, добавяйки, че "тази операция е "най-голямата инвестиция" за връщането на украински военнопленници у дома".

Той също така подчерта значението на международната подкрепа, като призова партньорите на Украйна да осигурят дългосрочни способности за по-нататъшно противодействие на руската агресия, като същевременно призова украинските дипломати да продължат да събират глобална подкрепа и да налагат по-строги санкции срещу Русия, като посочи, че настоящите санкции вече значително са отслабили икономиката на Кремъл, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
12
 
5
 
! Отговори
Безаналогово преди 4 седмици
За първи път в историята Атомна сила я бият на собствена територия!
225
3
 
12
 
! Отговори
Малък Праз преди 4 седмици
Людмила Павличенко. Най-успешната съветска снайперистка през ВСВ, украинка по националност, поканена от Рузвелт в Белият Дом. Участвала в отбраната на Севастопол. Ликвидирала 309 нациста. Би отстреляла с удоволствие всеки бандеровец с нацистка символика на каската или униформата. На нея, милионите украинци като нея и лично на дядо си се подигра Фюрерът-Евреин. Лишавайки се от минало, Украйна се лиши и от бъдеще.
224
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Все съм чел "гениални" коментари тук, ама след навлизането на ВСУ на руска територия и от двете страни коментарите къртят мивки. Очаквам в най-скоро време някой да заколи жертвено куче и да гадае каква е волята на Тангра.
223
1
 
5
 
! Отговори
До 236 преди 4 седмици
Пак ли развяваш евтини просешки лозунги
222
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
зиленко ливадата владее мишите дупки, дълбоко скрит в гористи местности и далеч от фронта, страхливци с това ще се запомни украинската армия , а зиленко отново стана повод за подигравки и смях от съюзниците му
221
14
 
4
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 4 седмици
Расийската империя стана за смях.
220
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
След 10 години областите Курска Белгородска и Брянска ще бъдат цел номер едно заради това ще въведем Зелени карти за по добро филтриране на кандидатите руснаци .Както подразбирате това ще бъдат територии на Украйна .
219
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не е нужно да си някакъв "фил" или "фоб", трябва да просто абсолютен, пълен ИД*И*ОТ, за да вярваш, че тази украинска авантюра ще завърши с нещо друго освен пълен разгром и оттегляне. Освен това унищожените тук части никога повече няма да подсилят основният им фронт, който се руши. Идеята беше Русия да започне световна война, ама не стана. То и клоуна няма как да стане политик.
218
17
 
3
 
! Отговори
Между нас казано: преди 4 седмици
Военните успехи на Украйна са кратковременни, защото има работа с една огромна Империя на злото. Единственият, който може да срази тази престъпна империя е Пентагонът и ще го направи догодина...
217
3
 
12
 
! Отговори
До 229 преди 4 седмици
За крадец не ставаш украинче ти си будала щом комплекса към Русия е все във твоята глава
216
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Украйна превърна кръвожадната руска мечка в плюшено меченце
215
2
 
12
 
! Отговори
До 226 преди 4 седмици
Е като гледаме унищожената западна техника в интернет и как Зелето пак проси,май е обратното
214
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 223 Пак ли ще е за 3 дни бе изтерясъл русофил?
213
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Няма да е задълго.
212
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
КАК ЩЕ СЪБЕРЕТЕ 92 СЕЛИЩА НА ПЛОЩ 30 НА 40 КИЛОМЕТРА ТОВА ГО МОЖЕ САМО ЗАПАДНАТА ПРОПАГАНДА НО СТАВАТ ЗА СМЯХ
211
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Зеленски изглежда много радостен на снимките, а Путин става все по кисел защото никой не му изпълнява командата за изтласкване на украинците. Путинските солдати предпочитат да се предадат вместо да защитават землището на Путин.
210
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тез лъжи бяха актуални предидве седмици. Истината се знае и е доста по-различна от поредната измислица на американския клоун.
209
4
 
7
 
! Отговори
До 220 от 215 преди 4 седмици
Аз знам колко са батко...5 пъти територията на Белгия, ама ти май не можеш да сметнеш, че така наречените превзети.земи са под 1% от тия които рашките контролират. Ходи си пий лекарствата, шизофpeH!
208
3
 
6
 
! Отговори
До 221 преди 4 седмици
И като се събуди, какво стана пак си си същия просяк
207
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Зеленски разкървави носа на Путин скоро ще му избие и зъбите.

Спонсорирани публикации