Олимпийският шампион Семен Новиков в българска носия и с медала в Жеравна

Бивша царска депутатка във възторг от победителя
25 авг 2024 09:00, Петър Бойчев
75
Олимпийският шампион Семен Новиков в българска носия и с медала в Жеравна
Снимка фейсбук Антония Първанова

Златният ни медалист от олимпиадата в Париж - роденият в Украйна Семен Новиков, е сред участниците във фолклорния фестивал в Жеравна. Над 25 хиляди се събраха там от петък в автентични носии, каквото е условието към гостите на събора.  Борецът се показа също с носия - със зелен елек и червен пояс.

Присъствието на шампиона разкри бившата депутатка в националния и европейския парламент от НДСВ Антония Първанова. "Открихме Фестивала в Жеравна - невероятен празник на българския дух и корен. Тук открих и Семен Новиков - олимпийски шампион борба, Париж 2024" , написа тя във фейсбук и качи снимки на Новиков и медала.

"Уникално момче, с много силен дух и изключителна скромност. АДМИРАЦИИ! П.С. Не съм предполагала колко много може да тежи един златен медал, в буквалния и в преносния смисъл", добавя още тя.

След победата му в Париж пък се видя, че натурализираният украинец знае целия текст на българския химн.

И тази година хиляди опънаха палатки, паркираха кемпери и каравани по поляните. Демонстрират се автентични хора и мелодии, както и обичаи, има народни борби, показват се занаяти, а местата за настаняване отсега се резервират за август догодина и вече свършват. Стотици снимки се споделиха в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от Спорт
За две години Холанд настигна Рууни и гони Хари Кейн
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 3 Айде бе мъжаго,ходи да му изплющиш един шамар. Да ти събират събите от земята и да му падаш на колене да не те бие повече. Толкова да сте прос-ти и да намесвате политиката с човек който е донесал радост за страната ни и няма нищо общо с войната. Едно време българите като са се изселили в Украйна едва ли така са ги посрещали там. Да не мислите,че на обикновените граждани им е много хубаво да са във война с Русия и да се чудят всеки ден дали някоя ракета ще им срине блока и ще ги убие
4
3
 
3
 
! Отговори
зззз преди 3 седмици
Медиите така и не се научиха ,че името му е Семьон
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 2 Кравар скааапан, АЕЦ Козлодуй с руските реактори от който сега ползваш ток и ти викаш е по-малко постижение отколкото златния медал на тоя украинец?
2
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този украинец уж знае български, а така говори, че ми иде да му изплющя един шамар. По-добре да си говори на руски, щото се хващам на бас че знае руския по- добре от украинския. Ето дагестанеца Магомед Рамазанов който ни донесе един от трите златни медала от тази Олимпиада не дразни защото говори на чист руски език.
1
9
 
11
 
! Отговори
Математик преди 3 седмици
99.9 % от копейките са направили по-малко за България отколкото Семена.

Спонсорирани публикации