Вучич повтаря лъжите на Скопие: България спира Македония за ЕС

Сръбският президент говори на форум в Прага
1 сеп 2024 13:11, Петър Бойчев
227
Вучич повтаря лъжите на Скопие: България спира Македония за ЕС
Снимка БГНЕС

Сръбският президент Александър Вучич използва международния форум „GLOBSEC2024“ в Прага за да повтори антибългарските лъжи на режима на Християн Мицкоски в Република Северна Македония.

В дебата за „Присъединяването на Западните Балкани към ЕС“ след като изрази съмнение, че държавите от региона ще станат част от Европейския съюз преди 2030 година Вучич каза следното:

„Вярвам, че Сърбия, Албания, Черна гора и надявам се, ако българите разрешат на /Северна/ Македония да се присъедини, надявам и те да се присъединят, но това ще стане след като Украйна стане част от блока. В това вярвам, ще видим дали съм прав или не“, каза Вучич.

Това негово извление бе предадено от северномакедонската държавна агенция под заглавие: Вучич: Ако българите ѝ разрешат, вярвам че Македония ще стане член на ЕС, но не преди 2030 година, както и самите нас.

С това си изказване сръбският президент повтаря антибългарската кампания и истерия от последните години на сегашния премиер Християн Мицкоски, който говори за „български диктат“, „българска блокада“ на РСМ по пътя ѝ към ЕС.

Започването на предприсъединителните преговори на РСМ за членство в ЕС изцяло зависи от извършването на необходимите реформи в много сектори и от т.нар. „френско предложение“, което е одобрено от всички страни-членки на ЕС. /Дарик
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от Миш-маш
10 ценни урока, които научаваме късно в живота
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 95Србите могат да говорят много неща, но със сигурност не са тръгнали да се самоубиват за да "влезат в европейското семейство"!///Дали! Само където са в преговорен процес от 2014г. с отворени 22 глави от 35.Синхронизират законодателството си изискванията на ЕС. До сега са получили безвазмезна помощ от 4 млрда евро!Колко милиарда им даде Расия?
117
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Сърбия не е в ЕСр 114 Ами то именно вашите грантаджии от харвард откраднаха парите за магистралите!
116
4
 
9
 
! Отговори
Не е лъжа преди 2 седмици
Северната бивша държава Македония заслужава да бъде спряна от България, ако имаме достойни политици, а не евроатлантически подложки.
115
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
110 Сръбският ку...ц е способен само на геноцид и масови изнасилвания, като в Сребреница, факт, признат в ООН. Сърбите са яли винаги пердах от българите, на бойното поле.
114
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
101 Те Тито, западът ги пускате да пътуват и работят. Тито пращаше Удба да ги следи, вербува, или да убива и затваря тези, които не бяха съгласни.
113
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Освен официалната нота от външното, която да каже, че си има процес на присъединяване, който трябва да бъде спазен, е хубаво да им се каже на сърбите, че е добре и те да спазват добросъседски отношения. Само ще е от полза.
112
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
99 Не, не е. Балкански поток е построен с одобрението на ЕС и САЩ. По него ще може да тече не само руски газ, но и от други страни, в двете посоки. България печели от транзитните такси. Австрия, Унгария и Сърбия получават газ хо него.
111
2
 
10
 
! Отговори
вучичневучич преди 2 седмици
Бг ТРЯБВА да спре МК за ЕС!
110
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен "ще отговоря на селски човек като теб" -------------- сладур, аз пък ще ти отговоря като на ефрожендарски планктон добре обработен от телевизоро - парите не миришат, а "ценностите" са за гоите!
109
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Северна Македония е агент на Сърбия. Сърбия я праща в ЕС, за да работи за Сърбия и да блокира санкциите срещу Сърбия и да помага за анексирането на половината от Босна и част от Косово. Сърбия ще действа със войската, а Северна Македония ще блокира действията на НАТО и ЕС. Просто Урсула ще забърка още войни и каши в Европейския съюз.
108
7
 
6
 
! Отговори
Сърбия не е в ЕС преди 2 седмици
Но е много по европейска държава от *** б аната България ако не друго имат поне магистрали за разлика от по д х уйна България!
107
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
пидалчетата от агитките да се кротнат че ще спят по родните си килии
106
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
105 Ноуп! Сърбия още държи мощни заглушители по границата си с България. Българско радио и тв не може да се слуша и гледа в Сърбия. Българи не могат да коментират в сръбски сайтове, също като и в северномакедонски.
105
13
 
6
 
! Отговори
Българските ушеви преди 2 седмици
Да се кротнат да не ядът сръбския курац
104
3
 
3
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 2 седмици
Политиката на герб е като политиката на мафията и затова не успяха.
103
3
 
5
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 седмици
АМА ВЯРНО Е ТВЪРДЕНИЕТО НА ВУЧИЧ !!!!!!!! БЪЛГАРИЯ НАИСТИНА СПИРА ТАЗИ С.М. ЗА ЧЛЕНСТВО В ЕС ---НАИСТИНА И С ПРАВО !!!!!!
102
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен "Сърбия имаше..." -------- минало бешело (освен ако не им спретнат и там един майдан). То едно време и Русия искаше да си играе на "европейци" с разни там "ценности" (тату-та-матута), но бързо осъзнаха, че европата не желае нови равноправни "партньори" с тях на масата, а единствено и само колонии, на които да парааазитира.
101
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
МАКРОН ПОДКРЕПЯ СЪБРИЯ, ПУТИН ПОДКРЕПЯ БОЙКОВАТА МАФИЯ
100
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
88 Добре, ще отговоря на селски човек като теб, вероятно, се трудиш на полето и още не си разбрал, че Франция е членка на ЕС, от самото му създаване и на НАТО. Като такава, не е без значение, на кого продава бойни самолети, особено сега, когато в света бушува две войни, в едната от които Русия е агресор, а Сърбия е неин сателит. Сърбия подписа договор с Русия за икономическо, военно и политическо сътрудничество. Какъв ЕС, какви 5 лв?
99
4
 
3
 
! Отговори
БеГе АнОси преди 2 седмици
Що заглушавате сръбското радио вашта кожа комунярска!

Спонсорирани публикации