Мисия Лондон – превъплъщенията започват

Едни от най-известните ни актьори в ново амплоа
16 фев 2010 16:08, Петя Славова
3

 

Фотографии: Симеон Леви и Драгомир Спасов

Един от най-очакваните български филми през тази година е "Мисия Лондон". Филмът на Димитър Митовски се очаква да се появи на голям екран през април.

А малко преди това се появиха и някои от най-известните родни актьори в новите си превъплъщения.

Още по темата
14 авг 2009 10:09
8

Снимките на „Мисия Лондон” приключиха в началото на месец септември и в момента филмът е в постпродукция.

„Мисия Лондон” е ексцентрична комедия, базирана на едноименната книга на Алек Попов. Основното действие на филма се развива в българското посолство в Лондон. Историята е измислена и абсурдна, но части от нея са заимствани от реалния живот и това е причината в някои моменти да звучи действителна.

Първата клапа на „Мисия Лондон” беше на 6 юли и снимките продължиха общо девет седмици до 4 септември 2009.

Стартът беше в Лондон, а снимачните площадки на продукцията бяха съсредоточени в централната част на града около емблематичния мост Тауър бридж, парламента и в администрацията на Бъкингамския дворец.

На 21 юли снимачната площадка на филма се премести в България, където беше завършен. „Мисия Лондон” е копродукция между Унгария, Македония, Швеция и Англия.

Димитър Митовски е заснел над 500 реклами за най-големите рекламодатели у нас и е автор на късометражните филми „Върнете заека” и „Лошият заек”, които са номинирани в „Седмицата на критиката” на кинофестивала в Кан през 2005 и 2007 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Одисей преди 14 години
По-безсмислен филм не съм гледал! Нищо ново не е научено и нищо старо не е забравено ! Единственото хубаво нещо в цялата тази боза е играта на актьорите!
6
0
 
0
 
! Отговори
brigante преди 14 години
ЗАПОЧНИ ДА ЧЕТЕШ КНИГИ! това, което си прочела е далеч от книга!
5
1
 
2
 
! Отговори
Bulgarин преди 14 години
Току-що гледах филма и още съм под впечатлението на дръзкия (или поне не-страхлив!) сценарий! Не съм чел книгата, която е послужила за литературна основа, но очевидно авторът има преки впечатления от живота в българските посолства по светаТипичната слабост на родните актьори (да играят себе си) в случая е направо полезна, тъй като безупречно пресъздават простотията на родната дипломация и съпътстващите я кадри ;-) Единствено неубедително стоеше Юлиян Вергов, тъй като лековатото му излъчване не подхожда за посланик, дори той да е *** и връзкарче този актьор би паснал повече за роля на низов чиновник.Орлин Горанов обаче направо излъчва артистична класа този човек си я има и всички го знаем! И тук не ни разочарова!Не искам дори да си помислям коя президентска съпруга е послужила за първообраз на героинята във филма, макар всички да се досещаме, пък и оригиналното и име в романа е достатъчно красноречиво Селянова ;-) Актрисата Шинова не блести с нищо, но сценографите, майсторите на костюми и гримьорите на филма са се справили направо блестящо от героинята лъха безвкусица, селяния, простащина и гадост! Това си е супер творческо постижение!Сценарият наистина ме докосна, разсмя на няколко пъти и почти разплака толкова е реалистичен, че сатирата се съдържа в ежедневните случки и не може да остави никой нормален българин равнодушен!Горещо препоръчвам филма на всички! Ще се смеете от сърце и ще се сетите за доста политически фигури със съжаление за нещастното им живуркане като *** същества! Това само по себе си е прекрасно изживяване!!!
4
1
 
2
 
! Отговори
do 2 преди 14 години
tva che niama da gledash, ne znachi che ne sashtestvuva :) tva e taktikata na strausa
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
от трейлъра, който гледах преди време ми стана супер интересно, това ще е филм, който ще ни разсмее, осмивайки ни, дано да е така и да не се лъжа, ще го гледам с кеф. А що се отнася до това какво се случва в нашите представителства по света, картинката на места е и по-зле. не навсякъде, но и такива има
2
2
 
3
 
! Отговори
STELA преди 14 години
Прочетох книгата. Ужасява ме действителността в нашите представителства, ако е вярно показана. Няма да гледам филма, защото се срамувам от онова, което е показал авторът за нашите дипломати по света. Една десета да е вярно, пак е позор за България.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
готино изглежда, дано да е така наистина