Русия е атакувала Киев с "Кинжал"-и, поне 20 убити

Ударена е детска болница в украинската столица
1006
Русия е атакувала Киев с "Кинжал"-и, поне 20 убити
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Седем души са били убити, а деветима са ранени при руската атака над Киев тази сутрин, предаде Ройтерс, като се позова на предварителна информация.

Военновъздушните сили на Украйна съобщиха, че в рядката руска атака през деня срещу украинската столица са изстреляни хиперзвукови ракети „Кинжал“, които летят десет пъти по-бързо от скоростта на звука и е много трудно да бъдат прехванати от ПВО.

След нападението кметът на Киев Виталий Кличко каза, че това една от най-жестоките атаки срещу Киев от началото на войната.

Още 10 души са загинали, а 31 са били ранени в Кривой рог, а трима са убити в Покровск, съобщиха местните власти.

Русия изстреля над 40 ракети срещу Киев, Днепър, Кривой Рог, Славянск, Краматорск тази сутрин.

Поразени са детска болница в Киев и има щети по жилищни сгради и инфраструктура в цялата страна, каза украинският президент Володимир Зеленски и посочи, че всички служби са мобилизирани.

В Кривой Рог няколко удара са нанесли щети по административната сграда на промишлено предприятие, казаха те.

По-рано днес петима цивилни загинаха, когато колата им се натъкна на мина, поставена от руските сили на горски път, съобщи областният управител на Харковска област Олег Синегубов./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1006
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
814
3
 
8
 
! Отговори
питайте украинците преди 2 месеца
Американомучалките - усещате ли? Укаринците със снимките сами компрометираха операцията със Х-101 и болницата! Оказа се че сами са я думнали. И НЯМА повече стаии по темата. А двамата заблудени суека още се опитват да си заработят надницата с коментари.
813
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дааааа... Голяма радост беше, когато касетите се изсипаха над плажа в Севастопол. Низка радост, перемога, един вид. Аз тогава ви писах, че ще има ответка по 20, ама се хилехте, нали? Сега да започвам ли да се радвам за утрепаните хохли, а? Между другото руските крилати ракети си шетаха почти безпроблемно, само някакъв заблуден NASAMS се изтрещя връз болница. Е, случва се. Ясно е, че хохлите издърпаха ПВО-то си да пази летищата, а Куеф се оголи. Тази седмица може да има и цъфтеж на "Геранчета".
812
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
При нападението на украйна и САЩ над Севастопол всички сорросоиди само това повтаряха че руското ПВО е виновно. По тая логика и сега е така Украинското ПВО е виновно и отговорно.
811
2
 
8
 
! Отговори
месокомбинат зеленск преди 2 месеца
Зеления след като разфасова украинците ще продаде и другата половина от чернозема. Поне такъв е плана. А украинците воюват за свободата на западните капиталисти да им изкупят ресурсите.
810
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АнгеловДо Ангелов, който е оноден от дявола. Статията е храна за наивници и си личи. Русия не удари болница, а нещо много интересно прикрито в нея, за което скоро ще разберете. Диктаторът Зеленски, който отмени изборите за да остане на власт и да продължи да продава украинските ресурси и да предава интересите на народа, на който не е слуга лиши децата в Киев от болница за да скрие там едни англоговорящи шушумиги. Пожелавам им лек път към Ада.
809
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
12 ракети Х-101, унищожени 3 HIMARS-а. Руснаците трябва да подобрят, точността защото чиповете от пералните на кралица Урсула са на привършване.
808
10
 
2
 
! Отговори
Живко, Ямбол преди 2 месеца
Заради това престъпление Белгород ще бъде изтрит от лицето на земята и засипан със сол за да не може и стръкче трева да изникне в следващите сто години. Руснаците не са хора а жадни за кръвЗверове!
807
1
 
8
 
! Отговори
Украинска тражжорна преди 2 месеца
Отговаряте ли си на въпроса защо половината от загиналите урки се водят изчезнали? - те буквално са изчезнали по части назапад !
806
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Това което ми направи впечатление" е че в украйна има нещо като социализъм или национал социализъм. В Русия има демокрация освен че е много голяма страна по територия и това определя по други стандарти.
805
3
 
1
 
! Отговори
Украинска тражжорна преди 2 месеца
Сърце $200 000 | Бял дроб $50 000 | Черен дроб $30 000 | Бъбреци $15 000 - $25 000 | костен мозък $20 000 | Крайници долни $10 000 |Очи $6 000 | Уши $3 000 | Крайници горни $2000 | 1 литър кръв $150
804
0
 
6
 
! Отговори
Честно казано преди 2 месеца
До 82 ОМБрИ еврейчето Зеленски унищожи много хора, но за разлика от Жуков ги курбаняса напразно в името на интересите на САЩ и Великобритания.
803
2
 
3
 
! Отговори
до брояча на трупове преди 2 месеца
До 82 ОМБр: урките с колко са назад вече ? стигнаха ли 600 000?
802
3
 
6
 
! Отговори
Ангелов преди 2 месеца
Тези *** не бомбят детски болници жилищни квартали не тероризират мирни граждани деца и старци те стрелят по военни обекти само че ракетите им са криви и *** като самите руски управляващи. *** добре му показа на Орбан по какъв начин и с какви доводи ще води преговори като че този дебелак не помни какво стана с Унгария 56г само се крие зад нато и се прави на миротворец само че с една мутра можеш да се разбереш като и разбиеш мутрата.
801
3
 
2
 
! Отговори
Динко, Ямбол преди 2 месеца
Не го погребвайте Зеленски още, явно доста са ви подгряли Соловьов и другите Z-журналисти и започвате да приемате желаното за реалност. По-вероятно е Зеленски да си направи селфи с трупа късокракото кремълскоЖуже!
800
2
 
5
 
! Отговори
посееш ли хаймарси преди 2 месеца
ще поникнат кинжали!
799
1
 
1
 
! Отговори
82 ОМБр преди 2 месеца
...при Зеелевските възвишения(пред Берлин) отново се проявява маршала(обескървавява две танкови армии;)))
798
1
 
4
 
! Отговори
То лесно! преди 2 месеца
До Живко - дай си снимката и чакай руснаците да подбият цената! :)
797
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Живко Това никога няма да стане, просто холите са овце и никога няма да обесят Зеления. Но по-вероятно е Зеления да духне в Полша, както направи в началото на СВО.
796
4
 
1
 
! Отговори
Живко преди 2 месеца
Питах само за един приятел защото той ги пребива и без пари но защо да не взема и по някой лев?
795
2
 
1
 
! Отговори
82 ОМБр преди 2 месеца
Жуков си спечелва титла "Касапина" още на "Елненската" издатина. В операция"Марс-1,2,3 абсолютен рекордьор-1 450 000 жертви