Ще секне ли подкрепата за Украйна при победа на Тръмп?

Блинкен смята, че други страни ще подкрепят Украйна
20 юли 2024 11:18, Александър Попов
428
Ще секне ли подкрепата за Украйна при победа на Тръмп?
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна е напът „да си стъпи на краката“ във военно отношение, заяви днес държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, посочвайки, че повече от 20 държави по света са поели ангажимент да продължат военната си и финансова помощ за Киев дори и ако САЩ оттеглят подкрепата си при нов екип в Белия дом, предаде Асошиейтед прес.

Блинкен за първи път пряко засегна възможността бившият президент Доналд Тръмп да спечели изборите през ноември и да се откаже от ангажиментите на страната към Украйна. При настоящия президент Джо Байдън САЩ станаха най-значимият поддръжник на Украйна в нейната вече над двугодишна борба срещу руската инвазия.

Публичните коментари на Тръмп варират от критика към американската помощ за Украйна до подкрепата ѝ, докато неговият кандидат-вицепрезидент Джей Ди Ванс застана начело на усилията на Републиканската партия да блокира в Конгреса милиардите долари военна и финансова подкрепа от САЩ за Киев.

Притесненията сред Украйна и нейните поддръжници, че страната може да загуби жизненоважната американска подкрепа, се засилиха с подема на предизборната кампания на Тръмп и неуспехите на Байдън.

Блинкен каза днес, че всяко ново американско правителство ще трябва да вземе предвид силната двупартийна подкрепа в Конгреса за Украйна в интерес на противодействието на опитите на президента Владимир Путин да разшири територията и влиянието на Русия.

„Всяка администрация има правото, разбира се, сама да определя политиката си. И ние не можем да ѝ го отнемем“, каза Блинкен, говорейки пред аудитория от американски и чуждестранни политици на Форума за сигурност в Аспен в щата Колорадо.

Същевременно той посочи споразуменията за сигурност, които Съединените щати и повече от 20 други съюзници - включително някои партньори от НАТО, Япония и Европейския съюз - подписаха на срещата на високо равнище на алианса във Вашингтон този месец.

„Предполагам, че е възможно да отстъпим по въпроса, но за щастие имаме още над 20 страни, които правят същото“, каза Блинкен.

Според него самата Украйна вече е напът „да си стъпи на краката във военно, икономическо и демократично отношение“./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
5
 
1
 
! Отговори
А ха преди 1 месец
НО СРЪМП НЯМА ДА ПОБЕДИ. НИКОГА!!
277
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА РУСИЯ СА ДОКУМЕНТИРАНИ И ЩЕ БЪДАТ ИЗУЧАВАНИ С ПОТРЕС КАКТО ТЕЗИ НА ХИТЛЕР ПРЕЗ ВСВ!! ИЗВЕРГ!
276
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Киев има 2 часа ток на денонощието, така ли Украйна си стъпи на краката
275
7
 
1
 
! Отговори
Молния Бавовна преди 1 месец
сожжена ключевая авиабаза ВВС РФ Взорваны истребители Су-30 и Су-35. Рашка кирдик. Гойда друзя.
274
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хайде стига вече с тази Еврейска физиономия бре!-:( Скоро ще го забравим!!
273
2
 
7
 
! Отговори
Хм... преди 1 месец
Победата на Тръмп може да не секне подкрепата за Украйня но със сигурност ще е КРАЯТ на корумпирания клоун Зеленски.Жена му се накичи със злато. Наркомана си накупува имения из цял свят, включително и замък в Англия с пари от последната отпусната от САЩ помощ. А най-безсрамното нещо беше на конференцията вБерлин където тоя проссяк, съвсем нагло заяви че от близо 500 милиарда евро помощи от Запада до украинския фронт за армията са содтигнали едва половината.Другото било "административни" разходи.
272
3
 
2
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Изгодно за Русия или не?Тръмп каза нещо много интересно - той каза да не вярваме на фалшивите новини,че изборната му победа може да бъде от полза за Русия.
271
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Христо ХристовУкрайна е цирей, от който ако остане дори малка част, ще продължава да заразява кръвта и ще бъде използван срещу самите държави в Европа в бъдеще и да ги държи в напрежение, да се връщат в Русия или под контрола на Русия и за тях самите така е по-добре, защото ще има кой да се грижи истински за тях, а не само да ги използва, все пак, украинци и руснаци , са един народ.
270
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинските магазини въвеждат ограничения в продажбата на продукти в едни ръце.
269
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подкрепата все се увеличава, а територията и населението им намаляват с всеки изминат ден.
268
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И да секне и да не секне, се тая Украйна и нейните съюзници са твърде слаби за най силната армия в света , нулев успех успех за зеленски , а контраофанзивата и превземането на Крим , провокираха невиждан смях и подигравки в цял свят
267
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комикът ще ги доунищожи, и от територията им нищо няма да остане и след някой друг месец ще вдигнат байрака. Жалко за жертвите. Да воюваш с мечока и да си мислиш, че може да го победиш е диагноза. Така някога са си мислели франсето и мустакатият . Затова на избори трябва много да се внимава какво се избира.
266
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Из цяла Украйна, украинците горят МПС-тата, с които насила ги ловят и натикват и ги пращат на фронта. Из Европа, вървят кадри и видеа по стените на сградите, с насилието, провеждано от Зеленски и Киевската хунта в Украйна!
265
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя Зеленски, повече няма да командори наляво и надясно хората и държавите, той ще се маха и ще бъде осъден за множеството престъпления, които извърши и за реанимация на нацизма и извършения геноцид над хората.
264
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жителите на Полтавка област се надигнаха на протести срещу режима на тока.
263
2
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
..и "подвъпрос" :..-Ще СЕКНЕ ЛИ ЖИВОТА,ако ПРЕСТАНЕМ да се занимаваме с укропитека "Зеленски" ?..Сутрин "Зеленски",на обяд "Зеленски",вечер-"Зеленски"....Айде стига бе!!!!....Умря ми магарето от тоя !....И през това време-ФАШАГАТА "от дер ***" ПАК ще пробутва ваксини...Тоя път с/у новата "пандемия",на която тепърва ще измислят името..
262
2
 
1
 
! Отговори
Ох Че Убавец преди 1 месец
дали вече си е Намерил Добре Момче Юдеи от Тел Авив за Приятел?!
261
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен... Ти може да си спечелил ако си от намазаните. Но 99.99 % от народа плаща далаварата.
260
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен.... А украинските гърмежи ги изгладувахме ние и ще продължим да ги гладуваме
259
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече има стотици коли на тцк бандитите изгорени из цяла Украйна.Хората почнаха да се усещат