Бизнесът vs. КЕВР: Поскъпва токът, поскъпват и храните!

Василев Велев настоява: Навсякъде покупката на едро е по-евтина!
5 яну 2018 09:20,
41

Цената на тока за бизнеса скача с до 60%. Неименуемите последствия от това ще доведат до поскъпването на услугите, продуктите, както и на бита.

"Ние не приемаме тези цени за референтни! Те не са пазарни, а са резултат от спекулации, защото няма адекватна причина за повишението. Ние сме уникални. Бизнесът има по-скъпа цена от населението. А навсякъде покупката на едро е по-евтина от тази на дребно", подчерта председателят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

Още по темата

Според него решението на проблема се крие в прилагането на 4 мерки: Да се увеличи предлагането, да се подобри регулирането, да се променят правилата за работа на борсата и Комисията за защита на конкуренцията да влезе адекватно в ролята си.

В студиото на "България сутрин" енергийният експерт и бивш член на КЕВР Еленко Божков поясни, че причината за скока на ел енергията за бизнеса се дължи на 3 фактора.

"Първо, много от търговците са сключили договори с малките потребители без да имат подсигурена енергия. Второ, някои търговци търсят начин да компенсират загубите си. А третата причина е просто картел на търговците на ток", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Велев посочи, че КЕВР не са виновни за случващото се, защото имало изкуствено създаден дефицит в енергията.

Председателят на УС на АИКБ уточни още, че се очакват протести и не е изключено да поискат оставката на министъра на енергетиката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересното е че в страната няма кой знае какво производство, което да потреблява огромни коричества ток, а цените все растат, ли растат. Причината е точнов това, че потреблението е малко и дружествата си имат предварително планирана печалба и ще си я вземат на всяка цена. Икономически пар***зити
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До панализатори след това пак идва на власт въщия кабинет...
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Васил Велев" щял ден ли този му се дава глас. Същия в друга статия реве до вселената, че търпи загуби и работника трябва да работи 24 часа, 7 дни и 365 дни без почивка.Г-н куфарче не може да почива извън България и долните му любовници.Утре! Сайта да не забрави за Домусчиев и КРИБ да пише!!!!
13
0
 
2
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
Кой е Джон Голт?
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дидке мила моя донеси едно кафе ще измръзнеш мила моя и престани да се занимаваш с това което не трябва за да не станеш това което не си
11
2
 
18
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 6 години
Нали минимална заплата стана 510лв,какво повече искате?
10
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои хора още си мислят, че живеят при комунизма, сега е пазарна икономика и може да си внесем евтини продукти от чужбина. Комшиите само това чакат.
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са фалшиви новини атакуващи демокрацията . Боко Тиквата каза, че сме стабилни и дърпаме яко напреде при такава здрава стабилност и напредък очакваме тока да падне със 2% като за начало, а нататък още 2%.
8
3
 
27
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Такаааа - вече почти всичко си купувам в пъти по-евтино от есприт, алиекспрес, ибей, геарбокс и т.н. онлайн магазини. Поне веднъж месечно ходим семейно до Гърция на разходка и си пазарим маслини, масло, сирене и зехтин.Нашите политици, бизнесмени и търговци не се научиха, че не са единствени на света :)
7
10
 
12
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 6 години
Активни мероприятия с цел да се закопаят/откраднат още пари чрез гьола Белене. То не бяха пишман експертизи от БАН, то не са изкуствени дефицити на ел. енергия ....кремълските лобисти ореваха орталъка.
6
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До панализатор - Историята се повтаря и кабинета падаКабинетът пада, а цените продължават нагоре!
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Производителите на ел.енергия извиват ръцете на бизнеса.
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Договорите вчера ли ги сключиха къде изчезна иизведнъж енергията та търговците са виновни ?
3
1
 
40
 
! Отговори
стабилност ли???? преди 6 години
До кога ще Ви търпим управници от всички партии любими ????? Ваканцувате си а......... ??????Всички цени се вдигат в пъти , осигуровките се вдигат - безработен вече ще плаща 20.40 лв за здравни осигуровки . доходите се вдигат символично .Нарочно ни набутвате новините в % .Аз усещам по джоба си , лъжите Ви нямат край
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя експерт да обясни как се скючва договор без да имат нужната енергия вдигат цената с 10 % да речем и о чудо от небето пада ток и нужната енергия се появява. Това не е ли рекет към търговеца На търговеца ли е проблема или на държавните иститтуции аре у лево спазвайте си договорите г-да управляващи за договора са нужни 2 страни.
1
2
 
38
 
! Отговори
панализатор преди 6 години
Историята се повтаря и кабинета пада