Български самолет кацна аварийно в Тел Авив

Един от колесниците на машината се взривил при излитане
1 юли 2019 17:15,
37
Български самолет кацна аварийно в Тел Авив
Снимка: pixaBay

Пътнически самолет на българската чартърна авиокомпания "Електра Еър" се приземи аварийно след сериозен технически проблем по време на полет от Кьолн за Тел Авив, съобщиха от i24News.

Още при излитането поне една от гумите на самолета се е взривила и е имало сериозни опасения, че няма да може да се приземи нормално.

На борда на самолета е имало 152 пътници.

Летище "Бен Гурион" е било вдигнато по тревога, като на място били изпратени много линейки и пожарни автомобили. С военни самолети пък е било проверено състоянието на колесника още във въздуха. От летището били спрени всички останали кацания или излитания.

Малко след 16:20 часа обаче самолетът се е приземил успешно. Летището беше поставено под трето ( най-високото ) ниво на тревога, което не се е случвало от 8 години, съобщиха от Channel 12 в Израел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До аз-ътАз пък съм специалист, без кавички и ще ти кажа, че говориш пълни измишльотини. На базата на какво можеш да потвърдиш твърденията си ?
14
1
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Аз пък съм "специалист" и ще ти кажа, че българските пилоти са много зле подготвени и с всякаква липса на професионализъм, както липсва етиката, така им липсват и знанията и уменията. И причините масово са в това, че са или пенсионирани военни пилоти, които са супер слабаци (понеже са връзкари и нямат умения поради това), или са потомствени пилоти (понеже пилоти стават 90% богаташи).---с какво се занимаваш че такъв специалист се извъди и си запознат с материята?
13
11
 
3
 
! Отговори
в Русия е така преди 4 години
Да, в Русия самолета си гореше и никой не го интересува. Русия е пропаднала територия
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забележете само подоготовката на летището - 100 линейки, не знам си колко пожарни, изтребители оглеждат самолета във въздуха. В рамките на минута стигнаха до самолета и започнаха да го обезопасяват. Жалко за жертвите на запалилия се полет в Русия. Ако не бяха *** излизащи с куфарите си при евакуация, и ако пожарната беше дошла на време, нямаше да изгорят толкова много хора. Браво на пилотите на БГ полета, надявам се да разкажат какви мерки са взели при приземяването, за да не се подпали.
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още повече, че в не-българските компании като Райън еър и Уизеър подготовката на пилотите е на съвсем друг принцип и няма как пилот на изтребител да започне да лети на Боинг или на Аеърбус. Т.е. българските пилоти на тези компании няма как да не са на нивото на всички останали пилоти в компаниите. За Бъгария Еър нямам представа, там се случват всякакви "чудеса", но искрено се надявам да не правят компромиси в обучението на пилотите.
10
1
 
11
 
! Отговори
@8 преди 4 години
И би ли искал да ни осведомиш от къде точно знаеш, че са некадърници? Не можеш просто да плюеш по хората без никакви аргументи. Не знам за какви военни пилоти говориш, повечето бг пилоти с които съм летяла са били млади, т.е. в никакъв случай не са пенсионирани военни. Тия твърдения съм ги чувала за руските пилоти, но там има логика, защото имат огромна армия. В България числеността на армията е смешна, колко военни пилоти да могат да подготвят, че чак и да ги прехвърлят в индустрията.
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на пилотите за добрата работа, браво на Израел за адекватната подготовка на летището!
8
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"не съм специалист, чувал съм че бг пилотите са доста добре подготвени и като цяло се котират и на чуждия пазар"Аз пък съм "специалист" и ще ти кажа, че българските пилоти са много зле подготвени и с всякаква липса на професионализъм, както липсва етиката, така им липсват и знанията и уменията. И причините масово са в това, че са или пенсионирани военни пилоти, които са супер слабаци (понеже са връзкари и нямат умения поради това), или са потомствени пилоти (понеже пилоти стават 90% богаташи).
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БГ пилотите са едни от най-добрите, единствените, които не спират на пистата след заход за излитане :)
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от неграмотни журналисти!Колесникът не се взривява.Гумата се е пукнала.
5
10
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Един единствен път, се воэих на самолет. Но бях малък и не раэбиращ, втори път няма да се кача.
4
1
 
19
 
! Отговори
ПЛОВДИВ преди 4 години
Е, дано някой награди пилота и екопажа презимили самолета. Знам, че много ще се изговори за подръжката и т.н.
3
1
 
19
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
с такива неща шега не бива, хубаво е че всичко е минало. не съм специалист, чувал съм че бг пилотите са доста добре подготвени и като цяло се котират и на чуждия пазар ...
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей ама пак заглавието ви е "топ"! Колесникът се взривил! Незнам какви хора работят и пишат статии в този сайт! Принципно да се спука гума с взрив и да се взриви колесникът има ОГРОМНА разлика!
1
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на пилотите!