Надал надви Медведев, вече е с историческа 21 титла!

Испанецът спечели след истински трилър, продължил повече от пет часа
Обновена: 30 яну 2022 16:42 | 30 яну 2022 16:31, Веселина Йорданова
232
Надал надви Медведев, вече е с историческа 21 титла!
Снимка: БГНЕС

Рафаел Надал отново е шампион на Australian Open, след като обърна руснака Даниил Медведев от 0:2 сета.

Испанецът спечели срещата с 2:6, 6:7 (5), 6:4, 6:4, 7:5 след истински трилър, продължил 5 часа и 28 минути.

Това е неговият едва втори триумф в Мелбърн след 2009 година, когато надви на финала големия си противник Роджър Федерер в пет сета.

Успехът е исторически, защото Надал става първият тенисист с 21 титли от Големия Шлем, оставяйки зад себе си швейцарския Маестро и получилия забрана да участва на тазгодишната надпревара в Австралия Новак Джокович. Федерер и сърбинът имат по 20 титли от "Голямата четворка".

Подробности четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да се говори, Нолето да не се беше правил на мъдрец. Сега това било, онова било, ами да е бил. Казаха му, но той си предпочете сръбския инат, та всички видяха. Ами сега Надел си взе милиончетата.
130
15
 
19
 
! Отговори
158 преди 2 години
Абсолютно съмнителна победа. Със скандал започна и скандално завърши този измислен турнир! Медведев подари победата. Колко ли са му платили затова? Първите два гейма се видя, че Рафа беше жалък, после някакви подаръци взе да получава, които не могат да са случайни грешки на световния номер 2.
129
9
 
14
 
! Отговори
Azz преди 2 години
Надал много се нАдал да не участва Ноле...че тогава титлата....
128
7
 
13
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
Защото умници модератори поставят звездички да опитам пак: "изявлението на министъро, че ако пуснат Джокович неваксан, Надал който послушно се е навел и ваксал за турнира, щял да се почувства като г.лу-пак" - И как да преведа думите на министъро бе- след като точно тази дума употреби на английски? Новговор ли да измисляме, заради ранимите ви душички?
127
10
 
21
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
Да се радват Надал и министъро фашист. Тази титла на Надал ще остане в историята, като съмнителна. Историята не забравя. Няма да се забрави и вакс-тиранията. И изявлението на министъро, че ако пуснат Джокович неваксан, Надал който послушно се е навел и ваксал за турнира, щял да се почувства като ***- също ще остане в историята. Тия дето са се ваксали само за сертификатче, ваучер за храна, хамбургер с катофки, безплатна супа или ***, ще са за резил, но поне имената им няма да се знаят
126
6
 
6
 
! Отговори
Падаря преди 2 години
То и без това тоа спорт е за некви богати бробити дивани.5 часа да гледам като котка как два ача си подават топките ужас...
125
9
 
27
 
! Отговори
Джоко Росич преди 2 години
Никаква титла не е това ,маскари недни.
124
19
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Радостта е голяма,когато Русия губи.
123
14
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато най-добрият не е допуснат всеки гъзoбpъk може да спечели!
122
14
 
41
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Фалшив шампион благодарение на австралийският министър,който изгони Джокович.
121
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както се казва: няма справедливост на този свят!
120
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
голям риск е този 5 часов мач за заболяването на Надал,дано почивката успее да го възстанови
119
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съдии, манипулации, ваксинации. Типична българска простотия по коментарите. Невероятен и драматичен финал. Браво на двама големи спортисти, раздадоха се докрай. БРАВО.
118
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяко чудо за три дни. Турнирът вече мина. Ще се шуми още два дена и толкоз. Нито около тениса, нито около Джокович, нито около Рафа се върти света.
117
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хайде бат Рафо. Юни вземи и Гароса.
116
20
 
15
 
! Отговори
Петърчо преди 2 години
До 151Ако това което направиха австралийците според теб е фашизъм то това което направи Джокович е комунизъм. Има правила но те са за обикновените хора. За тези като него се правят изключения в името на по-възвишени цели. Само че вместо да си признае че е сгафил той реши да шмекерува. И въпреки че за него и няколко други като него направиха изключение той си помисли че на него всичко му е позволено и че е над всички. Затова ще отсъства следващите три години от АО а не защото не е ваксиниран.
115
13
 
16
 
! Отговори
до 170 преди 2 години
Ако някой не организира и се осъществи в най-скоро време поправителен за АО мач между Надал и Джокович на подобна настилка, тази титла на Надал ще е винаги опорочена. И тази купа може да я завре в ...... на австралийския министър.,,,,където и е мястото. Впрочем в интерес на Надал е да поиска такъв мач иначе ще остане с куха титла. А спонсори за това ще има колкото щеш.
114
14
 
23
 
! Отговори
151 преди 2 години
До ...- "21-ва титла-това е цената,която Джокович плати заради магарешкия си инат.." ???? Не е магарешки инат, а просто не клекна пред фашистите. Надал е клекнал и получи захарче. Само че тази му титла в историята на тениса, винаги ще си остане съмнителна и дори правнуците ти ще четат, че я е получил заради "магарешкия инат" на Ноле който не се е навел.
113
14
 
20
 
! Отговори
Петърчо преди 2 години
Уважавам Джокович не само като спортист но и въобще като човек. Но това което му се случи нямаше нищо общо с това че не е ваксиниран защото въпреки това му дадоха шанс по друг начин да участва. И вместо да си признае и да пропусне един турнир (а не следващите три АО) той реши да шмекерува та и се издаде на фейсбук. Има правила и въпреки че за него и няколко други спортисти направиха изключение той все пък реши че може да прави каквото си поиска. Еми съжалявам ама не е нещо повече от другите.
112
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тежка мирова скръб налегна форумните ***...:))) Наздраве ве, стършинки! Пия по една крушова за ваше здраве! :))))