Русия затвори небето за британските самолети

Забранено им е да летят над Русия
25 фев 2022 13:23, Александър Попов
110
Русия затвори небето за британските самолети
Снимка: БГНЕС

Русия ограничи достъпа до въздушното си пространство за всички самолети, „притежавани, наети или управлявани от всяко лице, свързано с Великобритания или регистрирано във Великобритания“, съобщиха руските регулатори на въздушното движение, цитирани от RT.com.

Ограничението влезе в сила в 11 ч. московско време и включва транзитни полети през руското въздушно пространство, съобщи Росавиация. Забраната е наложена в отговор на санкциите на Великобритания, каза регулаторът.

Още по темата
Великобритания в четвъртък забрани на руския превозвач "Аерофлот" да лети през нейното въздушно пространство. Това беше част от пакет от санкции, наложени заради военната атака срещу Украйна.

Росавиация заяви, че се опитвала да проведе консултации с Великобритания относно този ход, но искането било отхвърлено, което доведе до решението на Русия да отговори със същото.

Западните държави, включително Обединеното кралство, осъдиха Русия за нейния ход. Санкциите, наложени срещу страната, са насочени най-вече към финансовия й сектор и способността й да внася високотехнологични продукти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: Русияполети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
22
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Полетите не се спират на инат, за да харчат повече гориво, а от съображения за сигурност. Понеже кьосавата пу.ка е специализирала въздушни атентати в КГБ. И има лошия навик да сваля цивилни самолети и да обвинява този-онзи.
56
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа трябва да си затвори небето за руските *** и да спре издаването на визи за руснаци! Веднага!
55
26
 
9
 
! Отговори
РР преди 2 години
Все тази. Нищо не зависи от Русия. Нека си вдигат самочувствието, като роми на сватба.
54
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, на англичаните не им пука - те и без това не могат да си позволят самолетно пътуване, при тия цени на петрола и газта .
53
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каргото на Бритиш Еъруейз умря на 100% Пътническите полети за Далечния Изток стават 2 денонощия с 3-4 прекачвания и два пъти по-скъпи от директните полети над Русия от Париж, Берлин, Рим и останалите нормални държави. Сега въпрос - кой ще плати два пъти по скъп билет и ще пътува две денонощия с 3 три прекачвания, за да направи напук на другаря Путин. Не питам за политиците които летят с държавни самолети, а за пътниците, които купуват билети на Бритиш Еъруейз
52
7
 
44
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
И сега чакам следващият ход на наглетата да обвинят Русия, че им е забранила да летят над територията им. Но, че това решение е в отговор на Англия, охотно ще се забрави. Както ни облъчват, че това е първа война в Европа след ВСВ, но пак забравят бомбите в Белград. Бомбите, с които хохлите убиваха мирни жители в Донецк и Луганск. Много удобно на наглосаксите им изневерява паметта.
51
22
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Украйна е Бомбардирала Ростов-Русия, Ликвидирала е Десетки Руски самолети, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА Излагация за Русия, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
50
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да ми шляпате минуси, вижте картата и ми напишете къде ще летят английските самолети на път за Източна Азия. Чакам. ------////------- За Източна Азия се лети през България
49
6
 
3
 
! Отговори
Бай Петко преди 2 години
НапредНас червеното знаме роди ниУРААААА
48
9
 
5
 
! Отговори
Радеф преди 2 години
Корона вируса ще бъде изместен от новият Путин-вирус.Трябва да се взимат спешни мерки против разпространението му.
47
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И без това никой не лети над Просията.
46
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А някой въобще иска ли да ходи там?
45
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рижавият Конвертит Борко едва ли ще може да спи спокойно след тоя чук по рошавата му тиква!
44
7
 
13
 
! Отговори
новината преди 2 години
Малка подробност: Небето над Украйна също е затворено, но преди минути от летището Жуляни край Киев излетя неизвестен самолет. По-рано премиерът на Италия Марио Драги се опита да се свърже по телефона със Зе-клоуна, но никой не вдигна. От друга страна CNN твърди, че Зе-клоунът се е скрил в дълбок бункер.
43
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британците имат много сериозни инвестиции в Русия. Най - вече в газодобива и нефтодобива. Бритиш Петролиум няма нови сонди от доста време, не влага пари в разузнаване и разработка. И имат много сериозни отношения с руснаците. Колкото руска собственост конфисуват в Лондон, 5 - 6 пъти повече британска ще бъде конфискувана в Москва. На Лондон му пстават само финансите, но както е тръгнало и тях ще загубят.
42
3
 
32
 
! Отговори
Перчо преди 2 години
Вчера по тв Каракачанов каза 21 г. Путин отглеждаше войници,а Европа 21 г. отглеждаше ***.
41
9
 
28
 
! Отговори
До Даниел преди 2 години
Ще им задреме като трябва да заобиколят едни 10 000 километра от азия а и на тез цени на петрола. Може и да ги заболи
40
4
 
20
 
! Отговори
Глупаци преди 2 години
Ще летят през северния полюс до Япония.
39
16
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Украйна е Бомбардирала , Руското Летище в Ростов, Всички се Подиграват на Русия, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
38
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
само така , бой по главите на англииските гейове