Русия затвори небето за британските самолети

Забранено им е да летят над Русия
25 фев 2022 13:23, Александър Попов
110
Русия затвори небето за британските самолети
Снимка: БГНЕС

Русия ограничи достъпа до въздушното си пространство за всички самолети, „притежавани, наети или управлявани от всяко лице, свързано с Великобритания или регистрирано във Великобритания“, съобщиха руските регулатори на въздушното движение, цитирани от RT.com.

Ограничението влезе в сила в 11 ч. московско време и включва транзитни полети през руското въздушно пространство, съобщи Росавиация. Забраната е наложена в отговор на санкциите на Великобритания, каза регулаторът.

Още по темата
Великобритания в четвъртък забрани на руския превозвач "Аерофлот" да лети през нейното въздушно пространство. Това беше част от пакет от санкции, наложени заради военната атака срещу Украйна.

Росавиация заяви, че се опитвала да проведе консултации с Великобритания относно този ход, но искането било отхвърлено, което доведе до решението на Русия да отговори със същото.

Западните държави, включително Обединеното кралство, осъдиха Русия за нейния ход. Санкциите, наложени срещу страната, са насочени най-вече към финансовия й сектор и способността й да внася високотехнологични продукти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: Русияполети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
24
 
14
 
! Отговори
Даниел преди 2 години
Дреме им на англичаните, че Путин забранил полетите.
36
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целият свят ще намрази Русия и Руснаците заради тази война. Не може да нападаш безцеремонно цяла държава и да се правиш на велик. При това, това е братски православен народ. Имало убийства от страна на някои Украински ***, ами такива има по целия свят, какво да правим ядрена война и да приключваме с този свят, това ли иска Путин.
35
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха честито на ингилизите , сега ще трябва да обикалят от другия край на света. ..смешници
34
13
 
20
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 2 години
Вместо да ми шляпате минуси, вижте картата и ми напишете къде ще летят английските самолети на път за Източна Азия. Чакам.
33
4
 
18
 
! Отговори
до бритиш ГЕЙ преди 2 години
До British guyВ Якутск работа нямат,ама за да идете някъде в Азия,ще правите по 3-4 прекачвания.Пък островчето лесно се заобикаля.А и над него бързо се минава,докато гей команадата разблере какво става,докато се вземе решение...Половината Аерофлот ще мине.
32
2
 
22
 
! Отговори
До Гледна точка преди 2 години
Щом казваш,че не е проблем да заобикаляш страната която притежава над 15 % от земята,сигурно си "прав"
31
3
 
18
 
! Отговори
Едно към едно преди 2 години
Българинът с голия си *** коментира на Путин или на Байдън му е по-голям! Няма значение кой е прав-хем ще ни опънат, хем ще си платим за лашкането.
30
7
 
27
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 2 години
Британия е един малък остров на края на Европа. Братушките губят единствено рейсовете до Англия, нямат никакъв проблем да заобикалят Англия и да летят за САЩ и други места зад океана. Британците обаче откъде ще заобикалят Русия, когато летят за Източна Азия - Япония, Южна Корея, Китай и т.н.??? Трябва да слязат долу в Дубай и оттам да летят на изток. Англичаните здраво се прецакаха!!! Щото Джонсън е много умен :)
29
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Професор А руснаците питаха ли народите от СССР дали искат да живеят в този съюз.
28
2
 
5
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
Олигарсите трябва да изберат къде да останат :-))
27
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските олигарси живеят в Лондон, децата им учат в най-скъпите частни училища. Най-скъпите луксозни имоти са на руски милиардери. Така че те ще пострадат. На англичаните не им е зор да летят за Русия.
26
23
 
9
 
! Отговори
рубашка преди 2 години
Не е истина, че може да има такива урроди, които да одобряват тази агресия на побърканото джудже.
25
11
 
24
 
! Отговори
Професор преди 2 години
Замислете се. Запада разруши СССР. Руснаците определно мразят запада. От кой са видяли хубаво. Наполеонова Франция, Хитлеровия Райх ли? Сега пак се мъчат да я смажат. За тях дори е добре тая война, имат повод за тия санкции. Всъшност войната те я подпалиха много хитро и умело. *** моросоиди. Подмолни са. Сега Русия и Китай ще разкажат играта на Запада, НАТО, ЕС. Играта е огромна. Залога е бъдещето. Тука става дума кой ще е новият световен жандарм!
24
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луфтханза и турските линии ще се разцепат от пари.
23
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ние кога?
22
18
 
6
 
! Отговори
British guy преди 2 години
Ауууу, ами аз ся ко *** прая? Таман се каних да летя от Лондон до Якутск. Само че... какво точно щях да правя там? Забравих.*** си *** преместя!
21
6
 
22
 
! Отговори
Пижо преди 2 години
До Анонимен 13 вярващ, че Великобритания яко била резнала Русия. Как точно? Ако беше ги "резнала" щяха ли да *** и осъждат руската ответна реакция, което е цинизъм? Къде ще правят трансфера за Азия, след като Шерметиево хлопне мандалото?! Абе Русия да не е някакво малко островче, че да няма последствия. Европа губи многократно повече, а за UK и бездруго фалиралата им покрай Беркзит икономика, това е крах.
20
24
 
3
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
Хе-хе, дреме им на британците да минават над тази ***, има и други маршрути. А сибиряците ще бъдат тотално изолирани от демократичния свят и ще си лочат в собствената жалка ***.
19
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наглосаксонците едва ли са очаквали толкова бърза и адекватна контрамярка от Русия!Не може едно джудже,каквото е Великобритания да дърпа постоянно дявола за опашката и да остане безнаказано!
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е сега Абрамович как ще се прибере от Лондон