Украйна: Русия не е превзела Бахмут, обстрелва го

Нямало съществени промени в позициите
9 май 2023 14:55, Елка Василева
74
Украйна: Русия не е превзела Бахмут, обстрелва го
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските военни заявиха, че руските сили продължават да атакуват източния град Бахмут, като не са спазили крайния срок за превземането му преди празника 9 май, когато в Русия се отбелязва победата над нацистка Германия през Втората световна война, съобщи Ройтерс.

Още по темата
Украински генерал заяви в неделя, че руските сили се надяват да превземат Бахмут преди тази тържествена за Русия дата.

"Врагът не е превзел Бахмут", заяви по телефона Сергий Черевати, говорител на източното командване на Украйна. "Няма съществени промени в позициите", добави той.

Украинските военни подготвят дългоочакваната си контраофанзива, за да се опитат да си върнат окупирани от Русия територии в южната и източната част на страната.

Руските и украинските сили се сражават за Бахмут от месеци. Москва смята превземането на Бахмут за стъпка към превземането на други украински градове.
(БТА, Асен Георгиев)



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Още до 2028 година няма да са останали урки вече.Ама и ти ще трябва да се върнеш скоро да видиш как е щото никой няма да издържа бежанци нахали до безкрай,а за оръжия изобщо не говорим,че някой ще произвежда с неговите пари и ще го дарява на урките.
40
7
 
15
 
! Отговори
До 34 преди 1 година
Глупости на търкалета! Америкосите прибраха всички немски фашистки *** на които осигуриха безнаказаност. Знаеш ли кой е Опенхаймер?Айде бегай да четеш историческа литература, а не евро - атлантически плескавици.
39
14
 
9
 
! Отговори
още преди 1 година
Още една улица ще превземем в Бахмут до 09.05. 2028г., каза готвача на путин.....заобиколен от трупове на вагнеровци....
38
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бахмут отдавна взет юридически. До месец ще го вземат и метафорически, а догодина може даже и метонимически.
37
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде почвайте го това контранастъпление, че се изпренадахме!Всеки ден, това Днес ни проглушават очите с разни врели - некипели, а иначе нищо конкретно насреща.Мазничка пропаганда за ***.И смеете да са наричате журналисти? Велно сте ***, дето ви вика Боце!
36
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Храбрата руска армия и умните и командири взеха 146% от Бахмут. Останалите 154%. Ще ги вземат утре, а после вече по стотина процента дневно. И така до 2800-та година може дори градинката на централния площад да вземат
35
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е не може Залужни да казва ,че трябва да се изтегли армията от Бахмут,американските военни също ,а зелето,които е артист да реши да не изтегли войниците от града.Това е цирк ,а не военни действия вече.Ама не искал да го губи щото ще пострада мита за непобедимост и може да спре да му дават оръжия.Е като ти дават за сметка на жертви това ,какво е само един мит и удължаване на агонията.
34
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Веднага след 2-рара световна руснаците привличат идейно еднаквите с тях нацисти за работа върху всякакви "руски" проекти - Хелмут Грьотруп, първокласен германски физик, създава руската ракетна програма. Ковальов му е подчинен (заплатата на Грьотруп е 8500 рубли, на Ковальов 6000). Хуго Шмайзер, заедно с още 425 германски майстори-стругари и оръжейни специалисти , създава най-известната Автоматична Карабина в света, кръстена на полуграмотния сержант, който е тичал да носи кафе и чай на германците
33
9
 
17
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Ще е голям смях Контрата, дето я отлагаме за Н-ти път, щото последният процент западно оръжие още не е пристигнал. Резников казА, Западът да не се надява на Голяма Перемога, щото най-вероятно няма да има.Зелето станА за смях с лъжите, че Дайте ни оръжие и ще видите какво ще ги направим ***. Оказа се голяма опашата лъжа. За бандеровците няма да жаля, но за загубеното поколение младежи, които трябваше да правят деца, не да загиват, ми е жал.
32
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е не знам как урките решиха,че трябва да поставят те срокове кое и как да се превзема.Никой руснак не е поставял някакъв срок за каквото и да било .Каквито са целите на СВО те се изпълняват,с щом някой е решил да се бие до последния украинец нека си го прави.
31
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам и не мога да повярвам колко е щастлив 26 коментар! Даваш ли си сметка на каква цена Украинците удържат все още Бахмут? Виждал ли си нощем какво е там, че е като в ада ( в буквалният смисъл )? Че Вагнер ги засипват със запалителни бомби знаеш ли, и че на топловизьорите се вижда едно нажежено до червено петно в радиус на километри, а отдолу са стотици украински войници? И всичко за какво? Да покаже Зеленски колко силна е армията му и как непобедимите Украинци задържат слабаците.
30
13
 
8
 
! Отговори
Кадиров преди 1 година
Надявам се на азовци здраво да им го набахмутят в Бахмут, Артемовск по-точно!
29
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От статията разбрах, че киевски генерал определил крайна дата, ама руснаците видиш ли, не я били спазили... Дано направят на стъкло щаба на този киевски генерал, заедно с него!
28
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сам и нато са най големите терористични организации и държава в света. Създадоха фашистка Украйна с цел война с Русия, преди бе фашистка Германия. Запада е пак с фашисти те украинци този път, защо ли,искат богатствата на Русия и да господстват над хората по света. Факт неоспорим, азов,еделвайс, нацистка свастика в Украйна. Хора събудете се, няма демокрация, има гнет и терор от англосаксонската раса. Слава Русия, слава Путин голям Президент на велика страна. Днес е празник,победа над фашизма.
27
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе ,журналята броят загиналите от Русия ,но за загиналите украици мълчат истински *** бря
26
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом слушаме все за Бахмут, знячи рашистите се провалиха и там. Всеки ден една песен, от месеци. Аха, да го превземат и утре пак същото. И пак. И пак. Писна ми да пиша едни и същи коментари: Колко процента днес е превзет? Муахахаххахаааааа
25
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропаганда за деца и ученици!
24
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
украйна лъже като за последно
23
7
 
14
 
! Отговори
Сценка преди 1 година
Следващата подобна сценка ще е за Словянск и Краматорск. Освен ако не почне Контрата и започнат оправданията, защо не успява. Тогава ще е дори по-забавно.
22
5
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Не и на девети май по плана...