Синът на Джордж Сорос: Аз съм по-политичен от баща ми

Алекс Сорос ще наследи империята на баща си
12 юни 2023 10:57, Нели Христова
69
Синът на Джордж Сорос: Аз съм по-политичен от баща ми
Снимка: БГНЕС

Милиардерът либерал Джордж Сорос потвърди, че по-малкият му син Алекс Сорос ще поеме филантропската му империя.

В първото си интервю, откакто беше избран да поеме неправителствената организация Open Society Foundations (OSF), Алекс Сорос каза пред The Wall Street Journal, че е "по-политичен" от баща си, като същевременно каза, че е загрижен за перспективата Доналд Тръмп да се завърне в Белия дом.

Интервюто бе публикувано, след като беше съобщено, че Алекс е посетил Белия дом повече от дузина пъти по време на мандата на Джо Байдън. Той също така наскоро публикува своя снимка в Twitter с вицепрезидента Камала Харис.

"Колкото и да ми се иска да извадя парите от политиката, докато другата страна го прави, ние също ще трябва да го правим", каза Алекс. Той призова фигурите на Демократическата партия да бъдат по-ясни при предаването на своите послания, както и да бъдат "по-патриотични и приобщаващи", за да спечелят гласоподавателите.

"Само защото някой гласува за Тръмп не означава, че е изгубен или расист", на мнение е той.

37-годишният мъж добави, че иска да помогне на демократите да привлекат латиноамериканските избиратели, както и да подобри избирателната активност сред чернокожите избиратели на изборите.

Алекс също изрази загриженост, че свободата на словото в университетските кампуси става твърде ограничена. "Имам някои различия с моето поколение по отношение на свободата на словото и други неща – все пак израснах, гледайки Бил Махър преди лягане", каза той.

Наследникът също така съобщава как в продължение на години се е смятало, че по-големият полубрат на Алекс, Джонатан Сорос, ще бъде този, който ще наследи Джордж Сорос в OSF, но че двамата са се скарали, което е довело до това Джонатан да напусне инвестиционния бизнес на баща си през 2011.

"Не се разбрахме по някои точки", каза Джордж Сорос пред The Journal. "Това стана очевидно и за двама ни, особено за него. Той реши да напусне сам."

Джордж Сорос отдавна е мишена за републикански фигури поради милиардите, които е дарил за либерални и прогресивни каузи чрез OSF. 92-годишният еврейски имигрант от Унгария, който е преживял Холокоста като дете, също често е бил обект на крайнодесни и антисемитски теории на конспирацията.

Въпреки това The Journal отбелязва, че OSF рядко е подкрепяла еврейски каузи и не празнува еврейски празници. За сравнение Алекс празнува такива еврейски религиозни празници като Рош Хашана и Пасха.

Обсъждайки промяната на върха на OSF, Антъни Ромеро, изпълнителен директор на Американския съюз за граждански свободи, който получава финансиране от OSF, вярва, че Алекс "е малко вероятно да бъде бугименът, какъвто беше Джордж Сорос за десните" занапред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
слугинажа се надява, че империяСорос все още ги обича. слугувайте за да сте рахат, то няма накъде иначе
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами той и да е прочел статията, е с ограничен капацитет. Трябва някой доверен човек да му обясни какво точно пише в статията, защото може и да го излъжат, а на себе си не вярва.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Aйge нeмa нyжga...
32
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Някоя копейка може ли да ми каже Джордж Сорос като умре, кой ще е новия виновен за всичко ?"...........Ти прочете ли изобщо статията?
31
2
 
4
 
! Отговори
Тревка преди 1 година
Тоя треа го опъват сите дяволи у пъклото!
30
4
 
2
 
! Отговори
Дьорд Шварц преди 1 година
"Първият компонент на мултикризата е руската инвазия в Украйна. Реалният резултат обаче е много по-добър от очакваното. Украинската армада оказа героична съпротива и със силната подкрепа на Съединените щати и Европа обърна хода. Руската армия изглеждаше като картоиграч, зле владеещ се и изключително корумпиран. Украйна вече е готова за контранастъпление, веднага щом цялото оборудване, обещано й от Запада, бъде доставено. Байдън се съгласи да предостави изтребители F-16 за Украйна. Вярвам, че контраатаката ще бъде успешна".
29
4
 
1
 
! Отговори
Дьорд Шварц преди 1 година
"Краят на войната в Украйна би бил положителен шок за целия свят. Това може да даде възможност на Байдън да облекчи напрежението между Съединените щати и Китай и може да направи президента Си Дзинпин по-отворен за сделка със Съединените щати. Поражението на Русия в Украйна и намаляването на напрежението между Китай и САЩ ще накара лидерите на САЩ и Китай да се съсредоточат върху борбата с изменението на климата, което заплашва да унищожи нашата цивилизация".
28
1
 
2
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
Ти кажи ве ескперт по гей изрази и преживания
27
0
 
3
 
! Отговори
българина преди 1 година
важно е какво прави, резултата вече го виждате по закона за насилието над жени.... предстои у
26
6
 
6
 
! Отговори
13333332 преди 1 година
Някоя копейка може ли да ми каже Джордж Сорос като умре, кой ще е новия виновен за всичко ?
25
1
 
9
 
! Отговори
ХХХ преди 1 година
Нещо спомена ли за България ? Ще я закрива ли няма ли ?
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
чакам с нетърпение смъртта на тази *** сорос..
23
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че Сорос, макар и на преклонна възраст, и сигурно интересуващ се вече само от растенията в градинката си, че да имат оправдание нашите конспиратори за всичките си житейски неволи и неуспехи... Хахах
22
1
 
13
 
! Отговори
Bormann преди 1 година
Либерал говори за "патриотизъм".... тоз излезе по простоват и от татя си.... Защо колегата Менгеле изпрати сорос в десния поток към фабриката вместо логичния ляв към душовете е мистерия за мен бухахах
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко си има момчето. Липсва му само 9 милиметров отвор в челото да му се охлажда по-добре мозъка.
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сорос е толкова алчен за пари и власт, най-обича да премята хората и всички да му служат. Ако напоследък не харесват банките, сигурно означава че целта е крипторазплащания и компютъризирана диктатура на чело ще е Суперкомпютъра на Сорос
19
12
 
5
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 1 година
Нямам нищо против тоя пичага направо да си купи България. Едва ли ще му струва скъпо - При толкова продажници тука! И да си я направи - "Швейцария на Балканите"! Швейцарско спокойствие! Швейцарски пенсии и заплати! Тъкмо и Природата ни - Наподобява на Швейцарската! Изобщо НЕ ме интересува Фамилията му! Само да има спокойствие , чиста храна и нормални заплати и пенсии! Алекс , КУПУВАЙ , братле ... Ще ти хареса в България!
18
1
 
18
 
! Отговори
До 8 преди 1 година
Той , има забрана да влиза на територията на Израел. Повреме на холокоста едва 12 13 годишен е работил за немците и е предал своите съседи, след което ги е обирал. Проверими факти !
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ега умрете заедно с баща ти и цялата ви рода.
16
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами Сорос е работил за нацистите, затова не го обичат някои евреи, а и ционизма не е харесван от много евреи. А Сорос означва ЦРУ, Ако може някой да обясни какво е "по-политичен" или "най-политичен".