Борисов: Вотът на недоверие всъщност беше вот на голямо доверие

Вотът не минал преди всичко заради БСП
13 окт 2023 20:30, Красимир Ангелов
104
Борисов: Вотът на недоверие всъщност беше вот на голямо доверие
Снимка: БГНЕС

"Вотът на недоверие всъщност беше вот на голямо доверие към правителството. Съжалявам, че се загубиха толкова дни, но това е парламентарна практика, има го в Конституцията“, заяви в Разград лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод неуспешния вот на недоверие към кабинета „Денков“ заради провала на правителството в сектор „Енергетика“.

По думите му освен голямата подкрепа на ГЕРБ вотът не е минал преди всичко заради БСП.

"Корнелия Нинова вчера си позволи да каже, че всичко в енергетиката се дължало на Бойко Борисов. Да, стабилността в енергетиката се дължеше на Бойко Борисов, на ГЕРБ и на нашето управление. Нека да напомним, че от три години ГЕРБ не е никъде в държавното управление. През това време Нинова беше вицепремиер и министър на на икономиката. Атанас Пеканов внесе план за възстановяване. Имаше няколко служебни и няколко редовни кабинета, в които тези хора бяха министри, премиери, вицепремиери", каза Борисов.

По думите му изведнъж след три години отново ГЕРБ са виновни.

Борисов каза още, че премиерът Денков му се е обадил и му е благодарил за подкрепата днес в пленарна зала от страна на ГЕРБ.  Той добави още, че са се чули и с Кирил Петков, за да няма спекулации с това, че не е в пленарна зала за вота на недоверие, но по думите му е имало огромно мнозинство в подкрепа на кабинета.

Според Борисов и друг вот да има, ще има същата съдба поради това, че сглобката прави нещо в момента. „Нищо по-здраво от тази сглобка не може да се конструира в бъдеще“, отбеляза Борисов.

Той коментира още, че Кирил Петков и Асен Василев не си държат на думата и всеки ден е принуден да отговаря на обвинения, за които те си мълчат. „Разбрахме се лидерите да не участваме в предизборната кампания с възможностите, които имаме. Бяхме се разбрали да не се използват инструментите за финансите. Аз ще сдържа своите думи, но ще му кажа, че депутатите от ГЕРБ са възмутени“, посочи още лидерът на ГЕРБ.

Той коментира още, че макар Василев да е негов министър, защото от Демократична България не го искали, но Борисов настоял, бюджетът няма да бъде подкрепен преди финансовият министър да отговори на някои въпроси. (БТА, Садет Кърова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
6
 
! Отговори
опорката преди 11 месеца
Лъжа, лъжа и пак лъжа ....
46
5
 
3
 
! Отговори
ПП ДБ София преди 11 месеца
Точно така
45
3
 
3
 
! Отговори
Старшината преди 11 месеца
И да не забравим 3 лева киловата
44
6
 
7
 
! Отговори
Браво! преди 11 месеца
Сглобката е БЕТОН! Непоклатима! Давайте момчета! Успех!
43
1
 
7
 
! Отговори
до 53 преди 11 месеца
е па да бяхте гласували, сега нямате право да мрънкате, 5 пъти избори и нямахте време да отидете за 20 минути.Така че сега си траете и бapате мeча докато наливате парцуца.
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен: "България от износител на ток се оказа в тотален дефицит дори в момента" - ___ - Така става в живота дрОгарче! Вчера беше едно, днес е друго! С такава раз.пър.дяна среда , обърната с г*за напред, още кофти неща ще се случат!
41
2
 
2
 
! Отговори
Мата Хари преди 11 месеца
Баце, да се избръснат довечера - ще има фотосесия!
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
България от износител на ток се оказа в тотален дефицит дори в момента 21.44 ние внасяме ток от румъния, турция, гърция, македония, сърбия съответно: 119, 89, 46, 32, 108 мегавата. Честито глупци
39
3
 
10
 
! Отговори
Филията с мас преди 11 месеца
Властелина на кюлчетата.
38
2
 
10
 
! Отговори
Един там преди 11 месеца
Крадеца-Мутра си помисли че мина метъра...Господ всичко вижда и ще ви съди всичките мерзавци! Господ бави, но не забравя!
37
0
 
3
 
! Отговори
Филията с мас преди 11 месеца
Постна!
36
2
 
3
 
! Отговори
Наполеон от 2 ро преди 11 месеца
На Бочко му изпраха гащите!
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вотът на недоверие, всъщност показа че си голямо недоразумение.
34
7
 
0
 
! Отговори
Лето 23то преди 11 месеца
Друзя, разбрах че искали да поднесат авдеевка за подарък на пуйлото, обаче пак им преседна на руските гащници като рибя кост.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ха ха ха доверие от мафията и шарлатаните похотливеца съвсем изкукука
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ти си Един Бивш МутроКомунист! И никакъв " демократ"! Ще изгубите Местните избори! Гаранция Предатели!!!
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е страшни съюзници и а Борисов. Дпс и ПП. От крадеци и некадърници. Пък и енергетиката е била стабилна. Кое е стабилно бе ***. Ако не беше спрял Белене вече щяхме да имаме две атомби централи и да печелим милиарди от износ на ток. И газ щяхме да внасяме от азерите много по-рано и на по-ниски цени ако умишлено не беше спрял изграждането на тръбопроводите. Все грешки за десетки милиарди.
30
0
 
8
 
! Отговори
Дъртият дебел преди 11 месеца
Мафиот да бъде трупам и изгонен от БГ завинагИШ!
29
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Напоследък все по-често се питам в ред ли е тоя човек? Дръсти ги едни никакви и безумни, а електоратът му се топи. Той явно си мисли, че е нарастнал като бройка. И от следващите избори пак ще управлява.
28
15
 
10
 
! Отговори
Евроатлантик преди 11 месеца
Отново безсънна нощ за продажните русофили... Ха-ха-ха!