Борисов: Вотът на недоверие всъщност беше вот на голямо доверие

Вотът не минал преди всичко заради БСП
13 окт 2023 20:30, Красимир Ангелов
104
Борисов: Вотът на недоверие всъщност беше вот на голямо доверие
Снимка: БГНЕС

"Вотът на недоверие всъщност беше вот на голямо доверие към правителството. Съжалявам, че се загубиха толкова дни, но това е парламентарна практика, има го в Конституцията“, заяви в Разград лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод неуспешния вот на недоверие към кабинета „Денков“ заради провала на правителството в сектор „Енергетика“.

По думите му освен голямата подкрепа на ГЕРБ вотът не е минал преди всичко заради БСП.

"Корнелия Нинова вчера си позволи да каже, че всичко в енергетиката се дължало на Бойко Борисов. Да, стабилността в енергетиката се дължеше на Бойко Борисов, на ГЕРБ и на нашето управление. Нека да напомним, че от три години ГЕРБ не е никъде в държавното управление. През това време Нинова беше вицепремиер и министър на на икономиката. Атанас Пеканов внесе план за възстановяване. Имаше няколко служебни и няколко редовни кабинета, в които тези хора бяха министри, премиери, вицепремиери", каза Борисов.

По думите му изведнъж след три години отново ГЕРБ са виновни.

Борисов каза още, че премиерът Денков му се е обадил и му е благодарил за подкрепата днес в пленарна зала от страна на ГЕРБ.  Той добави още, че са се чули и с Кирил Петков, за да няма спекулации с това, че не е в пленарна зала за вота на недоверие, но по думите му е имало огромно мнозинство в подкрепа на кабинета.

Според Борисов и друг вот да има, ще има същата съдба поради това, че сглобката прави нещо в момента. „Нищо по-здраво от тази сглобка не може да се конструира в бъдеще“, отбеляза Борисов.

Той коментира още, че Кирил Петков и Асен Василев не си държат на думата и всеки ден е принуден да отговаря на обвинения, за които те си мълчат. „Разбрахме се лидерите да не участваме в предизборната кампания с възможностите, които имаме. Бяхме се разбрали да не се използват инструментите за финансите. Аз ще сдържа своите думи, но ще му кажа, че депутатите от ГЕРБ са възмутени“, посочи още лидерът на ГЕРБ.

Той коментира още, че макар Василев да е негов министър, защото от Демократична България не го искали, но Борисов настоял, бюджетът няма да бъде подкрепен преди финансовият министър да отговори на някои въпроси. (БТА, Садет Кърова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
9
 
! Отговори
ББQ преди 8 месеца
Една велика мисъл на другарят Борисов: Аз съм пуост и вие сте пуости и за това се разбираме.! Така управлуваше уовсете.
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще минат години този вече няма, да, го има, България ще е срам и то голям че начело на държавата е стояла, тази мутра крадец на коли от бандата на Иво Керамански
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Борисов вече е катурвал от власт ППДБ да не се радват много.
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Доста нагъл ром...
23
1
 
0
 
! Отговори
Безимен. преди 8 месеца
До Не се напъвай.Като кажеш умник за тебе оставам да се напъваш.Радвам се че има такива като тебе .
22
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя ме активира да ходя да гласувам за Ваня с неговата наглост.
21
1
 
18
 
! Отговори
Рендету преди 8 месеца
Всичко с времето си, Винету, всичко с времето си...., шъ дойде време и твоят "скалп" шъ падне!!!
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бойко що се ошишка така ве
19
3
 
12
 
! Отговори
реалист преди 8 месеца
Гледа да отърве затворът мафиота. Само като си помисля колко папи са го галили по главата, и ставам атеист.
18
2
 
11
 
! Отговори
Безимен. преди 8 месеца
То изборите ще минат и после какво??? Сега много се обичате то и преди всички много обичаха ГЕРБ за по малко и после изчезваха от цирка.Искам само да попитам господин Борисов.Де е любимеца му Горанов че за Асен бил той?? А и де е Лилито Павлова въобще как всички около него изчезват а той не се и сеща да си вземе отпуска и да си почива !
17
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Баце са го хванали за топките от Козяк и го въртят, ли въртят.Стана за смях вече,траеш им на пепе-та,ДБ та, и Пеевски.Падна ми в очите,коджа ми ти мъж да пълзи.
16
2
 
14
 
! Отговори
До 17 преди 8 месеца
Аз лично няма да пусна за ГЕРБ, защото ми забраниха тротинетката, програмист съм и сметките ми показват най-голям демидж ще нанеса ако галсувам за Ванчето, а и е умна като мен за разлика от Хекимян дето го пратиха да гази Тунджа и некъв от ДС.
15
2
 
5
 
! Отговори
абе преди 8 месеца
интересно, защо никой не плюе по бойко, мълчат си или казват хубави думи за него....май всички са фурнаджийски ло-па-ти!
14
4
 
6
 
! Отговори
Ъхъ преди 8 месеца
Голямо доверие на Пеевски и Борисов.
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Такъв търбух е направил, че не може да си закопчае копчетата на сакото.
12
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 10, хахах, това наистина е смешно, ако го вярваш? София не е имала червен кмет от времената на комунизма насам! Как реши че точно сега някой ще избере женския вариант на Копейкин, наистина ми е много интересно...
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тиквоний Банкянски дасеблагодари, че краде такъв заспал народ с бивволско търпение.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 5, оценката я чухте, ама не ви е харесала: "ако правителството спре да следва евро-атлантическия път, или спре да работи в интерес на хората, веднага ще го свалим"! Това са думи на г-н Пеевски! Очевидно се е разбрал с американците, така че надежда всяка тука оставете...
9
4
 
1
 
! Отговори
Фитьо преди 8 месеца
Доказалият се Българан -
8
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ванчето като ти вземе София и ще се посереш, пенсионер!