Гласуваха 6 млн. лева, за да не спрат автобусите в София

С парите се подсигурява транспорта до края на годината, коментира Цветомир Петров
30 сеп 2024 14:18, Анисия Иванова
28
Гласуваха 6 млн. лева, за да не спрат автобусите в София
Снимка: БГНЕС, архив

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свика извънредно заседание за разглеждане на предложението на кмета Васил Терзиев за отпускане на заем от 6 милиона лева за транспорта в София.

В доклада подробно се описват причините за натрупаните задължение на двата наземни транспортни оператора – Столичния автотранспорт и Столичния електротранспорт. Една от тях е, че с 1.3 милиона са разплатени по-малко от миналата година за компенсации от Държавния бюджет, въпреки че Центърът за градска мобилност е продал повече превозни документи, които следва да бъдат компенсирани.

"Една от основните ни грижи е да оздравим общинските дружества и да стабилизираме обществения транспорт за нормалното функциониране на града и удобството на гражданите. Заявявали сме го, разчитам на колегите общински съветници от всички политически партии сега да го докажем като подкрепим предложението на кмета. В момента наистина има риск градският транспорт в София да спре, след средата на октомври, а с тези 6 милиона заем го подсигуряваме до края на годината“, коментира Цветомир Петров.

Средствата ще бъдат разпределени както следва – 1 млн. лева за „Столичен електротранспорт“ ЕАД и 5 млн. лева за „Столичен автотранспорт“ ЕАД, като средствата ще бъдат осигурени от бюджета на Столичната община в частта собствени данъчни приходи, където е констатирано трайно преизпълнение за първите осем месеца от началото на годината.

Местният парламент ще заседава извънредно във вторник, 3 октомври.

Миналата седмица бяха запорирани сметките на общинското дружество "Столичен автотранспорт". Около 20 млн. лева са задълженията му, трупани с години. | БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от София
Нов случай на западнонилска треска в София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 7 минути
И каква е новината? В цял свят градският транспорт се дотира.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 минути
Браво! Държавата и провансът трябва задължително да продължат да дотират софийския транспорт, парно и прочие благинки! Никаква промяна няма да има, колкото и да си драскате! Ако някой от прованса завижда, имам за продан няколко чудесни еко бараки в Банкя, ще си живеете близо до столицата за чудо и приказ и няма да се чувствате прецакани!
25
0
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 24 минути
Хахааааа, само Васко ДС-то и Мис Бони ще оправят София :)))))))))))))))) Фъндъкова с фенер ще я търсите :))))))))))))))))))))
24
4
 
0
 
! Отговори
до 23 преди 39 минути
забойко и учителката говориш май
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 43 минути
Ако бяхме нормална държава терзиев вече щеше да е в затвора.
22
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 49 минути
Накарая освен парното ще почнем да плащаме и транспорта на шопите, то вече го и плащаме с милиардите за метро
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 53 минути
дългове, дългове, а от герп работят ли работят за присвояването им, ремонт на ремонта правят, работа, работа
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 54 минути
Промяната е факт
19
7
 
6
 
! Отговори
До Факт преди 54 минути
дълговете натрупани до сега, са от фандъка наследени, дрънкай си, нали за това ви плащат
18
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 56 минути
"20 милиона заеми, трупани с години"... да не забравите пак за герп да гласувате, че мазнинките се оказаха вдлъбнатинки
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 58 минути
ОПГ пп-дб-дпс продължава да ограбва софиянци
16
2
 
11
 
! Отговори
Факт преди 1 час
Терзиева е най -слабия кмет на София досега!!!
15
2
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 1 час
"""""Оха тамън с тия 6 милиона ще купим гласове от факултето продължаваме подмяната!""""" ------ Още един Шушляк без мозък!!! Още ли вярваш, на Манипулацията, че изборите се решават с "Купен Вот"??? -))) Ще ти задам един Въпрос, на теб и наивници като тебе - Кой нормален човек, че дори и ром, ще гласува за ИТН - 6,9% и никому неизвестното Величие - 5%??? Събудете се, бе??? Размърдайте мозъчния си процесор!!!
14
0
 
7
 
! Отговори
бай шоп преди 1 час
Софянци пак ядат а не нема кой плаща.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
За бога няма ли еколози в тази страна ?!? Кой нареди не за пръв път рязането на здрави дървета , след като има на задната страна стотици изсъхнали дървета много опасни да не кажат че не са предупредени . Безобразно деяние за отрицателно време отрязаха здравите и правите за по лесно а отзад изсъхналите опасните стоят .....
12
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Метрото да се приватизира, за да се влеят чужди инвестиции в София. Или да се даде на концесия за 30 години, за да привлечем стратегически инвеститор в София. Синя София ще подкрепи, защото сме десни. Не искаме Комунизъм в София.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Има стотици изгнили много опасни дървета на обратната страна на улицата. Живеем в страх по време на буря. Но там тях не ги режат. За сметка на това дойдоха хора на лицевата страна по лесно дойдоха с камиони и режат напълно здрави клони. Защо с тези хора никога няма началници освен че подозирам че те са извикани от местни лица с някаква вероятно напълно и нарочно умишлена комерсиална цел.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
А в старата столица дойдоха с камиони и режат на лицевата страна здрави и прави дървета и клони ги товарят на камиони ! В същото време в междублоковото пространство на обратната страна има десетки изгнили опасни дървета там никой нищо не прави. Потресаващ неща. Няма ли еколози в тая загубена страна ?!?
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Що са го разделили на две дружества ?За да има двойни разходи и два директора ли?Утре ако закупят рикши още едно ли дружество ще направят!
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
То със заеми и кредити и аз мога да стана кмет и да управлявам цяла софия. Идеята е да са на печалба тези общински предприятия. Или поне да се самоиздържат. Нали затова избрахме успешен бизнесмен като г-н Терзиев за кмет. За да оправи общинските предприятия и да ги изкара на печалба, точно както с неговите фирми.