Силата на духа - Костомаров не се отказва след ампутацията: Не всичко ми се получава, но ще се подобрявам

Олимпийският шампион смята да продължава да се пързаля
27 дек 2023 07:30, Красимир Ангелов
17
Силата на духа - Костомаров не се отказва след ампутацията: Не всичко ми се получава, но ще се подобрявам
Снимка: БГНЕС

Олимпийският шампион по фигурно пързаляне от Торино 2006 година Роман Костомаров, който изпраща най-тежката година в живота си, заяви, че все още не е успял да се представи на ниво на леда, но възнамерява да работи с всички сили върху това и да продължи да се пързаля, въпреки че двата му крака бяха ампутирани.

"Излязох на леда и си спомних изпълненията, които представях в нормално състояние. Пързалях се Оксана, и с Татяна. Все още не всичко се получава, но ще се развивам и може би ще направя по-добро представление. Това е неописуемо чувство. Ще работя. Най-важното е търпението и трудолюбието", каза Костомаров.

Още по темата
На 17 декември олимпийският шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров излезе на леда с партньорката си Татяна Навка във вечерната програма на шоуто, посветено на 50-годишнината на Иля Авербух. Това бе първото му изпълнение на кънки след дълга борба за живота му в началото на годината, в която бяха ампутирани двата му крака и повечето пръсти на ръцете му.

Навка и Костомаров изпълниха програмата "Кармен", с която спечелиха титлата на Игрите в Торино 2006. По-рано в дневната програма на шоуто Костомаров излезе на леда на кънки в номер с участието на съпругата си Оксана Домнина, също популярна руска фигуристка в близкото минало.

Съпругата на Костомаров пожела на всички здраве през новата година.

"Поздравленията за здраве изглеждаха толкова банални. Но това е най-важното в живота на всеки човек. Бъдете щастливи и обичани през новата година", добави тя.

В началото на 2023-а Костомаров беше приет в болница в Москва с диагноза пневмония. По-късно той изпадна в кома. Заради некроза той претърпя няколко операции за ампутация на краката и на ръцете, а в момента е с протези.

46-годишният днес фигурист, заедно с Татяна Навка, е шампион от Олимпийските игри в Торино през 2006 година. Двамата са също двукратни световни и трикратни европейски шампиони, както и победители във финалите на сериите Гран При, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Роман Костомаров е най-великият състезател на леда за всички времена!!! Той е божествен феномен! Красив,обаятелен,чаровен,артистичен,с разтърстваща харизма на леда! Недостижим връх в ледената феерия! БОГ да му помага занапред да се стабилизира възможно най-бързо и да ни радва на леда още дълго време! Да е жив и здрав!!!
10
6
 
4
 
! Отговори
Браво! преди 5 месеца
Нека всекиму!
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Никой не се отказва да търси щастие и удоволетворение.
8
23
 
7
 
! Отговори
Путин преди 5 месеца
Само съветската страна ражда такива герои - като Матросов ! Много такива ще има , ако оцелеят в Украйна ! Кой -без крак , кой- без глава ! Слава на Украйна !
7
2
 
33
 
! Отговори
Нека да е преди 5 месеца
Жив и здрав дълги години! И нека всички бъдем силни като него.
6
12
 
24
 
! Отговори
До 5 преди 5 месеца
Мислиш се за много оригинален с този бандеро-нацистки поздрав ли? В западна украйна хората са използвали като поздрав "Слава Богу" , но бандеро-нацистите започват да използват "Слава украини". Това не е нещо различно от "Хайл Хитлер".
5
37
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Слава на Украйна.
4
3
 
44
 
! Отговори
Адмирации преди 5 месеца
Това е един наистина силен мъж, повечето биха се сринали духом, а той дори се връща на леда. Да се замислят здравите хора, които се отказват да преследват целите си.
3
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако УЖ спортните международни организации по света не бяха забранили достъпа на фигурист от РФ до пурвеснствата си, международният спортен свят щеше да има удоволствоето от богати вшечатления за изключително високото ниво на фигурното пързаляне. Тенис-организациите не паднаха толкова ниЗко. Още на предната олимпиада представителката на Великобритания била заявила, че "на Русия трябва да и се забрани да участва в сустезанията". Това е преди 2022. и показва "вековната злоба"
2
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Силата да духа е голяма да.
1
2
 
35
 
! Отговори
Да е преди 5 месеца
Жив и здрав и щастлив!