Зеленски: Важно е светът да не се измори от войната в Украйна

Това била целта на Русия според него
29 май 2024 06:35, Александър Попов
186
Зеленски: Важно е светът да не се измори от войната в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че е много важно международната общност да не се умори от войната в Украйна, каквато цел според него Русия преследва чрез дезинформация, предаде Франс прес.

"За украинците е много важно светът да не се умори" от войната, която продължава вече повече от две години на прага на Европейския съюз, заяви Володимир Зеленски на пресконференция в Лисабон.

"В противен случай няма да има справедливост, в противен случай светът ще бъде променен от хора като Владимир Путин", добави той.

Досега Украйна успява да "запази солидарността на света", подчерта Зеленски, но призна, че "това е много трудно". Русия се опитва да подкопае международната подкрепа за Киев, особено чрез кампании за дезинформация.

"Те са много силни по отношение на дезинформацията", предупреди Зеленски, като призова хората "да не вярват на лъжите, които Русия разпространява".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
21
 
! Отговори
Така написано преди 1 месец
се учудвам как още има хора, на които не им е втръснал тоя и държавата му?
92
0
 
24
 
! Отговори
Бай Кор преди 1 месец
Да уточним нещо:1.Ти не си президент на Украйна от 21.05.24г., защото по вашата Конституция, след изтичането на мандата, до провеждането на нови избори, президент е председателя(говорителя) на Радата.2.Светът отдавна се умори от твоите просии.3.Незнам къде и кой нападна отбранителния съюз НАТО, та толкова се пенят.4.Украйна не е член нито на НАТО, нито на ЕС. С една дума, всичко е за пари ! Ама да затриеш един народ и една държава, само за някакви хартийки...Собстеният ти народ ще узрее скоро...
91
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Накратко казано, Съединените щати искат да унищожат Русия и за това разширяват НАТО, принуждавайки Москва да отстъпи - с помощта на оранжеви преврати и подклаждайки сепаратизъм.С други думи, Путин не се е побъркал и всъщност не нападна Украйна. Той просто проваля плана на Америка да срине Руската федерация.
90
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В случай на горния сценарий, Русия ще загуби способността да контролира Кавказ и ще бъде принудена да се оттегли по на север, напускайки Чечня. Тогава руснаците ще започнат да напускат различни райони на самата Руска федерация, а южните граници на Русия ще станат изключително уязвими. Русия ще продължи да се разпада на все по-малки и по-малки парчета, докато не се върне към много старите си граници."
89
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Stratfor Джордж Фридман:"Ако Западът успее да установи контрол над Украйна, Русия ще остане беззащитна, нейните югозападни граници ще бъдат отворени за атака на Украйна и западните региони на Казахстан са разделени от около 400 мили, а именно чрез този регион Русия демонстрира силата си на Кавказ.
88
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно това се случи: Америка разшири Алианса и накрая руснаците се опитаха да пробият обкръжението, за да не бъдат задушени. Сега атлантическите лидери и медии, както предсказа Кенан, се хванаха за лъжата, че руснаците са такива.
87
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето какво каза Кенан през 1998 г., когато САЩ решиха да разширят НАТО: Мисля, че това е началото на нова Студена война. Мисля, че това е трагична грешка. Нямаше причина за това решение. Никой не заплашваше никого. Това разширяване ще накара бащите-основатели на страната ни да се обърнат в гробовете си (...) Разбира се, ще има лоша реакция от Русия и тогава разширителите на НАТО ще кажат - ние винаги сме ви казвали, че руснаците са такива - това просто е грешно."
86
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя освен че е наркозависим,определено не го слуша и главата!Трепят ги като мухи,разрушават им държавата,а то вместо да помисли как да спре всичко това,продължава да се прави,че дъжд го вали!
85
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Джордж Кенан: Разширяването на НАТО е трагична грешка.Когато Сенатът на САЩ одобри разширяването на НАТО през май 1998 г., Джордж Кенан беше един от първите, които подчертаха колко голяма грешка е това. Кенан е архитектът на американската доктрина за сдържане на СССР. Тя се основава на известната дълга телеграма, която той изпраща до Вашингтон през 1946 г. като млад дипломат в Москва. След това Кенан оглави отдела за планиране на външната политика на Държавния департамент на САЩ
84
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обвини Китай, че разпалва войната в Европа, като подкрепя Русия. Но всъщност Северноатлантическият алианс и неговият собственик САЩ отприщиха и разпалват войната в Европа. Нещо повече, сега Америка чрез военен конфликт се опитва да подчини напълно стремящия се към стратегическа автономия Стар континент и да го превърне в съюзник в основното противопоставяне разчистването на сметките с Китай.
83
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Джумхуриет": Путин осуети плана на САЩ да обкръжат и разрушат Русия. НАТО твърди, че Пекин, подкрепяйки Москва, разпалва война в Европа. Всички тези приказки нямат нищо общо с реалността, пише Мехмет Али Гюлер в турския ежедневник "Джумхуриет". Путин със своята специална операция осуети плана на САЩ за разпадането на Русия. Сега Америка се опитва да подчини ЕС, за да се изправи срещу друг конкурент - Китай.
82
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се умори ли? На света му писна от войната. Изхода е предопределен още от началото, но САЩ решиха да си пооправят бизнеса покрай суматохата и затова се разтегна като локум. Но края е ясен.
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наглостта на този американски слуга е безгранична! Бандеровците хвърлят сънародниците си на сигурна смърт заради чужди интереси. И нас ни чака същото заради продажните ни политици!
80
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зельо, хващам бас че съжаляваш че се хвана на тази игра. Сега колко щеше да ти е хубаво да си харчиш паричките от джендърските ти изпъления по телевизията. Ама пуста лакомия - подлъга се от западните ти приятелчета. И сега след 1 милион трупове вече много добре знаеш че ти паричките няма да харчиш. Най-вече твоите ще те гонят - за всичката смърт която причини.
79
0
 
3
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 месец
Ей Много си *** Саше,,,//..
78
1
 
3
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 месец
И от какво да се уморя.С новини и без новини за Украйна бирата все ще се лее в устата ми.Да си призовават двамата с Путин тези дето воюват,аз няма от какво да се уморя.
77
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Отговор до питащ - И кой е Марк Епископос - научен сътрудник по Евразия в Института за отговорно държавно управление Куинси. Той е и професор по история в университета Меримаунт. Епископос има докторска степен по история от Американския университет и магистърска степен по международни отношения от Бостънския университет.
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демек от нас парите от него труповете? Нацистката наглост не знае граници.
75
0
 
11
 
! Отговори
ето ти едно мнение преди 1 месец
До Отговор до питащ - "Безусловното поражение на Русия е фантазия. Руските сили не напредват бързо, защото стратегията на Русия не е да завзема големи територии или да обсажда големите градове, а бавно да смила украинските войски на множество точки по линията на контакт, коментира Марк Епископос." Ония приказки за три дни са западни лакърдии, никой в Русия не е поставил такива цели.
74
1
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 месец
Този ще ври в казана.