10 причини да липсва романтика във връзката ви

Липса на споделени интереси
15
10 причини да липсва романтика във връзката ви
Снимка: Istock

Ако сте романтична натура и си мечтаете с любимия човек да вечеряте на свещи, да се сгушвате на дивана в приглушената светлина, да танцувате на любимата си песен само двамата, вероятно всичко това би ви липсвало, ако във връзката ви няма романтика.

Когато си представяте щастието и хармонията в любовта, със сигурност образите на романтиката изскачат в съзнанието ви. Но какво се случва, ако попаднете на партньор, който обичате дълбоко, но за когото романтиката се изразява в това да изпиете по една бира, гледайки футболен мач?

Можете ли да имате връзка без романтика?

Напълно възможно е да се окажете обвързани с човек, който не си пада по романтиката и не я намира за необходима в отношенията. Ако за вас това е важно, липсата на романтичност във връзката ви може да се окаже предизвикателство. И въпреки това не е невъзможно да има връзка без романтика, стига и двамата партньори да имат тази нагласа. Романтиката не е задължителен фактор за щастие в отношенията.

И все пак има някои странични ефекти на това да имате връзка без романтика. Ето 5 от тях:

  • Липса на емоционална интимност и близост.
  • Понижено сексуално привличане.
  • Повишено напрежение и чести конфликти.
  • Понижено усещане за удовлетворение от връзката.
  • По-голяма вероятност от изневяра.

Какви могат да са причините за липса на романтика във връзката? Ето 10 от тях.

1. Липса на комуникация.

Когато има дистанция между партньорите, недостатъчно споделяне, некачествена комуникация по отношение не само на проблемите и решаването им, а като цяло – това може да е причинено от липса на романтика. И то не задължително в сладникавия ѝ смисъл, а в смисъла ѝ на близост, споделеност, доверие и емоционална интимност.

2. Стрес и заетост.

Работата, професионалните ангажименти, пътуванията, стресът в ежедневието наред с проблемите могат да са причина за липса на романтика. Когато сте претоварени и стресирани в много случаи последното, на което бихте обърнали внимание е романтиката.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Навитак преди 3 седмици
Мише, аз как се отразява липсващата романтика на секса след 40?
10
2
 
3
 
! Отговори
Трифон преди 3 седмици
Е тук съм 10 от 10 но какво да се прави. Опитвам се да заведа дъската на романтичен 12 часов пикник на лозето ама се дърпа.
9
2
 
2
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 3 седмици
От зад и в устата . Ква романтика ?
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Видяли сте се наголо, той видял че горе тя не е като кармен електра, тя пък се наложило да сложи очила за да му го намери в неокосения храст....
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Романтика - секз, сех - романтика
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Лека нощ на всички.
5
0
 
2
 
! Отговори
От 3 и 4 преди 4 седмици
До Анонимен 5 --- Имах майтапчийско настроение тази вечер и не знам защо се сетих за това, което описах в двата си коментара. Според мен описаният факт не е повод за вицове, а говори за нагласите и начинът на мислене на младите хора там. Този тип мислене не се е променило вече повече от 80 години. Можем да го сравним с мисленето на нашите родители от времето на соца. Който не знае, да попита хора от предишното поколение как масово са се измъквали от задължителното разпределение, а които са ...
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
К'о искаше да кажеш, че не разбрах?
3
0
 
2
 
! Отговори
Майтапът продължава преди 4 седмици
Умопомрачителна е основната идея на текста на песента: "Тяжело любимая. И все же, наше дело общее дороже, чем любая частная любовь!" Дано повечето от четящите тук вникнат в този аспект на руската етнопсихика. От 1938 г. до днес младежта на този народ се вдъхновява от тази песен - през сталинския период, през Втората световна война, в периода на "размразяването" при Хрушчов, в периода на застоя на Брежнев, по време на реформите на Горбачов, в условията на капитализма и по време на сегашната война
2
0
 
2
 
! Отговори
Майтапчийска нагласа преди 4 седмици
Знаете ли, че от 1938 г. до днес студентите от МГРИ (руският аналог на нашия Минно-геоложки институт) признават за свой химн една и съща песен. Според текста, влюбен младеж казва на своето момиче: "Курс закончен, по глухим селеньям разлетимся в дальние края. Ты уедеш к северным оленям, в жаркий Туркестан уеду я." После предрича, че постепенно ще се забравят: "Полюблю красавицу узбечку, а тебя полюбит самоед." (Пояснявам, самоед е едно от най-северните племена, населяващи Сибир.) Ще продължа.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не се оплакваме!