Зеленски обяви: Подготвя нов план за мир в Украйна

"Не искаме да удължаваме тази война и трябва да достигнем до справедлив мир възможно най-скоро"
29 юни 2024 07:15, Красимир Ангелов
405
Зеленски обяви: Подготвя нов план за мир в Украйна
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че подготвя нов план за слагане на край на войната в Украйна, предаде Франс прес.

Същевременно украинският лидер подчерта, че Украйна ще продължава да се засилва във военно отношение, за да склони Русия да приеме справедлив мир.

Още по темата
"Много е важно за нас да покажем план за слагане на край на войната, който да бъде подкрепен от мнозинството от страните в света, това е, което правим в дипломатическо отношение", каза Зеленски на съвместна пресконференция в Киев със словенската президентка Наташа Пирц-Мусар.

"Не искаме да удължаваме тази война и трябва да достигнем до справедлив мир възможно най-скоро", заяви Зеленски.

В същото време украинският президент отбеляза, че страната му засилва военната си индустрия, защото "Русия разбира само от сила и уважава само силните".

"Това са две неща, които вървят паралелно: да сме силни на бойното поле и да разработим план, ясен и детайлен план, който ще бъде готов тази година", поясни Зеленски. (БТА, Божидар Захариев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
5
 
17
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
От както България влезе в ЕС и НАТО, положението се влоши.
225
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този човек няма никаква връзка с действителността. Ако наистина искаше мир, до сега трябваше да го е сключил, а не да се прави на ***. В лично качество - той няма интерес от приключване на войната. Ще секнат потоците пари и други лични благинки, а и ще трябва да има избори.
224
7
 
8
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 3 месеца
Новият план на Зеленски: Украйна от Шчечин до Вадивосток...
223
2
 
8
 
! Отговори
До 240 преди 3 месеца
Според кой според тия дето обещаваха 1 милион снаряда,а се оказа,че нямали толкова и не могат да произвеждат големи количества,и айде понеже ние нямаме ще кажем ,че и руснаците нямат да не се излагаме като кифли без мармалад
222
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Справедливият мир го отхвърли по заповед на Борис Джонсън и самоходния дедо Бидон. Сега с над 500000 загинали украински млади хора и 20 процента по-малко територия не си в позиция да диктуваш условията. А на Русия мнението на някакви малки Европейски държави няма да ги впечатли. Така че по-добре лош край от колкото приказка без край.
221
14
 
4
 
! Отговори
До 235 преди 3 месеца
Да, затова Пyтaнгeнcа ходи у Северната Курея, щото Луната му е много далече. :):):)
220
2
 
11
 
! Отговори
До 233 преди 3 месеца
Ами той още преди време почна да реве Зеленчука,че му трябват още 500000 шарана за фронта и иска тия дето избягаха от Урколандия да ги връща,а пък на тях им харесвало някой да им дава пари и да си стоят на плажа и не искали да умират за него и няколко умопомрачени далавераджии
219
3
 
8
 
! Отговори
вятъра на промяната преди 3 месеца
зеления фасул вече е история - неговата Деменция забрави за какво са си говорили вече. :):)
218
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зеленски вече не е легитимен президент
217
2
 
3
 
! Отговори
До 229 преди 3 месеца
И за това тоя още на луната не ходил да проси оръжие за великата Урколандия обаче то вече нямало и затова почнаха дори и на запад да го наричат просяк.
216
2
 
3
 
! Отговори
нов план преди 3 месеца
A какво става с предишния?
215
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Досега 500 хиляди украински войници бяха убити, с ранените и инвалидите това е 2 милиона загуба за Украйна. До лятото на 2025г ще бъдат убити и новите 500 хиляди, ако могилизацията успее да ги събере. И тогава започва изпращенето на фронта на 18 годишните, 65 годишните и жените. Анлия и САЩ вече поискаха от Украйна да свали възрастта на 18 години, 17 годишните поличиха призовки да се регистрира, никой не може да напуска Украйна. И до лятото на 2026 ще бъдат убити и децата, жените и старците. И тогава кой ще воюва? От къде ще закарат пушечно месо, сеща ли се някой?
214
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 231 Само дето леко му изтече мандата Магарю
213
8
 
8
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 3 месеца
Зеленски си е абсолютно легитимен Президент, другарю. Путин е нелегитимният. Само гледай и се радвай как Украйна ще е следващата държава в НАТО и ЕС, а ти си пиши на воля щуротиите. Не пречиш, а само веселиш 'читающата' публика.
212
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това момче не е много в час вече сякаш. Осъзнава ли, че украйна е губещата страна и териториите и са безвъзвратно загубени?
211
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Добре че Украйна още ги жали рашките и им дават шанс за мирен изход. Рашка сиромашка вече няма средствата нито да възстанови окупираните територии, нито да изплати репарациите които идват.
210
8
 
6
 
! Отговори
не може да бъде! преди 3 месеца
Много е интересно като какъв се готви да представи план Зеленски ,след като той вече е нелигитимен,просрочен,с изтекъл срок на годност ит.н.За НАТО САЩ и ЕС той може да е легитимен след като те разглеждат неговата лигитимност с широко затворени очи,но за останалата част на света не е така!?А времето когато САЩ и НАТО можеха да налагат свои едностранни решения изтече!?Като пример -Хуан Гуайдо?!Къде е сега този "легитимен герой!?Но трябва да питаме и какво става с откраднатите от Венецуела 5млрд$
209
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След разпадането на СССР Севастопол остава в РФ . Не случайно точно там са насочвани от САЩ атаките с ракетите АТАСМС. За да пострада основно руско население. Ти притчата че е виновно руското ПВО я разправяй на твоите деца не на моите. Тази притча е позорна защото ПВО стреля срещу ракетите изстреляни от украйна но направлявани от дрон на САЩ влязал от базите им.
208
6
 
5
 
! Отговори
ХАЙГРОУВ ХАУС преди 3 месеца
ЗЕЛЕ ОСТАВИ УКРАЙНСКИЯТ ХАОС И СЕ СПАСИ С ПЪРВАТА ЛЕЙДИ ОЛЕНКА ПОД МОЙТЕ КЕРЕМИДКИ. КИНГЪТ ЧАРЛИ И КАМИЛА ВИ ЧАКАТ С НЕТЪРПЕНИЕ ДА СПРЕТНЕТЕ ПАРТИЯ БРИДЖ И ГОЛФ ТУРНИР!!...
207
3
 
3
 
! Отговори
До 221 преди 3 месеца
Е войноче,ама пред компютъра добило военна подготовка още се пънеш да си пробуташ украинската простотия