Призоваха украинците в Европа да се запишат в нов легион

Той ще бъде базиран в Полша
10 юли 2024 07:23, Александър Попов
55
Призоваха украинците в Европа да се запишат в нов легион
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският министър на отбраната Рустем Умеров призова вчера сънародниците си в цяла Европа да се запишат в украинския легион, който ще бъде базиран в съседна Полша, определяйки това като ключова стъпка за подобряване на боеготовността с помощта на Запада, предаде Ройтерс.

Създаването на подразделението, което беше обявено от президента Володимир Зеленски във Варшава в понеделник и е част от споразумението за сигурност, подписано с Полша, се явява средство за укрепване на редиците на украинските въоръжени сили срещу руските, които имат числено превъзходство, отбелязва Ройтерс.

Още по темата
Въпреки значителната помощ от западните съюзници и подновяването на американската помощ след няколкомесечно прекъсване заради спорове в Конгреса Украйна все още е изправена срещу враг със значително по-многочислен личен състав и въоръжение.

Украйна разработи няколко схеми за поддържане и увеличаване на числеността на личния състав във въоръжените си сили, включително с приемането на закон за мобилизацията през април, с който наборната възраст се понижава от 27 на 25 години и се затварят вратичките, които хората използват, за да избегнат мобилизация.

Умеров подчерта, че планът ще осигури също на украинските военнослужещи най-модерната и сложна техника, която западните партньори предлагат на Киев./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: Украйнамобилизация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
35
 
! Отговори
Капитанът преди 2 месеца
Всеки който искат да брани Родината си ,трябва да получи безвъзмездно и завинаги по 1000 декара земеделска земя. Да си брани земята. Иначе ако има само панелен апартамент на кредит , за какво му е тая Родина.
4
1
 
59
 
! Отговори
Дедо преди 2 месеца
Като ги гледам на плажа във Варна с коктейлите , трудна работа да се записват в разни легиони..
3
2
 
45
 
! Отговори
Рекрютър преди 2 месеца
Ами да, тези по Европа някак по-интелигентно трябва да ги примамите. Не може да ги ловите като животни по улиците, както правите в родината им...
2
1
 
50
 
! Отговори
Е'но въпросТче преди 2 месеца
Има ли още луди?
1
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Легион на смърттта!