Украински дрон удари руски склад за петрол

Възникнал е пожар в склада, няма жертви
13 юли 2024 17:12, Александър Попов
37
Украински дрон удари руски склад за петрол
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Пожар избухна в руски склад за петрол в югозападната част на руската Ростовска област след атака на украински дрон тази сутрин, предаде Асошиейтед прес, като се позова на местни служители.

Областният управител на Ростовска област Василий Голубьов заяви, че атака с дрон е предизвикала пожар на площ от 200 кв. м, но няма жертви. Около пет часа след като съобщи за пожара в "Телеграм", Голубьов каза, че огънят е потушен.

Това представлява поредният удар на силите на Киев по граничния регион, посочва АП. През последните месеци Украйна засили въздушните нападения на руска територия, вземайки на прицел рафинерии и петролни терминали в опит да забави военната машина на Кремъл. Армията на Москва оказва силен натиск по фронтовата линия в Източна Украйна, където недостигът на войници и боеприпаси прави защитниците уязвими.

Освен двата дрона, прехванати над Ростовска област, руските системи за противовъздушна отбрана са унищожили през нощта два дрона и над Курска и Белгородска област в западната част на страната, съобщи днес руското министерство на отбраната.

Междувременно украинската противовъздушна отбрана е прехванала четири от петте дрона, пуснати от Русия през нощта, съобщиха тази сутрин украинските военновъздушни сили. Микола Олешчук, командващ украинските военновъздушни сили, заяви, че петият дрон е напуснал украинското въздушно пространство в посока Беларус.

Вадим Филашкин, украинският управител на частично окупираната Донецка област, днес заяви, че при руските атаки вчера са загинали шестима души, а двайсет и двама са били ранени.

Олександър Прокудин, управител на украинската Херсонска област, която също е частично окупирана, каза днес, че един човек е загинал, а шестима са били ранени в резултат на руски обстрел през изминалото денонощие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от Миш-маш
Вижте вашия любовен хороскоп за 16 юли
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
2
 
! Отговори
Бой по Джуджетата преди 3 седмици
Трошете им складовете, карабляците и кpaтyнитe.
33
1
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 3 седмици
Журналята къртят с тая снимка - още преди 2 седмици я публикуваха и написах,че де що гръмне в Русия,от две години само тая снимка с пожарната слагат.
32
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако Путин не се предаде на Зеленски и украинските войски ,Русия я очаква пълна разруха и разпад !! НЯМА ВРЕМЕ ..
31
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русофляците трябва ,да купуват бензин и да го пращат в помощ на Русия Не може само да лаеш от дивана и да получаваш рубли ...
30
4
 
6
 
! Отговори
Русофил преди 3 седмици
Това не е бил склад за петрол, а тайна база за правене на путлерофашистки зомбита. В такива бази затварят заловените колхозници и им промиват мозъците чрез видео тормоз и психотропни вещества за да ги направят путлерофашистки зомбита. Затова и няма жертви, защото те са отписани още като са ги заловили по улиците на руските села.
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пушат ли, пушат...
28
3
 
12
 
! Отговори
Скоро преди 3 седмици
Москва отново ще гори.
27
5
 
1
 
! Отговори
Тези дронове преди 3 седмици
Са толкова успешни, а даже и деца може да ги управляват, което е добре, защото възрастта за мобилизация в Украйна може още да пада дори и под 18 години.
26
3
 
3
 
! Отговори
zzzz преди 3 седмици
200кв м ? че това е някакво складче 10м на 20м . Или са ударили някоя бензиностанция ?
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Супер скоро и Кремъл със ядрено оръжие и булдозери да развиват новата Американска територия.GOD BLESS USA
24
5
 
7
 
! Отговори
ДЖО БАЙДЪН преди 3 седмици
БРАВО!!! АКО СПЕЧЕЛЯ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА ЩЕ ИМ СЕ ИЗСИПВАТ НА ТЕРОРУСКИТЕ ПО 100 000 ДРОНА НА ГОДИНА И ПО НАД 100 СВРЪХЗВУКОВИ РАКЕТИ И ПОВЕЧЕ НА ГОДИНА
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е стига де, нали путинарко ги беше вече демилитаризирал тия урки? Нали самая могучия напредва всеки ден и превзема неуморно селца и паланки вече трета година и дори жертви не са дали според ***. И вие сега изведнАж това да напишете. Ми не е честно спрямо ***.
22
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пожар с размерите 20 на 10 метра...страшна работа ей! Муахахахаххаха...
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хаирлия да е!
20
6
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
"Около пет часа след като съобщи за пожара в "Телеграм", Голубьов каза, че огънят е потушен." === Ами браво на украинците. А за 5 часа целият петрол е изгорял и пожара сам е угаснал. Opkите да не си приписват пак заслуги :))) Тъкмо сега няма да имат гориво и ще трябва да го карат от далече :)))
19
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Данните на независимите инстаграм източници казвт за една седмица7 американски пускови усановки ХИМЕНАС2 пускови установки Паралиот3 пускови установки ХАЛК4 ПУСКОВИ УСТАНОВКИ РЛС C-300
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В русия жертви няма никога...
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не само, че дрона не е украински, а от дайте, дайте, дайте, ама и хамерсите са го направлявали спътниково. Сега чакаме ответката.
16
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абе аиде да не пия вода от жълтата преса,независимите инстаграм новинари обявиха..Пробив в Новоселовка,Руски флаг се вее във Възход.Толкова за днес утре поредните изменения на фронта .Апропо изчака ми се чакалото за 60 те ф =16 ,че все едно също,взехме поредните няколко села,изгорихме поредния брамс,леополд пума или друга екзотична твар,изпраскахме поредната установка ХИМЕНЕС за няколко милиона долара
15
3
 
4
 
! Отговори
Столипиново преди 3 седмици
Мразя фашистите