Трето злато на олимпиадата: Магомед Рамазанов е шампион

Титлата в свободния стил е 28 години след Валентин Йорданов
9 авг 2024 22:10, Петър Бойчев
219
Трето злато на олимпиадата: Магомед Рамазанов е шампион
Снимка БГНЕС

България взе трето злато на олимпиадата в Париж. Магомед Рамазанов спечели категорично титлата в категория до 86 килограма в свободната борба. Той не даде шанс на легендата Хасан Яздани (Иран) във финала. Преди Магомед злато взеха вече Семен Новиков и Карлос Насар.

Злато в свободния стил не сме имали от 1996 година насам, когато триумфира Валентин Йорданов.

Малко след началото на мача Яздани се хвана за рамото и спря боя. 43 секунди след началото Яздани поиска медицински таймаут. Малко преди края на първата част направи същото. Единствената точка дойде след като Магомед го избута извън тепиха. След това иранецът изравни, но попадна в мелачката на Магомед, който просто измете тепиха с него.

В началото на втората част Яздани отново поиска медицински таймаут. И пак спря боя, за да си почине.

Магомед Рамазанов е роден в Октябърское, Дагестан. Състезава се за клуб "Илия Павлов" от Велико Търново. Той не пожела да бъде плащано за него и си изтърпя 2-годишно наказание заради натурализацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Един се писал "Пояснявам". Ахаххаха! Къв си ти, че ще поясняваш.
154
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Кон: хейтърът да не излезеш ти случайно. Нали уж за България го правеха? Кво стана? Като стане дума да не им се дават премии щом не го правят за парите, тогава какъв е проблемът?
153
1
 
4
 
! Отговори
Кон преди 4 седмици
Браво на момчето!За хейтъра по-долу: за да има смисъл омразата ти, трябва всички олимпийци, не само българските, да бъдат лишени от пари и прочее. Ти наред ли си с главата? Опитвал ли си да работиш безплатно? Цялата ти магария е от завист, че не може да докопаш такива пари. Обаче и усилията са големи, не е като да щракаш на форума.
152
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Радвам се силно и на този медал, но не разбирам тези, които и тук намесват политика и се подсмихват ехидно, че бил руски гражданин. Не се ли усещате, че той сам е зашлевил шамар на Русия тогава?
151
2
 
6
 
! Отговори
Пояснявам преди 1 месец
Мохамед Рамазанов не е българин, а прабългарин. Важното е, че се доказа че е мъж, а не евроатлантически джендър.
150
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Xайде щом твърдите, че медалът не е пенсия и щом настовате, че медалът бил за България и го правели заради знамето и химна, тогава нека ги лишим от олимпийските премии и пенсии, а? Да видим кво ще кажат и колко от тях ще останат в България в такъв вариант. Като вземат да си тръгват тия чужденци и като ви останат децата седящи пред телевизора и Плейстейшъна, дето на 18 години 2 набиранки на лост не могат да направят, тогава ще се сетите дали за България го е правил някой или за себе си и парите.
149
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв е смисъла от тези медали? Спортът има смисъл само за здравето и красотата на човек и на нацията.
148
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 197 Много съвпадения с Хабиб Нурмагомедов има Магомед. Не само че прилича на 90% на него но и гласът му е като неговия и е загубил баща си преди 3-4 години, както Хабиб загуби баща си някъде тогава покосен от корона вируса. Ще кажеш направо че са братя близнаци.
147
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 199 Свиквай с руския му език, кравар. И те съветвам да начуиш руския език заради него, кравар! :))))
146
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 201, в украйна, пишат че това не било морално, да вееш чуждото знаме, Новиков каза че българите обичат руснаците, но се надявал с това представяне да ни накара да харесваме украинците, ние го харесваме, той е нашият олимпийски шампион, но може да има проблеми с украинците в България
145
11
 
1
 
! Отговори
до 203ти преди 1 месец
ако беха булгарин-татарин срещу войнут македонски никво уважение немаше да има за вазе, оти дека вие све сте кумано-татари а ние сме дека истинските самуилови чада
144
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аллаху Акбар! Поредния "българин" взе медал
143
1
 
7
 
! Отговори
до 119 преди 1 месец
правиш ли разлика между дегестанци и чеченци? и какво като е мюсюлманин? в тази връзка един въпрос - ако бяха двама христиЕни на финалОт, дали щеше да го има взаимното уважение, което проявиха и двамата борци последните 30сек от схватката снощи?! нъц-хлъц!!!
142
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само това ,че е решил да сложи нашето трико му прави чест! Според мен ,голяма заслуга имат треньорите . Едни от най добрите!
141
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 200 Ми той Гриша Ганчев плати 10 200 долара за да откупи украинеца от украинската федерация и това е според украински медии.
140
2
 
7
 
! Отговори
Русия преди 1 месец
"Той не пожела да бъде плащано за него и си изтърпя 2-годишно наказание заради натурализацията." Ако беше окраинеца щеше да иска да му са платят мангизити.
139
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дума български не знае.И това били българи според един умник тука във форума, дето се изявява вчера.Така вика- станали българи.Не само не знае, но и не разбира една дума на български.Дегестански мюсюлманин, е такива праща Путин да избиват християни из Украйна.
138
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 159 Тия дето си изброил които взеха медали...ДА те не са българи, но Боряна Калейн която взе среброто е чиста българка. Фамилията й е такава защото от рода на баща й едно време са правили калцуни и с така става фамилията Калейн. Бие на английска иначе и човек би се заблудил. И аз се заблудих докато не се разрових за произхода на момичето в нета. Боряна Калейн си е чиста троянска българка.
137
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За този дагестанец не бях чувал и оня ден дадоха в този сайт статия за него и снимка обаче на която е сниман в профил. И гледам снимката и си викам тия от сайта защо са сложили снимка на великия негов сънародник Хабиб Нурмагомедов. Едно към едно . Фронтално сниман не. Велики бойци са дагестанците. Браво на Магомед!
136
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
по произход е Аварец племе оделило се от Аварите които Крум завоюва там преди 11-12 века Живеят в Съседство с Кабардино Балкария племето на Баян брата на Аспарух горе доло браров4ед да е жив и здеав не е малък Труд

Спонсорирани публикации