Боряна Калейн: От 6-годишна мечтаех за олимпийски медал

Грацията стана втора в индивидуалната надпревара
10 авг 2024 07:20, Петър Бойчев
22
Боряна Калейн: От 6-годишна мечтаех за олимпийски медал
Снимка БГНЕС

Боряна Калейн завоюва сребърен медал в индивидуалната надпревара на олимпийския турнир по художествена гимнастика в Париж.

"Когато започнах на 6, мечтаех за олимпийски медал. Постигнах медала със страшно много тренировки - не само на тялото, но и на ума. Състезанието е преди всичко психика. Не мога да опиша колко съм щастлива.

Толкова стабилно състезание не съм имала през живота си. Такъв сбор от 140 не съм постигала", разкри родната грация, която завоюва сребърен медал в индивидуалната надпревара на олимпийския турнир по художествена гимнастика в Париж, пише БНТ.

"Постепенно ще осъзнавам какво постигнах. За момента съм много щастлива от свършената работа. Последните няколко години ми върви да повтарям успехи на велики български гимнастички. Имах усещане от известно време, че медалът е възможен. Конкуренцията е огромна в нашия спорт. Една грешка може да те изкара от подиума. Искам да отправя призив към всички българи да не се отказват от мечтите си и да ги преследват докрай", допълни тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не мога да я разбера за какво говори. Има само един медал ЗЛАТЕН. Другото е залъгалки. То затова за Злато свирят химна. Среброто и бронза нищо не означават. Само Златния медал има цена.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Много трудно състезание! Въобще не може да се сравнява по трудност с която и да е дисциплина в леката атлетика, например, нито в колективни спортове като баскетбол, футбол. Пожелавам на Боряна здраве и лично Щастие! Задължително в България !!!!
18
0
 
1
 
! Отговори
до 9 преди 4 седмици
Цитирате думите от химна на Германия, според Вас. Обаче !!! тези стихове са писани мнооооого отдавна и географските понятия сега са изключително НЕкоректни политически, защото ВСИЧКИ посочени като граници реки са извън Германия, някои твърде далеч от Германия. Химнът е само един куплет от песента.
17
0
 
3
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 1 месец
значи германските гимнастички били рускини, а магомед и семен били българи. да не говотрим за тайквондистката дето не можем да и прозинесем името само.
16
6
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Германката е по-красива
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не разбирам от художествена гимнастика, но нашето момиче е най-хубаво!
14
1
 
5
 
! Отговори
мак преди 1 месец
До Чичо. Върни се у дойчланд, провокатор.
13
1
 
11
 
! Отговори
Политкоретен преди 1 месец
Браво, Борянче! Прекрасна си!
12
10
 
6
 
! Отговори
Слава Украини! преди 1 месец
Нищо не казахте за украинската състезателка. Нейният случай беше много интересен, защото едва на 16 годишна възраст се изправя на Олимпийските Игри срещу най-големите шампионки. Очаквам украинското чедо на следващите олимпийски игри да е медалистка. Този път не и достигна опит, но игра със сърце малката лъвица.
11
1
 
14
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Браво! Тази победа е постигната с много труд и сълзи. Сбъдната мечта! Продължавай все така да сбъдваш мечтите си! Благодарим на всички Вас, затова че, донесохте радост и повод за гордост за страната ни.
10
1
 
14
 
! Отговори
До Добре че преди 1 месец
До Добре че....че то само рускини играят Варфоломеева, Веденеева, Козлова, Атаманова и още и още...и пак тях ги бутат съдийските напред
9
16
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 1 месец
Най-хубавото от цялото състезание беше, когато накрая пуснаха немския химн. Направо ме побиха тръпки. Пях заедно с немската гимнастичка " Deutschland, Deutschland über alles, Über alles in der Welt, Wenn es stets zu Schutz und Trutze Brüderlich zusammenhält. Von der Maas bis an die Memel, Von der Etsch bis an den Belt, Deutschland, Deutschland über alles, Über alles in der Welt!"
8
6
 
6
 
! Отговори
Пергиш Чикиджия преди 1 месец
Китайката и Немкинята какви дупeта обадиха, вух мури майкооо..Ух марии...
7
7
 
7
 
! Отговори
Браво на Боряна преди 1 месец
Не знам за Боряна, представи се за злато, обаче немкинята, като излезе с лентата в едно кестеняво впито трико, такова златно дупeнце обади, че обра всички точки, даже моя малкия почна да скача развълнувано.
6
15
 
6
 
! Отговори
Добре че преди 1 месец
Не играха рускините.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз пък мечтаех да съм стругар бачкатор :)))
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 1 Искаш да кажеш че украинеца дето беше откупен от Гриша Ганчев не заслужаваше олимпийската титла ли бе? Беше с класа над опонента си на финала.
3
9
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 1 месец
Цветка парашутистката от 6-я етаж :)))
2
3
 
8
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Най-мръсниата федерация. Отнова момиче се хвърли от шестия етаж!
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наблюдавам я от години и смело мога да кажа, че към нея има тенденциозно отношение от съдии и даже от Илиана Раев.Очевидно през Раева се предава към межд.съдии.Раева й завижда.Беше за златен вчера, ограбиха я като Данчо Йовчев.И в Америка да иде пак така ще й вземат златото.Да се оттдаде на мирен живот, да си намери едно добро момче без големи претенции, да си роди 3 деца и да не поглежда назад.На практика тя направи най - много, изключвам фалшивите медали на купените от Ганчев борци и всякакви