Адвокат: Разделението ще породи насилие в училищата

Могат да забранят каквото искат, но децата имат интернет, заяви Деница Любенова
9 авг 2024 17:45, Инна Ангелова
261

Спорните текстове в законопроекта в сряда предизвикаха протест срещу закона, забраняващ пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата. Протестът беше организиран във Facebook и премина под наслов: "Училища за всички! Да спрем закона на омразата!".

Деница Любенова, която е адвокат, но и съпредседател на ЛГБТИ сподели, че от чисто правна точка законът противоречи на Конституцията, на  международни актове, включително и Европейската конвенция по правата на човека.

“От друга страна в този закон се включват много неясноти. Няма информация как точно се ограничава тази ЛГБТ пропаганда. Дали това ще се случва в учебното съдържание, дали около училищата. Какво се случва с книжарниците, които продават книги на ЛГБТИ тематика? Какво се случва с един от най-големите ЛГБТИ бизнеси, който се намира срещу училище на по-малко от 100 м? Това са въпроси, които трябва да бъдат изчистени. Този закон бе приет в противоречие с Конституцията. И към това са ориентирани и исканията на протестиращите", заяви Деница Любенова в "България сутрин".

По нейни думи в нито един закон няма дефиниция какво всъщност е традиционната сексуална ориентация.

"Протестът в момента трябва да се измести в гражданското ни общество и заедно с широка коалиция събираме подписи на становището, което ЛГБТИ организация "Действие" е изготвила и ще внесе в президентството в понеделник с искането за налагане от президента на вето на закона. Не става ясно коя е традиционна сексуална ориентация. Когато се приемат дефиниции на законодателно ниво, трябва някъде да стане ясно каква е дефиницията. Не можем просто да използваме една дума в закон, без да е ясно какво означава", допълни Любенова за Bulgaria ON AIR.

Адвокатът сподели, че трябва да се даде дефиниция какво е пропаганда. Любенова допълни, че такава няма и това е спекулация на политическите партии,

“Всъщност този закон, идвайки сега, използва интересен тайминг със случващите се неща около Олимпиадата в Париж, но също така той прави една препратка преди 10 години в Руската федерация, където е приет подобен закон, така че да се стигне до ноември месец 2023 г., когато върховният съд на Руската федерация обявява ЛГБТИ движението на екстремистко", поясни Любенова.

Според адвоката не можем да забраним със закон нещо, което вече съществува и е факт.

"Със сигурност това, което законодателят не може да проумее е, че може да забрани каквото иска в училище, но децата имат достъп до интернет. Трябва да се научим като общество, че съществуването на едни отношения, каквито и да било, трябва да бъдат регулирани и да няма разделения в обществото ни, които сега ще породят много насилие в българските училища", категорична е тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
0
 
0
 
! Отговори
трънчо преди 4 седмици
На Илон Мъск успяха да вземат едното дете и да го превърнат в момиче.И Мъск им обяви война ,защото никога няма да прежали детето си .
219
0
 
7
 
! Отговори
Шаши преди 4 седмици
Леле, мале. Сега загледах снимката.
218
0
 
7
 
! Отговори
Шаши преди 4 седмици
Или имаш имаш патенце, или имаш катеричка. Тези, нещо не разбират елементарни неща. И за това си има медицински термин.
217
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Човекът е господин. Не го обиждайте. Много е грозен за жена и предпочита да е мъж и да има хубави жени, не като него. Всяка мъжкарана се подстригва като Ким Чен Ун и е готова за преследване на момиченца.
216
1
 
6
 
! Отговори
Някоя си преди 4 седмици
Абе госпожа, кой ви пречи да учите? Кой не ви допуска до училищата? Поздравявам парламента за единството им умно решение!!!!
215
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тоя жендър от кой пол е? Да не сбъркаме и да го обидим.
214
5
 
2
 
! Отговори
240 глупендери преди 4 седмици
Не съм "джендър", но от образование разбирам и то доста. Очаквам масови побоища на тинейджъри, които по-късно от другите в класа влезнат в пубертета. Нещо голяма недомислица.сътвориха, изцяло предизборно. Ако наистина мислиха за децата щяха да изпипат нещата, а не да пишат закон на коляно, който да е пълен с пропуски и в крайна сметка до бъде отменен поради недомислици. Тава само ще увеличи насилието и никаква "джендър" идеология няма да спре в училищата.
213
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Откривайте Олимпиади, но в БГ училищата няма какво да откривате! Долу ръцете от децата ни!!
212
0
 
6
 
! Отговори
Hopмален човек преди 4 седмици
Щом джендepacтите вият, значи всичко е наред. Не виждам коя партия ще подкрепи оттеглянето на този закон, особено като се има предвид, че е гласуван с мнозинство от 195 депутати, което е много рядко срещано единомислие в българския парламент. Единствено пидaлиге от ПП гласуваха против, но те и без друго са аут от следващия парламент.
211
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Едновременно ромка и гей активистка: готова за блестяща политическа кариера
210
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Закон за регистрация на чуждестранните агенти на влияние е необходим час по-скоро. Ако ЕС ще ни води към джендър идеологии, трансхуманизъм и скъпотия, по-добре да напуснем тази политическа организация.
209
0
 
14
 
! Отговори
И?!?! преди 4 седмици
Аз сега на кого да вярвам - на Патриарха или на адвокатка от многобуквените?!? М?
208
0
 
19
 
! Отговори
Майка преди 4 седмици
Отврат! Не мога да чета гадостите на извратеняци и пълни откачалки.Пазете децата на България, хора!
207
0
 
16
 
! Отговори
АлооуЛГБТ преди 4 седмици
Я кажете колко стотинки давате месечно на тая държава кво работите на ползу роду или само уйдисвате на задниците си и просите супер грешни пари а колко деца облякохте нахраните
206
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Деница да си затваря плювалника мръсен и долен ,,,,,,,не искам детето ми да си слага червило на 9 вместо да играе футбол ,,това е кунституцията на обществото
205
2
 
20
 
! Отговори
Стара персийска преди 4 седмици
Поговорка - Не всички *** (гейове демек ) са евроатлантици, но всички евроатлантици са ***.
204
16
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 седмици
Разделението ще предпази здравата част от обществото от извратеняците -----///----- Ако някой е податлив на мисли за гей-общуване, той по вашето определение НЕ Е ЗДРАВ. С други думи - ако подозирате детето си, че може да обърне резбата, когато разбере, че съществуват гей хора, значи добре си знаете, че сте родили латентен гей.
203
21
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 седмици
Проруската колониална администрация продължава с политиката на видиотяване на българските геаждани, насаждайки агресивна простащина в обществото. Това не прави България по-силна, това я прави по-слаба.
202
2
 
17
 
! Отговори
= преди 4 седмици
Нищо вярно. До днес насилия на гей основа в БГ училища няма. Допуснем ли джендър активистите и тяхната пропаганда в училищата, жална ни майка. При разбрицаната ни държава, нито ще ги спрем, нито ще успеем да върнем нещата в поносими граници
201
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Журналистката как мазно и сервилно му задава въпросите ух гнус