Кремъл: Молдова върви към украинския сценарий, САЩ й доставят оръжие

Русия била притеснена, че Кишинев не спазва неутралитет
19 юли 2024 07:07, Петър Бойчев
387
Кремъл: Молдова върви към украинския сценарий, САЩ й доставят оръжие
Снимка БГНЕС

Съединените щати, прехвърляйки военна техника в Молдова, тласкат Кишинев да реализира украинския сценарий, заяви на брифинг говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от РИА Новости.

"В същото време режимът (на молдовския президент Мая) Санду, под прикритието на европейската интеграция, продължава курса си към милитаризация. На 15 юли Министерството на отбраната на Молдова обяви предстоящото пристигане на следващия партида военно оборудване от Съединените щати, това не е отваряне на училища, не повишаване на благосъстоянието на гражданите, това е тласкане на Молдова към изпълнение на украинския сценарий“, заяви дипломатът.

Захарова отбеляза още, че в проекта за актуализирана национална отбрана на Молдова за 2024-2034 г. се посочва, че действията на Русия представляват заплаха за националната сигурност и конституционния ред на Молдова. Тя също така добави, че независими молдовски експерти казват, че в близко бъдеще, противно на волята на молдовския народ, властите на страната ще се откажат от конституционния неутралитет на страната.

По-рано Министерството на отбраната на Молдова съобщи, че на 15 юли Кишинев е получил партида военна техника от Съединените щати за национално и международно обучение и учения на армията, пише Фокус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
E как няма да и доставят оръжие, като сте такива престъпници.
190
6
 
2
 
! Отговори
УМЕН преди 2 месеца
Що стреляхте срещу Тръмп бе, соростутки. Това ли е представата ви за демокрация?
189
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До УМЕН "Край, остана без центове соростаккът. Да изпратим смс с текст CENT на кратък номер 6969" - хахаха ... В грешка си. Факт е, че работя за американска компания, но тя не се занимава с тро_лове т.е. коментарите ми са абсолютно безплатни... :) ... И въпреки това ако САЩ/Русия/Украйна/Германия (който и да било) нападнат България, ще се бия на страната на България... :) ... Отново го пиша!!! Край, сега ще ме уволнят ли според теб? хахаха
188
3
 
1
 
! Отговори
ХАХАХАХАХА преди 2 месеца
Ако дано Русия превземе Молдова.
187
10
 
2
 
! Отговори
УМЕН преди 2 месеца
Молдовски предател и македонски сепаратист. Марш в Молдова да се биеш срещу Захарова понеже си от нейния пол и за да е честен боя. Че Путин ще те смачка, небинарен
186
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До копейчето Съмнявам се кухата ти русофилскажглава да знае какво значи глибализъм. Подали са ти едни думички - джендър, сорос, глобализъм, .... И ти ги дъвчиш без да ги разбираш. Като развален грамофон.
185
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русофилчето изпадна в истерия. Някой да му викне санитарите с усмирителната риза.
184
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Молдова е Суверенна страна и ще прави каквото иска. Но явно русия се опитва да върви по "съветския" сценарий! Няма да ви се получи товарищи от кремъл...втора източна европа няма да сътворите. Тек е ЕС и НАТО. Вие стойте далеч! Никой не ви иска ниго доброволно...нито насила!
183
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путлеристите се готвят да нападнат и Молдова.
182
5
 
13
 
! Отговори
По рускофашистки преди 2 месеца
И хитлер така е почнал. Първо с малки държавички. И пуутлер е така, но вместо Трети Райх го наричат Руский мир.
181
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Молдова не е част от България. Откъде го измисли кухата ти копейкаджийска глава? Нито пък Македония.
180
4
 
2
 
! Отговори
УМЕН преди 2 месеца
Не ми излизай със следващите си точки, пееедал. Кажи Молдова част от България ли е и Сащ ще я върнат ли заедно с Македония. Не се прави на УМЕН. НЕ СИ.
179
5
 
4
 
! Отговори
УМЕН преди 2 месеца
Край, остана без центове соростаккът. Да изпратим смс с текст CENT на кратък номер 6969
178
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хубаво... имаме консенсус дори с някои русофили. Не мога да повярвам, но е факт. Ще изберем България. Сега да преминем към следващата точка. Смятате ли, че Молдова е каквато и да била военна заплаха за Русия? Нямат ядрени оръжия. Ако имаха, тогава съм съгласен Русия да мрънка, но щом нямат защо Русия се притеснява от Молдова. Няма как да ги сравняваме военно двете държави. Остава само една причина - Русия иска да превземе с военни средства Молдова и си търси повод.
177
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До УМЕН - Написах го вече, но за теб ще го напиша отново. Ако САЩ нападне България, ще се бия на страната на България.
176
2
 
1
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 2 месеца
"бокчо, колко мъка има на този свят, бокчо!" (се вайкаше Моканина скубейки бялата лястовица). Тези в гомораша направо ги е хванала уртикария и диария (осиране до изприщване) да освобождават де що има държава около тях, в която хората не щат да ги чуват, камоли виждат и дишат. То бива шизофрения, то бива маниакална делюзия за величие, ама гоморашите минават границите на приемлива лудост (щъкане на антипсихотици и транквиланти с камион, но без овръзване с панделки като подарък).
175
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Прайдист напиши АКО САЩ нападнат България аз ще се бия срещу тях." - Веднага. Ако САЩ или която и да било държава от НАТО нападне България, аз ще се бия на страната на България. Ако Турция ни нападне, избирам България, ако Германия ни нападне, избирам България, ако Франция ни нападне, избирам България, ако Русия ни нападне, избирам България, ако Украйна ни нападне, избирам България. ВИНАГИ ще избера България. За това не трябва да имаш съмнения!!!
174
6
 
4
 
! Отговори
УМЕН преди 2 месеца
Соросопрайдист напиши АКО САЩ нападнат България аз ще се бия срещу тях. Ще го напишеш, ама ще останеш без гривни, предател гнуусен.
173
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Форумното русофилче пак блести с тъъпотата си. А нали Молдова била българска според теб. Ще ходиш ли да се биеш с руснаците за "българска" Молдова?
172
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо си мислите , че толкова се пени Пеевски . Той се опитва да вкара България в украйнския сценарий .Лесно му е на него , ще излети и ще живее накъде по света с крадените пари , ама хората в държавата няма да ги има .