Зеленски: Путин иска да върне СССР и да управлява до края на дните си

Според него на руския президент не може да се има доверие
21 юли 2024 19:45, Нели Христова
137
Зеленски: Путин иска да върне СССР и да управлява до края на дните си
Снимка: БГНЕС

Невъзможно е да се прави сравнение между загубата на хора и загубата на територия. Хората са важни. Но това не означава, че Украйна е готова да се откаже от 30% от територията си. Това изтъкна президентът на Украйна Володимир Зеленски в интервю за британската телевизия Би Би Си, съобщи Укринформ, цитирана от БТА.

"Някои питат: кое е по-важно за вас – територията или хората? Как може да се прави сравнение между такива неща? Хората са на първо място. Важни са хората. Но това не означава, че може да им дадем 30% от нашата земя", каза Зеленски в интервюто, което е дал по време на посещението си в Обединеното кралство по-рано тази седмица.

Освен това, по негово мнение, никой не може да бъде сигурен, че руснаците няма да стигнат и по-далеч и че замразяването на конфликта гарантира мир.

"Той вече беше замразяван. Кой каза, че Путин не просто иска да ни унищожи. Той иска да го направи. Той просто иска да върне Съветския съюз, да бъде начело и това да продължи до края на дните му", добави президентът.

Зеленски подчерта още, че на Путин не може да се има доверие, затова вариантите за вероятен край на войната трябва да бъдат обстойно обсъдени и оценени.

Както беше съобщено, президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че при наличие на единство и като бъде следван форматът на форума за мир, може да бъде възможно да бъде направен опит да се сложи край на горещия етап от руско-украинската война до края на тази година, отбелязва Укринформ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
2
 
2
 
! Отговори
Владимир Мономах преди 1 месец
За да цитираш Зеленски,трябва да си по-голям кре*ен от него.Много,мнооого по-голям !
106
5
 
7
 
! Отговори
. преди 1 месец
А защо не се говори за това, че Зеленски продаде Украйна на BlackRock?! Защо не се говори и за другите НЕУДОБНИ теми???
105
4
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 1 месец
Тъжно ми е за Украйна.Ако мъжете украински биват избивани на фронта,откъде ще дойдат бащите на евентуално бъдещите неродени деца?Защо България подкрепя тази война,давайки пари и оръжие на Украйна?Самите украински мъже вече бягат и от фронта,и от Украйна,но на границата ги разстрелват.Това украинец ми го каза,не съм си го измислил.
104
6
 
6
 
! Отговори
Ужасно е вече!!! преди 1 месец
Зеленски да обясни на младите украински момичета защо не могат да си намерят мъж и да имат дете!!!Докога украинците ще измират или на фрота,или ще бъдат избивани от своите,докато опитват да избягат от мобилизация???
103
7
 
11
 
! Отговори
Бако преди 1 месец
Тоя *** Зеленски няма ли да умира вече
102
8
 
8
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Интересно как фалшивите новини се разпространяват мигновено - вече е доказано, че Зеленска не е купувала никакво Бугати. Има достатъчно статии, описващи, че това са фейк нюз на руската пропагандна машина. Обаче бай Иван тук писал, че писал, все едно той самия знае, че това е истина. Смях.
101
1
 
3
 
! Отговори
Зеленски преди 1 месец
Хората са важни,НО
100
7
 
12
 
! Отговори
готов на всичко преди 1 месец
Този знае че свърши ли войната и с него е свършено. Готов е да жертва хиляди за да оцелее
99
8
 
11
 
! Отговори
Мара преди 1 месец
А ти не искаш ли да управляваш до края на живота си, скъпи г-н Зеленчук.Вкара народа си в безсмислена война, от която най-вероятно доста си се облажил. Иначе как съпругата ти води този бляскав живот. Нищо, че той се плаща с кръвта на вашите хора.
98
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той и Бахдън искаше да управлява до края на дните си ама за Зелю нямаше проблем. дори и когато семейство Байдън и приятели изкупиха ЦЯЛА Украйна разменяйки я за "военна помощ". Защо сега Путин да прави нещо различно? ВСЕКИ политик, без значение Западен или Източен не иска да работи а да управлява и единствено когато остарее ама много да остарее чак тогава да се "прнсионира". А ако може да умре на поста си, докато Тайните служби му сменят памперсите а секретаря му чете за осми път графика за деня
97
4
 
13
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
По важно е, че жена ти плати 5 милиона за Бугати от лимитирана серия от която ще бъдат пуснати 250 бройки също и, че едно пазаруване на госпожа Зеленика в магазините на Тифани е за сума над 1 милион евро! Ти Зеленски си пряко виновен за тази война и избити над 500 000 украинци, ти си по лош и от дявола! Проблемът на Украйна е Зелендки и обкръжението му а не Путин
96
4
 
7
 
! Отговори
... преди 1 месец
Бившата танцьорка Зеленски докато обикаля по безмислени форуми и седенки, руснаците си напредват всеки ден. Мариопул вече функционира нормална, нови пътища, блокове, няколко завода работят.
95
6
 
6
 
! Отговори
Какво мисли Путин преди 1 месец
Зелката няма съдържание за да дава оценки. Като кадърен актьор, само изнася ролята си пред публиката
94
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми то и зеля къси и той иска същото, даже отмени изборите за да остане на власт.
93
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин е скромен, иска да се разпорежда само с Русия, но САЩ иска да управлява целия свят.
92
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може и от умрял писмо да получи, лично от Кобзон!
91
5
 
8
 
! Отговори
пУТИН преди 1 месец
След мен и потоп!
90
8
 
18
 
! Отговори
а бе,гащник преди 1 месец
Сядай на масата за преговори,и там умней!И се научи да спазваш договорите!Че направо унищожи държавата!
89
21
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 месец
УКРАЙНА, ТИ СЛАВНА ЗЕМЯ НА ГЕРОИ, СЪС ОГЪН И МЕЧ СИНОВЕТЕ ТВОИ ДУШМАНИТЕ ВЪРЛИ ПОДЛАГАТ НА СЕЧ, И ПИШАТ ПОСЛАНИЕ С ТЯХНАТА КРЪВ ВЪРХУ ЧЕРНАТА ПРЪСТ "СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ!". СЛАВА УКРАИНЕ!
88
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До края на дните си, а не години! Аз съгласен!