Зеленски: Путин иска да върне СССР и да управлява до края на дните си

Според него на руския президент не може да се има доверие
21 юли 2024 19:45, Нели Христова
137
Зеленски: Путин иска да върне СССР и да управлява до края на дните си
Снимка: БГНЕС

Невъзможно е да се прави сравнение между загубата на хора и загубата на територия. Хората са важни. Но това не означава, че Украйна е готова да се откаже от 30% от територията си. Това изтъкна президентът на Украйна Володимир Зеленски в интервю за британската телевизия Би Би Си, съобщи Укринформ, цитирана от БТА.

"Някои питат: кое е по-важно за вас – територията или хората? Как може да се прави сравнение между такива неща? Хората са на първо място. Важни са хората. Но това не означава, че може да им дадем 30% от нашата земя", каза Зеленски в интервюто, което е дал по време на посещението си в Обединеното кралство по-рано тази седмица.

Освен това, по негово мнение, никой не може да бъде сигурен, че руснаците няма да стигнат и по-далеч и че замразяването на конфликта гарантира мир.

"Той вече беше замразяван. Кой каза, че Путин не просто иска да ни унищожи. Той иска да го направи. Той просто иска да върне Съветския съюз, да бъде начело и това да продължи до края на дните му", добави президентът.

Зеленски подчерта още, че на Путин не може да се има доверие, затова вариантите за вероятен край на войната трябва да бъдат обстойно обсъдени и оценени.

Както беше съобщено, президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че при наличие на единство и като бъде следван форматът на форума за мир, може да бъде възможно да бъде направен опит да се сложи край на горещия етап от руско-украинската война до края на тази година, отбелязва Укринформ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
4
 
9
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Маллоуумни решения, взети от маллоуумни политици. Не само в Украйна, а по цял свят. И ако светът може да го оправдае , че налива пари за собствени интереси, с какво може да оправдаем нежеланието на украинските управляващи, дори да седнат на масата на преговори? Конфликта билнзамразяван. Е добре, замразен и размразени. Но имаше един милион живи хора когато бе замразен!!! И още десетина милиона в Украйна. Какви гллуппости говори Зеленски?
85
3
 
8
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Такива маллооуумници по цял свят ни управляват. Уважавам мнението му, че не е добре да се губи територия, но тая война можеше да спре рано рано.и като продължи три години след опита за мир, какви са спечелените или върнатите територии? И изобщо, колко хора днес живеят на тия територии?
84
3
 
11
 
! Отговори
охобохо преди 1 месец
до Хобот с глава - явно хич не си следил хронологията на Русия. Ако не беше Путин отдавна да е срината Русия - каквато е мечтата на хамериканците. Благодарение на Путин успяха да съхранят държавата си.Даже и се развиват. И не се пртеснявай - той няма да разруши русия колкото и да ти се иска.
83
13
 
8
 
! Отговори
Хобот с глава преди 1 месец
Путин е тотално ошашавен джyджak и пълен тa.шak. Ме си гледа рахатлъка, двореца, имотите, а се втурна да разруши Рассията до основи, за което сме му безкрайно признателни.
82
4
 
5
 
! Отговори
az преди 1 месец
е то ..Борисов,Доган,Пеевски искат същото....това проблем ли е ? при нас е демокрация от 89-та ...и всички искат да са до гроб във схемите....защо Путин да е лош , а Пеевски , не
81
4
 
6
 
! Отговори
Руси преди 1 месец
Не говори от името на Путин *** ! Кой ти дава право ,скоро ще бъдеш поставен на място ! Да не запееш друга песен скоро ?
80
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо подобно! Ти си проблема гад Еврейска! Светът се нуждае от мир! Ти пречиш да има мир!!Малък ти е,та да го вадиш срещу Голяма държава Муше!!
79
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За зеленски край на войната означава край изпросените от ЕС и САЩ финансови потоци, край на пътешествията по целия свят, на които всички му се кланят, край на покупките на скъпи имоти и ценности за лична употреба, избори, загуба на властта и търсене на отговорност за разрухата в страната, която причини с бездарната си и предателска политика. Е, кога мислите, че ще се съгласи на мир!? Това може да стане само насилствено.
78
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак не си наясно, че победителят определя правилата, а ти изпълняваш каквото ти каже. Надявай кожения костюм и почвай кючека, само за това ставаш.
77
3
 
8
 
! Отговори
шепот от отвъдното преди 1 месец
нашите новинари продължават да взимат интервюта от умрели!
76
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно така зелен ****отино., разбрал си всичко.
75
0
 
1
 
! Отговори
112 преди 1 месец
До 77 Путин да ги върне.
74
3
 
7
 
! Отговори
До Джуджето в Киев преди 1 месец
Скоро ще водите война с Пригожин forever
73
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
....къде на мама си ще се скриеш, бе татуиран женчо....в съседните пристройки в опит да се скрие още едно литовче....споко бате, в тила ще ти *** канчето и ще се върнеш у вас променен, мшаденец, сус свежи идеи и бвз помен от милитаризъм...., а татуасите с имперски орлета, мустакати чичковци и манчестър юнайтед ще бъдат заменени със сърп и НАчук понял....2711:59Скоро Одеса
72
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е, и? Бойдън какво иска- може би просперитет за Украйна. Не, печалби за оръжейната индустрия и на сина му. Смазване на Рус и ЕС, вкл. България.
71
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
2711:59Скоро Одесагледам много кулаци и сраинци в сайта...спокойно, каъо се приключи тук се връщаме у нас и ви почваме...от Станишев до Тагарев всинца усраинци дето ни омазахте вилаета.........единият поляк от отстреляните днвс щв го правят звезда в телеграм, точно в десетката безкръвно с новият дозор и новата кремъклийка....Осман от кадировците приготвя мини перални и сушилни...след малко нощен излет
70
2
 
0
 
! Отговори
дяконЪ преди 1 месец
...след месец почивка отново на фронта и чудо почваме пак....2711:591 полска двойка *** по 22-24 годинки една усраинка на 32 год. у един почернял от взрива и по документи 26 годишен литовец....Халал да са при БандераСкоро Одеса...нашият отряд гледайки статистиката само младо яро трепем последно време, няма вече дърти усри....Траншеите са омазани с *** и дрога, *** последната не им помага видно....
69
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Укритата още не са наясно, че САЩ ще ги таковат, че ЕС ще ги такова, а реват щото в момента само Русия ги такова... *** дибелия, дръжти съ укрита! Жените ви да са подмиват, дибелия ***!
68
6
 
17
 
! Отговори
Горящ Байдън преди 1 месец
В укрия жените почнаха да излизат на протест. Скоро зелката ще бъде свалена от собствените му хора и ще последва съдбата на хитлер
67
5
 
4
 
! Отговори
Basles преди 1 месец
Ари е ,още 5 6 години ше устискаш ,няма да живее с орлите тоз късия