ЛГБТ парадът в Кьолн събра над 1,2 милиона души

Министър го определи като най-важното събитие за Германия
22 юли 2024 08:13, Александър Попов
84
ЛГБТ парадът в Кьолн събра над 1,2 милиона души
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Над 1 милион души присъстваха на вчерашния прайд парад в германския град Кьолн - едно от най-големите събития за ЛГБТ общността в страната, предаде ДПА.

Около 250 групи с приблизително 60 000 участници и 90 представителни състава участваха в програмата на събитието в центъра на града, а голям брой хора ги аплодираха.  

Полицията разположи няколкостотин полицейски служители за охрана на празненствата в подкрепа на правата на гейовете, лесбийките, бисексуалните, транссексуалните, куиър и интерсексуалните хора.  

Преди началото на парада на централния градски мост Дойцер над река Рейн речи произнесоха председателката на Бундестага Барбел Бас, министърът на здравеопазването Карл Лаутербах и германският комисар по въпросите културата Клаудия Рот.  

Рот заяви, че прайдът в Кьолн "се излъчва в целия свят". Тя определи ежегодното събитие в Кьолн, което е едно от най-големите в Европа, като "най-важното" в Германия.

Прайдът е посветен на събитията от 1969 г. в Ню Йорк, когато полицаи нахлуват в заведението "Стоунуол Ин" (Stonewall Inn) на ул. Кристофър Стрийт и предизвикват няколкодневни бунтове на гейове, лесбийки и транссексуални. По тази причина в Германия той се нарича Ден на Кристофър Стрийт.

Министърът на здравеопазването Лаутербах заяви, че се регистрират все повече нападения срещу хомосексуални хора.

"Денят на Кристофър Стрийт е много важна демонстрация за демокрацията, свободата и правата на хомосексуалните хора", заяви пред ДПА Лаутербах, който живее в Кьолн. "Мисля, че е шокиращо, когато виждаме как правата вече се ограничават в Европа", добави той./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: кьолнЛГБТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
1
 
! Отговори
Педруга преди 1 месец
Амбриажите се множат, как им се получава с турска либофф само те си знаят!
67
2
 
3
 
! Отговори
Ашколсун, преди 1 месец
германци !Държавата ви се деиндустриализира,ама за сметка на това станахте гей-столица на света !Продължавайте да събирате *** !
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
лгтб имат само тези права смърт идоживот в психиатрията..
65
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро ние нормалните мъже и жени, ще станем малцинство, а земята ще е пълна с психично увредени обратни демократки паразитки, с обърнат пол родени.
64
1
 
5
 
! Отговори
Избирател Пп преди 1 месец
С пп/дб напред
63
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Триумф, апотеоз на евроатлантизма!!! Българи, честита Европа! Вечен живот в Европа!!!
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** е.. скоро ние нормалните мъже и жени,ще станем малцинство, а земята ще е планетана психично увредени лгтбвсички глобалистки комунистки паразитки са с обърнат пол родени..
61
3
 
3
 
! Отговори
Нащо гуси дяковска преди 1 месец
Там ли е било? Ако не, не се брои .!.
60
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия ще спечелят и европейския парламент ако си направят партия на лгбт стите. Ще управляват света . Да му мислят хетеро традиционалистите . Или ставаш наобратно или няма живот
59
2
 
14
 
! Отговори
Нане Вуте преди 1 месец
Намерили с какво да се хвалят!! С обратнорезбовите!! И това е бъдещето на децата ви ?? Осъзнайте се!
58
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Момичето от Дания - Какво толкова се чудиш, хората нямат нищо против тия всякакви, най-общо наречени обратни, а срещу тяхната наглост, показност и пошла простотия, която демонстрират по улиците. За какви права уж се борят, ползват всички права, които имат и останалите хора. Е, не са чак толкова специални, та за тях да се правят по-особени права. Да си живеят каквито ги е създала природата и да ни освободят от наглото си и пошло присъствие по улиците.
57
3
 
8
 
! Отговори
Момичето от Дания преди 1 месец
Познавам хора, които някои от коментиращите наричат с презрителни и обидни думи от речника на редовия балканско-ориенталски мачо грубиян. Тези мои познати никога не са участвали в глупави ,,прайд паради", нито имат такова намерение за в бъдеще. Според тях повечето карикатурни сценографии там са дело на т. нар. ,,активисти" -- професионални протестъри и разни фалшиви НПО, които вдигат шум и правят пропаганда на гърба на всякакви малцинства. Разбира се, за власт и пари...
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те тва е новина и най-важното събитие не само за Германия, а за целио свет! Хип-хип-ура, да живей!
55
0
 
14
 
! Отговори
Хитлер преди 1 месец
Леле, що *** се е навъдила в Германия, няма да ми стигнат камерите :(
54
14
 
2
 
! Отговори
Момичето от Дания преди 1 месец
Старият завет изобилно ни представя хомосексуалност, инцест, педофилия и разни други екзотични сексуални практики и ориентации. Забележителното е, че само ,,мъжеложството" и трансвестицизмът са санкционирани с наказание в Мойсеевия закон. Така е в аврамистичните религии, за разлика от Елада и елинистичния свят. Чудно е дали всичките тия са продукт на зловредна пропаганда, или пък КFC са ги хранили още тогава с хормонясали пилета . Иначе тук има доста забавно-нелепи коментари ...
53
2
 
16
 
! Отговори
българина преди 1 месец
тази държава я чака бедно бъдеще
52
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абсолютно всичко на което ставаме свидетели се прави систематично и целенасочено. Всичко е част от ПЛАНЪТ ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ първата версия на който е предложена от Римският Клуб през вече далечната 1972г. Този план през годините многократно беше актуализиран и към целите бяха добавени много елементи. Една от основните цели обаче винаги е била да се намали световното население чрез хибридна война на всички фронтове.
51
2
 
16
 
! Отговори
666 преди 1 месец
Дааа...те по-важни неща си нямат :)))
50
2
 
26
 
! Отговори
мдаааа преди 1 месец
абе лесно им е когато Адолф го няма
49
6
 
20
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Че те немците са си генетично сбъркани.