ЛГБТ парадът в Кьолн събра над 1,2 милиона души

Министър го определи като най-важното събитие за Германия
22 юли 2024 08:13, Александър Попов
84
ЛГБТ парадът в Кьолн събра над 1,2 милиона души
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Над 1 милион души присъстваха на вчерашния прайд парад в германския град Кьолн - едно от най-големите събития за ЛГБТ общността в страната, предаде ДПА.

Около 250 групи с приблизително 60 000 участници и 90 представителни състава участваха в програмата на събитието в центъра на града, а голям брой хора ги аплодираха.  

Полицията разположи няколкостотин полицейски служители за охрана на празненствата в подкрепа на правата на гейовете, лесбийките, бисексуалните, транссексуалните, куиър и интерсексуалните хора.  

Преди началото на парада на централния градски мост Дойцер над река Рейн речи произнесоха председателката на Бундестага Барбел Бас, министърът на здравеопазването Карл Лаутербах и германският комисар по въпросите културата Клаудия Рот.  

Рот заяви, че прайдът в Кьолн "се излъчва в целия свят". Тя определи ежегодното събитие в Кьолн, което е едно от най-големите в Европа, като "най-важното" в Германия.

Прайдът е посветен на събитията от 1969 г. в Ню Йорк, когато полицаи нахлуват в заведението "Стоунуол Ин" (Stonewall Inn) на ул. Кристофър Стрийт и предизвикват няколкодневни бунтове на гейове, лесбийки и транссексуални. По тази причина в Германия той се нарича Ден на Кристофър Стрийт.

Министърът на здравеопазването Лаутербах заяви, че се регистрират все повече нападения срещу хомосексуални хора.

"Денят на Кристофър Стрийт е много важна демонстрация за демокрацията, свободата и правата на хомосексуалните хора", заяви пред ДПА Лаутербах, който живее в Кьолн. "Мисля, че е шокиращо, когато виждаме как правата вече се ограничават в Европа", добави той./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: КьолнЛГБТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
7
 
21
 
! Отговори
Един колега преди 1 месец
по-долу писа, че е от храната...........и е прав в много голяма степен, в месото има женски полови хормони, това феминизира мъжете, затова пасивните гейове са повече от активните.........и тези вещества със стероидна структура(хормони)за разрешени официално в регламентите за храна в ЕС..........това ви го казвам като биохимик, едни хора там по върховете водят война не само срещу нас, но и срещу децата ни и бъдещето на Европа!!!
27
3
 
4
 
! Отговори
да бе преди 1 месец
До Х Лично аз познавам поне трима!Ако се разровя може и още да изскочат!Знаем за мерака ви всяко нормално семейство да осинови по един сбърканяк,ама няма да стане!:)))
26
3
 
6
 
! Отговори
Х преди 1 месец
До До Х защото знаят, че вече не е нужно да се крият, глупчо.. Нараснали били. :D
25
1
 
3
 
! Отговори
До 24 преди 1 месец
И там не е по-различно!
24
1
 
29
 
! Отговори
До Х преди 1 месец
Стига си лъгал.Според проучване на Галъп в САЩ 21 процента от младежите в САЩ са хомосексуални при 1 процент за хората над 60 години. Как така нараснаха 20 пъти?Естествено, че заради пропагандата на хомосексуализма.
23
0
 
15
 
! Отговори
До Анонимен 21 преди 1 месец
Германия не е виновна за Ньоския договор, чети историята, виновни са Великообритания и Франция за това, че България беше орязана на територии и загубихме Тракия и излаз на Бяло море за сметка на гадните гърци...........Гърция(преди това Византия)- вечният враг на България!!!
22
0
 
17
 
! Отговори
ми нормално е преди 1 месец
Медиите си гледат грантовете!Щом папкат парички на готово естествено е да ги рекламират!Там морал няма!
21
2
 
33
 
! Отговори
??? преди 1 месец
И кой им е отнел правата на тия извратени тъ@@@паци???
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Адмирирам,това заслужава запада след Ньойския мирен договор,все повече лгбт да стават,още милиони емигранти да приемат!Нека този ден се превърне в национален празник на Германия!
19
21
 
1
 
! Отговори
Х преди 1 месец
До 19 Глупости..... Ако имаш симпатии от дете към същия пол може да те "научат", че няма проблем. Ако нямаш ... нямаш. Хомофобите ги разпространяват тези лъжи. Един не е казал, че е станало. ЕДИН.
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Х /15/ Грешиш. Възможно е съвсем нормално дете да стане гей, ако бъде насилвано от такива. Затова хората така спонтанно негодуват.
17
2
 
12
 
! Отговори
офф преди 1 месец
Нямаше ли кой да и пусне една бомба на тая ***?
16
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички *** на концерт, и покрай тях 900,000 нормални отишли само заради концертите и свободното време. Медиите се опитват да ви го представят като новото нормално да си лява резба.
15
0
 
16
 
! Отговори
До 8 преди 1 месец
И аз си зададох подобен въпрос, но недоумявам как не се намериха макар и десетина пъти по-малко на брой немци, които да излязат на улицата и да направят протестна демонстрация с цел защита на достойнството на немските жени? Онези хрантутници посегнаха на германските жени в сянката на един от най-свещените храмове на християнския свят. Направиха го в нощта на един от най-големите празници на белия човек. Крайните ислямисти са против този празник. Кой какво се опита да демонстрира в онази нощ?
14
15
 
6
 
! Отговори
Х преди 1 месец
гейове е имало от както свят светува. Разликата е, че сега се крият по-малко. Не сме станали "по-извратени". Аз съм ги приел и не ми пречат. Нека се обичат. Човек се ражда гей, никой не е станал! Просто може да разбере, че е ок да е и да смени резбата, и да е щастлив.
13
1
 
20
 
! Отговори
Математик преди 1 месец
Парад на венерическите болести.
12
0
 
37
 
! Отговори
жалка история преди 1 месец
Щом това им е най-значимия празник на Германия,значи яко са я объркали!Баси простотията!:(
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ckoтoвe...
10
5
 
15
 
! Отговори
ЛГБТАСДЗУЙОУМ преди 1 месец
ОТ ХРАНАТА Е ! ТОЛКОВА ХИМИКАЛИ ИМА В ХРАНАТА НИ , ЧЕ НИ СЕ ПОВРЕЖДА ХИСТОЛОГИЧНИЯ БАЛАНС В ОРГАНИЗМА И СКОРО ЩЕ ПОЧНЕМ ДА НАЛИТАМЕ СЕКСУАЛНО И НА ДЪРВЕТАТА :D
9
25
 
3
 
! Отговори
Х преди 1 месец
според бай Г, гейовете са малко и не бива да имат права! Много се дразни, че ги има по филмите. :D