Баба шофьорка и внуче паднаха с колата в морето

Случаен турист австриец предотвратил трагедията
Обновена: 15 авг 2024 09:31 | 15 авг 2024 09:27, Петър Бойчев
10
Баба шофьорка и внуче паднаха с колата в морето
Снимка: Enex / POP TV

Даниел Зелгер пристига в Изола на брега на Адриатическо море в Словения. Докато сваля багажа си, австриецът забелязва, че кола пада в морето, предава словенската телевизия „Поп“.

В автомобила са били двама души – 4-годишно дете и баба му, съобщава БиТи Ви. Инцидентът е станал около 10 часа на 12 август, когато 66-годишна шофьорка паркирала колата си пред хотел на крайбрежието.

Колата е била с ръчна скоростна кутия. Жената забравила да изключи от скорост автомобила, а когато пуснала съединителя, той потеглил и потънал в морето. Виждайки потъващия автомобил, Даниел Зелгер скача във водата. Успява да спаси и двамата. Той казва, че е правил само това, което е правилно.

В началото жената не е искала да излезе се е съпротивлявала. Австрийският турист бързо разбира защо – на задната седалка имало дете. „Жената беше в шок. Не можеше да осъзнае какво се случва. Отворих вратата, извадих момчето. След това спасих и нея“, обясни Зелгер. На място са били изпратени пожарникари и кран, с който колата е извадена.

Зелгер казва, че със съпругата му със сигурност ще се върнат в Изола и следващата година. От хотела, пред който се разиграва всичко, му предлагат безплатно настаняване за няколко дни в знак на благодарност. Полицията в Словения също ще предложи да му бъде връчена награда за храброст.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от Водещи мобилна
До 2050 г. много градове няма да могат да бъдат домакини на Олимпиада
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Най-умното", което успяла да направи - да откаже да излезе от потъналата кола и дори да оказва съпротива! Докато се е боричкала с човека, можела е да удави и него, и себе си, и детето.
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен=== НЕ!!! Не е евроатлантическо! Джендърлята с меките китки не са способни на мъжки постъпки! Австриецът е постъпил като истински мъж с голямо човешко сърце! Браво на него,да е жив и здрав! Европа има огромна нужда от добронамерени,нормални и отзивчиви хора,които да помагат на уждаещите се!!!
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Като знам жена ми сега каква шофьорка е, направо не искам да си я представя като остарее... Направо трябва да издават предупреждение никой да не излиза на улицата... Уважавам жените, те са отлични експерти в много професии, в много случаи по-добри от мъжете, НО шофирането НЕ Е една от тях! Там където живота зависи от бързи реакции, няма място за жени
7
3
 
13
 
! Отговори
2 преди 3 седмици
Пффффф. Когато душата ти е ти-ня, можеш да обърнеш всяка сигуация в нещо негативно и да намериш какво гнусотия да кажеш.
6
20
 
13
 
! Отговори
Путин преди 3 седмици
До Анонимен 2 - Така е, в Русия щяхме да ги гледаме как потъват, да вдигнем рамене и да кажем- е, кво толкова, то цялата държава потъна.
5
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво на Човека ,но никак не виждам нужда от тази новина на Първа страница в Бг .
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То и един български бабаит скоро влезе с колата в морето по гръцко.
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Добре е направил!
2
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Колко евроатлантическо
1
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво на този мъж