Проф. Каламарис: В Гърция нямаме Нотариуси като в България, имаме закони

В страната ни има свобода на конкуренцията и вашите се възползват от това
20 авг 2024 07:00, Петър Бойчев
141
Проф. Каламарис: В Гърция нямаме Нотариуси като в България, имаме закони
Снимка БГНЕС

На мелето в Халкидики трябва да се погледне много сериозно от гръцка и от българска страна. Случилото се показва споделената свободия в Халкидики и в България. Това пред радио “Фокус" бизнесменът проф. Йоаким Каламарис.

"Властите са наясно с участниците. От гръцка страна службите и прокуратура са много внимателни и пазят тишина около случващото се, за разлика от медиите както в Гърция, така и в България. Разследването няма да спре до тук", отбеляза проф. Каламарис.

Той уточни, че законът в Гърция е сериозен и правовата система работи за сметка на обществения мир и спокойствие.

По думите му в Халкидики има доста смели предприемачи от България, които отварят заведения в Гърция. "В Гърция нямаме "Нотариуси" както в България, които могат да налагат натиск върху техните чуждестранни инвестиции, както в България се случва. Това дава свобода на българите и затова те оперират там.

Конкуренцията в ресторантьорството е жестока в Гърция от гледна точка на качество и цена. В момента има плавателни съоръжения, които нямат разрешения, коли, които не са минали технически преглед.

Няма ред за такива коли и плавателни съдове, те имат нужда от разрешения, застраховки, това не показва добро поведение. Законът трябва да е ясен и да важи за всички, независимо от произхода на собственика", поясни проф. Йоаким Каламарис.

На въпрос дали наблюдаваме прехвърляне на проблеми от българската държава на гръцката, проф. Каламарис отбеляза, че има и такъв момент, но изрази надежда това да бъде стопирано: "Надявам се да го преодолеем с гражданска активност. Ние сме в един алианс и сме две православни страни. По-търпеливи сме към българите и искаме нещата в България да се оправят за сметка на добросъседството, на общата вяра, и да вървим напред", заключи Каламарис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от Водещи мобилна
Украинци вилнеят в Курск, Путин е мрачен, рухва митичният му статут
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
17
 
! Отговори
Фильо Софата преди 4 седмици
До Анонимен 10 Това си е философска презумпция. Още преди 500 години, ако не и повече, дядо поп е казал: "Не ме глрдай какво правя, а ме слушай какво говоря!". И хората го знаят, ама мисирите винаги пишат обратното.
14
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Мафиотите се опитват и в Гърция да се държат като в България, но дано поне гърците се справят с тях, след като ние не само не можем, но и ги допуснахме да са на власт и превърнаха държавни структури в част от мафията - МВР, ДАНС, съд, прокуратура и т.н.
13
6
 
47
 
! Отговори
До 5 преди 4 седмици
България била криминална държава от средно ниво ,като Германия хахахахаха. България - проституция, продажба на бебета, отвличания,убийства , наркотрафик, дилъри, всякаква контрабанда, хазарт, незаконно строителство, заравяне на опасни *** от цяла Европа, телефонни измами, безконтролно ромско насилие в селата, побоища, рекет,присвоявания на държавните средства, тотален незаконен дърводобив от електората на ДПС......и така нататък....ама сме били средно криминална държава хехехе
12
19
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
След 1989 година СДС освободи от затвора криминалните престъпници и те се развихриха. Създадоха мафията с помощта на СДС и СДС обвини ДС за за това. Престъпниците и СДС се обединиха и забогатяха, а ние обедняхме. С времето мафиотите от СДС създадоха и други мафиотски партии - ДСБ, ССД, НДСВ, ГЕРБ и други по-малки партии. Мафиотите се опитват и в Гърция да се държат като в България, но дано поне гърците се справят с тях, след като ние не само не можем, но и ги допуснахме да са на власт и превърн
11
3
 
44
 
! Отговори
Проф. Октоподис преди 4 седмици
В бг има МВР министър калинка, който толкова успешно се бори с бг мафията, че тя избяга в Гърция, в по-голямата си част.
10
8
 
15
 
! Отговори
християнин преди 4 седмици
Ама то и тука има, но са парлама.Това престъпно племе си обича разбойничеството от ВПН насам.Прибирайте ни в християнска Гърция, че лошо ни се пише.Или ще ни ислямизират, или граждаска война между турци и българи.
9
3
 
14
 
! Отговори
халкидики преди 4 седмици
Какво е Хаклкидики, село, град, област? Авторът знае ли го?
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Проверете нотариусите в Търговище, не са много. Ще ви се завие свят!
7
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Е у нас какво им е на нотаруисите?Никой не пита гурците от къде са им парите, много техни пари с неясен произход дойдоха у нас още от времето на приватизацията, при много силна конкуренция е сенчестия бизнес!
6
41
 
35
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 4 седмици
Ние реално сме създали нашата държава на гръцка земя. Не можем да се мерим с тях по нито един показател. Дали са на света хиляда неща, ние две, три. И сто пъти да фалират Европа пак ще ги спасява, защото са наследници на една велика цивилизация, най-развитата в древността. Можем само да се учим от тях. Те имат Питагор, Аристотел, Сократ и безброй други. Ние имаме Винету от пожарната. Те създават цивилизация. Ние можем да се бием и да караме бясно.
5
24
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 4/България е силно криминална държава.Силно криминално държава е Мексико и Колумбия ,ние сме държава с престъпност средна за Европа както Германия.Стига философства.
4
10
 
56
 
! Отговори
Капитанът преди 4 седмици
България е силно криминална държава ,в която обществените средства се присвояват от агентите на Държавна Сигурност и техните деца. Това означава ,че има нереално богати хора ,които стават милиардери буквално за дни, без да развиват бизнес. И като отидат ,да си инвестират парите в Гърция,никой не може да го спре и никой не ги закача ,защото те наливат пари в гръцката икономика и подкупват гръцките държавни служители.
3
37
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Проф. Каламарис: В Гърция нямаме Нотариуси като в България, имаме закони:/Специално от фалирали държави да ме поучават не приемам критика още повече за законите им.Да не говорим че догодина ще сме с по висока покупателна способност от тях.Фалираха заради корупция и сега да ми говори някъв пършиф грък за законите им ??
2
24
 
25
 
! Отговори
Умен милиционер преди 4 седмици
и къф професор е тоя дървен философ, по смукане на гръцка мастика? Личи, че е такъв по нищоказване!
1
22
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Много философстване за едно селско меле