Проф. Каламарис: В Гърция нямаме Нотариуси като в България, имаме закони

В страната ни има свобода на конкуренцията и вашите се възползват от това
20 авг 2024 07:00, Петър Бойчев
141
Проф. Каламарис: В Гърция нямаме Нотариуси като в България, имаме закони
Снимка БГНЕС

На мелето в Халкидики трябва да се погледне много сериозно от гръцка и от българска страна. Случилото се показва споделената свободия в Халкидики и в България. Това пред радио “Фокус" бизнесменът проф. Йоаким Каламарис.

"Властите са наясно с участниците. От гръцка страна службите и прокуратура са много внимателни и пазят тишина около случващото се, за разлика от медиите както в Гърция, така и в България. Разследването няма да спре до тук", отбеляза проф. Каламарис.

Той уточни, че законът в Гърция е сериозен и правовата система работи за сметка на обществения мир и спокойствие.

По думите му в Халкидики има доста смели предприемачи от България, които отварят заведения в Гърция. "В Гърция нямаме "Нотариуси" както в България, които могат да налагат натиск върху техните чуждестранни инвестиции, както в България се случва. Това дава свобода на българите и затова те оперират там.

Конкуренцията в ресторантьорството е жестока в Гърция от гледна точка на качество и цена. В момента има плавателни съоръжения, които нямат разрешения, коли, които не са минали технически преглед.

Няма ред за такива коли и плавателни съдове, те имат нужда от разрешения, застраховки, това не показва добро поведение. Законът трябва да е ясен и да важи за всички, независимо от произхода на собственика", поясни проф. Йоаким Каламарис.

На въпрос дали наблюдаваме прехвърляне на проблеми от българската държава на гръцката, проф. Каламарис отбеляза, че има и такъв момент, но изрази надежда това да бъде стопирано: "Надявам се да го преодолеем с гражданска активност. Ние сме в един алианс и сме две православни страни. По-търпеливи сме към българите и искаме нещата в България да се оправят за сметка на добросъседството, на общата вяра, и да вървим напред", заключи Каламарис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от Водещи мобилна
Украинци вилнеят в Курск, Путин е мрачен, рухва митичният му статут
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
20
 
! Отговори
Гръцки светци ? преди 4 седмици
По-миналата Коледа в Гърция мотористи с каски спират пред къщата на някакъв грък който "не е като престъпниците българи" а е честен мафиот. Свалят си автоматите и стрелят по целта си докато им свършат патроните.Онзи е силно умрял с 40-50 дупки от куршуми. След това се яхват на мотоциклетът и изчезват. Не ги знаят кои са и до ден днешен.Историята ми направи впечатление поради 2 причини.Първо бруталният разстрел от близко разстояние с много патрони стил холивудски екшън.И второ- точно на Коледа.
34
0
 
36
 
! Отговори
Нео преди 4 седмици
Жалко е, но е факт. Що за държава е тази, в която безнаказано се подвизават индивиди, като Нотариуса, Вълка, Черепа....!!!
33
7
 
16
 
! Отговори
анонимен келеш преди 4 седмици
А допреди два дни тук имаше капацитети къде се кълняха, и ми обясняваха,че Гърция не е България и Кирчо,Любо и охраната им щели да лежат по затворите там 20 години:):):)Аз ви казах,че до седмица са на свобода и пак ше си пият узото хайде да не е на Ахинос,а на Мамалука този път:):):)
32
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ти ние да вземем ей така 300 милиарда евро, без да се наложи да ни фалират като държава и ние щяхме да се перчим гърчоля :)))
31
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Напраиха си пътища с 300 милиарда заем, без да ги връщат, но иначе те са светци византийците :)))
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
щото кръвта вода не става - дори и да не са живяли в България последните 80 години, кръвта йм е предимно българска, а какъвто е бил и баща ти, и дядо ти - такъв си и ти - искаш или не искаш!
29
17
 
2
 
! Отговори
Тенгри кан преди 4 седмици
Tва, че сме в един военен блок ще е до време, а българите не са праославни, те са тенгрияни, който е рпаославен, той веке не е българин! Грък е!;))) А, щом е грък, да, нека гръцката държава, да му бере гайлето;))) И тя, го прави;)))
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
а пък шишо и баце не излъчват корупция - хич даже!
27
0
 
21
 
! Отговори
ля ля преди 4 седмици
добре казано! остава и да е така! факт обаче, че са единнии и има гражданска активност много по-голяма от при нас!
26
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Погледнах в търсачката какво всъщност значи "понтийски корени". Такива са били стрелците с пистолетите във въпросният бар. Оказва се, че това са наследници - 3/4/5 поколение на изселници от България към Гърция след Балканските войни. Демет т.нар. гръкомани. Тези хора никога не са имали български паспорт, родени са в Гърция, възпитани са в Гърция, учили са в Гърция. Защо изобщо Гърция ги споменава, че имат нещо общо с България? Прапрабаба им примерно преди 110 години е била гръкоманка в Созопол
25
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Те гърците ще кажеш са светци, да не говорим каква корупция има там :))
24
4
 
30
 
! Отговори
Пешо преди 4 седмици
Преди 20 години бях на бригада в Щатите. Още не бяхме влезли в ЕС. В края на лятото точно преди да се приберем отскочихме до Вашингтон. В един известен музей случайно видяхме други българи, които видимо живееха в УСА от известно време. Като ни чуха да си говорим на български се ометоха на секундата. Тогава (бях на 22) се чудех какъв им е проблема на тия хора. 20 години по късно вече знам.
23
3
 
20
 
! Отговори
До Мел Гибсън преди 4 седмици
Правим ли разлика между древна Елада, Византия и съвременна Гърция? Все едно да кажеш, че съвременна България е древна Тракия и ние сме тракийци... Да не забравяме, "че и ние сме дали нещо на света", цитирам дядо Вазов "на вси славяни книга да четат" пък дано се сетиш кое е това нещо. Май пак но е необходим Паисий Хилендарски, за да ни припомни кои сме ние, доста си бягал в часовете по история.
22
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Е какви закони имате в Гърция? Всичките, дето са били задържани, вчера са пуснати! Тони ние имаме такива!
21
0
 
33
 
! Отговори
Мда преди 4 седмици
Мутрягите, ще прецакат и морето в Гърция, трябва да се сменя дестинацията, по на запад и по на юг.
20
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В крайна сметка 24 часа по-късно всичките 8 участници в пиянския бой са пуснати на свобода. А вчера и завчера в българските форуми се изписаха тонове глупости как нямало да излязат от затвора до края на живота си. Толкова. Много приказки за нищо.
19
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
прави са си хората тук цялото "правосъдие" яде и пие в сс клуба и после не се познават.
18
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И гангстерският рай Чалгария има закони. Цари законът на джунглата. Най-силната мамуна става премиер-мамуна.
17
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В Гърция нямат Нотариуси,ама имат много Алванакис които извършват престъпления колкото за десет нотариуса и с помощта на подкупни полицаи и магистрати им се разминава...така че професора да не се прави на много умен и ние много българи са живели в Гърция и знаят как стоят нещата..
16
4
 
39
 
! Отговори
Борисчо преди 4 седмици
Затова ли умрелия ви Гръцки съд пусна всички замесени в мелето?