Фон дер Лайен обвини Русия, че сее раздор на Балканите

Тя не приема страха от спиране на електрозахранването в Европа
Обновена: 3 сеп 2024 12:21 | 3 сеп 2024 11:51, Петър Бойчев
109
Фон дер Лайен обвини Русия, че сее раздор на Балканите
Снимка БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обвини Русия, че подкопава стабилността на Западните Балкани, където страните са избрали пътя на европейската интеграция. Тя заяви това при откриването на форума по сигурността в Блед, съобщава официалният сайт на Комисията.

Тя смята, че Русия не се е примирила с факта, че страните от региона искат да се присъединят към Европейския съюз и се стреми да възстанови стари конфликти.

"Кремъл се опитва да съживи стари конфликти и също така да посее раздор както в Западните Балкани, така и между този регион и останалата част от Европа“, посочи Фон дер Лайен.

Преди това Урсула фон дер Лайен обвини Русия, че е затворила "газовия кран“ към Европа малко преди началото на войната в Украйна. Според нея Владимир Путин е "разменил просперитета на собствената си страна“ за имперски амбиции, а зависимостта от енергийните ресурси се оказала коз в ръцете на руския лидер.

Тя отбеляза, че страхът от спиране на електрозахранването в Европа не се е оправдал поради помощта на САЩ, които са увеличили доставките на ресурси. Сега Европа има собствена инфраструктура, смята фон дер Лайен, пише Фокус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от Водещи мобилна
Северна Корея наказа олимцийците си, които се снимаха със съперниците от Юга
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
6
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 седмица
Няма някой, който да сее повече омраза и раздори от УрсузА, дърта интригантка.
91
1
 
11
 
! Отговори
Нормална преди 1 седмица
Русия сега има други задачи, пишат глупости, и не ги е срам,ние да не сме балъци.
90
15
 
1
 
! Отговори
А ти щеше да бъдеш преди 1 седмица
До 67. Анонимен. На времето е трябвало щатите и ингилизите да не помагат на голташка пРосия, а да се съюзят с швабите и да си поделят голташка пРосия (както колхозниците се бяха съюзили с швабите да си поделят Полша). Сега щяхме да живеем в един доста по-мирен и уреден свят. . . Кожена лампа за някое спално шкафче! Учи български неграмотнико!
89
1
 
9
 
! Отговори
Не разбрахте ли, преди 1 седмица
че на алжирката Имане му отнеха титлата и доживотно е забранен от WBO да се боксира, ЗАЩОТО Е МЪЖ! Четвъртит и отзад забит за LGBTQ-то или голямата част на българите! Малко мъже останаха в тази пее раска България! Май такива новини въобще не се котират тук! Копирайте и разпространявайте преди да бъде изтрито!
88
0
 
20
 
! Отговори
НЕ ОБВИНЯВАЙТЕ преди 1 седмица
РУСИЯ ЗА НЕКАДЪРНОТО ВИ УПРАВЛЕНИЕ Г-ЖО ЕВРЕЙСКИ ***
87
0
 
15
 
! Отговори
Четяки преди 1 седмица
Из коментарите:какво правим още та не си вземем държавата от тази порнография ЕС и САЩ И ОТ ТАМ ПО ВЕРИГАТА ГЕРБ-ДПС ППУМИЯРИТЕ???ТЕЗИ ХОРА СА ЗВЕРОВЕ КОИТО И ПЕТ ЦЕНТА НЕ ДАВАТ ЗА ЖИВОТА НИ!!! ВРЕДНИ ХРАНИ,БОЛЕСТИ И ХИБРИДНИ ВОЙНИ С МНОГО ПРОПАГАНДА ОТ СТРАНА НА ЗАПАДА,МОГА ДА ВИ ГО ДОКАЖА С ДОКУМЕНТИРАНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА,ЧЕ ЗАПАДА Е МНОГО ГОЛЯМ САТАНИСТ УПРАВЛЯВАН ОТ ЕВРЕИТЕ!!!
86
0
 
19
 
! Отговори
С ГУСТО преди 1 седмица
БИХ И РАЗМАЗАЛ ФИЗИОНОМИЯТА В НЯКОЯ СТЕНА.ТОЗИ *** НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЖИВ ВЕЧЕ ОТ ОТДАВНА!!!ДАНО РУСИЯ СМАЧКА ТОЗИ ЛГБТИ ЕС И ХОРАТА ДА СЕ ВЗЕМЯТ В РЪЦЕ ,ЧЕ ЗАПАДНАТА СМРАД,ПРОПАГАНДА ГИ ЛЪЖИ И УПРАВЛЯВА ВЕЧЕ 30 ГОДИНИ!!!
85
0
 
20
 
! Отговори
СМЪРТ преди 1 седмица
За ТАЗИ ДОЛНА И ПРОКЛЕТА ЖЕНИЧКА УРСУЛИТА,ТЯ НИ НАСАДИ ПО ТОЗИ МЕНИПУЛАТИВЕН И ПРОПАГАНДЕН НАЧИН ДНЕС ДА ПЛАЩАМЕ СМЕТКИТЕ НА УКРИТЕ!!! ТЯ ВИ ПРОДАВАШЕ ВАКСИНИ ОТ КОИТО ВСЕ ОЩЕ ИЗМИРАТ ХОРА И ТОВА Е ДОКАЗАНО ОТ СВЕТОВНО ПРИЗНАТИ И НЕПОДКУПНИ ЛЕКАРИ.СПРЕТЕ ДА СЛУШАТЕ ТЕЗИ ИЗВРАТЕНИ МОЗЪЦИ ЕС И САЩ ТЕ НАСАЖДАТ ОМРАЗА ЗА ДА СЕ СБИЕМ С РУСНАЦИТЕ И ПОЗНАЙТЕ НЯМА ДА НИ ПОМОГНАТ ЩЕ СТАНЕМ КАТО УКРИСТАН БОЙНО ПОЛЕ,ТОВА Е ЦЕЛТА НА ЕВРЕЙСКИЯ ЗАПАД ПРОПАДНАЛ!!!
84
0
 
24
 
! Отговори
БайХой преди 1 седмица
Американския пудел отново ближе *** на господарите си! Тази живее в някаква паралелна реалност, не мога да повярвам, че е толкова сляпа и проста!
83
0
 
14
 
! Отговори
Пепа Бойчева, преди 1 седмица
върлата фенка на Урсулю Фродолайнен не заспива докато не гушне портрета на Баронеса Фон Дер Файзер... Една от най-пр0падналите еФтини ми$$ирки в донос.бг
82
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Европейските "лидери" на чело с тази се съдраха да викат срещу "енергийната зависимост" от Русия, а сега обвиняват Русия, че купуват същия руски газ през 2 посредника, и то - Заради собствените си санкции. Е, резултата от това нагло безочие се видя на изборите в Тюрингия. Хората не са глупави, и все някога ще реагират.
81
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Май нито едно вярно нещо не прочетох в казаното от Лайен.
80
0
 
23
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Госпожата е 67 годишна.Защо в пенсионна възраст са евродепутати и евроначалници?
79
24
 
2
 
! Отговори
Ха ха ха, преди 1 седмица
Копейките се скъсаха да заливат с помия! Те само това и могат! За повече се иска и малко сиво вещество! Колкото до Урсула , ...изключителна личност! Не е като Бункерният Карлик, който даже и име на дъщерите си не е дал! Сигурно има защо?
78
0
 
22
 
! Отговори
Руя преди 1 седмица
Как тия ния натресоха за втори мандат тая озлобена алчна застаряваща жена.Тая ще унищожи Европа.Дано Господ я прибере на ония свят да се отървем от нея.
77
30
 
2
 
! Отговори
Радев преди 1 седмица
Товаришт Владолф Путлера е доказан психопат
76
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Грозен мъж !
75
2
 
37
 
! Отговори
ФактЪ си е Факт ! преди 1 седмица
От както сащ назначиха Урсула Фон дьо Тен в ЕП , той започна да се РАЗПАДА !
74
2
 
35
 
! Отговори
жорето преди 1 седмица
Тая акушерка в кой свят живее
73
1
 
24
 
! Отговори
gogo преди 1 седмица
я па тая