Фон дер Лайен обвини Русия, че сее раздор на Балканите

Тя не приема страха от спиране на електрозахранването в Европа
Обновена: 3 сеп 2024 12:21 | 3 сеп 2024 11:51, Петър Бойчев
109
Фон дер Лайен обвини Русия, че сее раздор на Балканите
Снимка БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обвини Русия, че подкопава стабилността на Западните Балкани, където страните са избрали пътя на европейската интеграция. Тя заяви това при откриването на форума по сигурността в Блед, съобщава официалният сайт на Комисията.

Тя смята, че Русия не се е примирила с факта, че страните от региона искат да се присъединят към Европейския съюз и се стреми да възстанови стари конфликти.

"Кремъл се опитва да съживи стари конфликти и също така да посее раздор както в Западните Балкани, така и между този регион и останалата част от Европа“, посочи Фон дер Лайен.

Преди това Урсула фон дер Лайен обвини Русия, че е затворила "газовия кран“ към Европа малко преди началото на войната в Украйна. Според нея Владимир Путин е "разменил просперитета на собствената си страна“ за имперски амбиции, а зависимостта от енергийните ресурси се оказала коз в ръцете на руския лидер.

Тя отбеляза, че страхът от спиране на електрозахранването в Европа не се е оправдал поради помощта на САЩ, които са увеличили доставките на ресурси. Сега Европа има собствена инфраструктура, смята фон дер Лайен, пише Фокус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от Водещи мобилна
Северна Корея наказа олимцийците си, които се снимаха със съперниците от Юга
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
колко танкера с ток са докарали американците?!?!?!!??! хахахахахахахах тапанарииииииииииии
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Глупусти ама глупусти тая шMия знае ли че Дуда иска репарации от швабите руснаците ли са намесени
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво стана, арестуваха ли Путин в Монголия?
9
0
 
20
 
! Отговори
Тиква преди 2 седмици
Ха ха,Лайнер налива маслото в огъня от 10 години,хитра доктор Франкенщайн,нацюга.
8
5
 
5
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 седмици
Госпожа Лайен,кога най-сетне Москва и Киев ,но и всички останали светски народи ще изплатят репарации на Българската Държава за комунистическото източване на българските ресурси и генетическият холокост,чрез който бяха нихилирани чисти етнипески българи,а Родината ни напълнена с роми от Сърбия и Македония?Нима вината на Москва е по-малка от тази на Киев,Ереван,Тбилиси и прочее тюркски пирати? Хайде по същество,еврейке Лайен !!!
7
0
 
33
 
! Отговори
Хаха преди 2 седмици
Абе тази баба не е Ок с главата. Как Русия спряла газта към Европа като цяла Европа продължава да купува газ от Русия. Естествено само ние не купуваме директно руска газ ама купивамепрез посредници пак руска газ с 30% горница защото сме видни евроатлантици. Както каза не умника бай денко не е важно че на Бг и на народа ще му е зле. Важното е на Русия да й е зле.. с такива управници далеч ще стигнем-бай денко, тагаренко и подобни . Прррродажници!
6
1
 
31
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 2 седмици
Тази куха лейка защо не е зад решетките Ами ръси глупости една след друга ?!??! Колкото по- куха и не кадърна ,толкова на по- голяма позиция в ЕС ! В случая тази е на върха !
5
0
 
30
 
! Отговори
Колония преди 2 седмици
Властолюбиво лeлчe, постоянно губите позиции, ти и началниците ти от другата страна на океана. Така и ще продължи, но сами си го направихте. Водите политика срещу Европа и европейците, само и единствено в полза на САЩ и ваши дребни на този фон облаги.
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тая коза,че види като зеленски гръмне някоя атомна централа ,много пъти се опита в Запорожие ,сега в Куркс се опитва,тога че види. Как че целува Зеленски и подарява по 60 милиарда евро ,гад ,фашиска и името в фашиско
3
4
 
6
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 седмици
На Лайен явно й е забавно да се хихика с Путин зад кулисите ,а пред нас да фучи с жълто-сини очи. Мозъкът ни е даден,за да мислим така,ще да има добри решения. При Лайен е обратното. Ще й напомня,че на Балканите раздор се сее не само от руснаци,а ОТ ВСИЧКИ ДО ЕДИН СЪВЕТСКИ НАРОДИ,МЕЖДУ КОИТО И УКРАИНСКИЯТ ЕВРЕЙСКИ РУСКИ НАРОД. Защото руснаци са и московити и киевчани. Долу СССР,Лайен!
2
0
 
25
 
! Отговори
Фон Мюнхаузен преди 2 седмици
Ами САЩ и НАТО успяха да направят няколко войни на западните Балкани и по-точно в бивша Югославия, докато Русия почти не се намеси.
1
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нищо ново не е казала. Сърбия е руското прокси.