Фон дер Лайен обвини Русия, че сее раздор на Балканите

Тя не приема страха от спиране на електрозахранването в Европа
Обновена: 3 сеп 2024 12:21 | 3 сеп 2024 11:51, Петър Бойчев
109
Фон дер Лайен обвини Русия, че сее раздор на Балканите
Снимка БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обвини Русия, че подкопава стабилността на Западните Балкани, където страните са избрали пътя на европейската интеграция. Тя заяви това при откриването на форума по сигурността в Блед, съобщава официалният сайт на Комисията.

Тя смята, че Русия не се е примирила с факта, че страните от региона искат да се присъединят към Европейския съюз и се стреми да възстанови стари конфликти.

"Кремъл се опитва да съживи стари конфликти и също така да посее раздор както в Западните Балкани, така и между този регион и останалата част от Европа“, посочи Фон дер Лайен.

Преди това Урсула фон дер Лайен обвини Русия, че е затворила "газовия кран“ към Европа малко преди началото на войната в Украйна. Според нея Владимир Путин е "разменил просперитета на собствената си страна“ за имперски амбиции, а зависимостта от енергийните ресурси се оказала коз в ръцете на руския лидер.

Тя отбеляза, че страхът от спиране на електрозахранването в Европа не се е оправдал поради помощта на САЩ, които са увеличили доставките на ресурси. Сега Европа има собствена инфраструктура, смята фон дер Лайен, пише Фокус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от Водещи мобилна
Северна Корея наказа олимцийците си, които се снимаха със съперниците от Юга
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ами направете нещо!
51
1
 
7
 
! Отговори
Николай Стоименов преди 2 седмици
Абе вампир що си не .... ..... майка
50
3
 
25
 
! Отговори
Тап преди 2 седмици
На Фон дер Лайен и нaркоман вяря да нямаш.
49
3
 
27
 
! Отговори
Кълбо преди 2 седмици
Само кой го каза наследничката на фашист дядо е бил от SS армията на Хитлер на Шолц дядо му също Не могат да простят на Русия че ги победи европейският съюз се разширява точно като империя и Европейския съюз се командва от три държави Франция и Германия и САЩ това си е чиста империя Измислят закони и които другите държави изпълняват И всичките закони са в полза на тях трите държави
48
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много точно изказване на жената но много меко по отношение на голташка пРосия. Все пак е политик а не като медведа дето меташе атома през ден, оня с физиономия на слаб ученик къде сина му кара Тесла ама неще не фронта или па коня дето всяка дума му е като на дърт цгнин
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хората с цял ЕС искат нормален живот, такъв, какъвто беше преди чине пандемията,
46
2
 
26
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 2 седмици
Всяка една казана дума от тая е абсолютна лъжа. Фактчекър няма ли тук, да премахне статията?
45
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А, то това е ясно като бял ден, че голташка пРосия сее раздори. Тия колхозници дори са работили против нашето съединение. Те ако всички покрай нея са добре те ше се разпаднат. За това и нападнаха урките щото урките бяха започнали да дърпат преди тях. Нищо де, след 3 год победи и демилитаризация, урките взеха, че влязоха в пРосията ама путинарко вика, голема работа, дреме ми, че не мога да си защитя териториите, важното е kAпейките да ми вярват, че сме самая могучия докато станахме за смях
44
1
 
16
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 2 седмици
На тая снимка, гледайки я отстрани, не ви ли прилича на Хитлер?
43
0
 
19
 
! Отговори
До 44 преди 2 седмици
Айде, недей да извърташ нещата. Югославия кой неин съсед точно я нападна?
42
20
 
3
 
! Отговори
До 42 преди 2 седмици
Ами ще те поправя! Дали всичко това, което описваш, щеше да се случи ако Путин не беше нападнал Украйна, ако искаше равноправни отношения със съседите си, ако беше загърбил имперските си амбиции? Сега Европа, НАТО, САЩ са му виновни както винаги. Как да не си припомним приказката за кривата ракета и космоса.
41
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Доживотен затвор за тая гaд!
40
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 41. Да разбирам ли, че според теб до края на 20-ти век беше нормално да се водят войни в Европа? Войната в Югославия не закачи ли и от 21-ви?
39
0
 
24
 
! Отговори
мак преди 2 седмици
Щом стабилността е подкопана, пръст в това имат и фоннещоси и поддръжниците й. Защо не го споменава? Въвлякоха цял ес във война и отгоре на всичко плащат колосални пари, за да натрият носа на путин и да се наричат евроатлантици, блабла. Да не говорим за миграционна политика натрапена от меркел, която също подкопава стабилността.
38
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Поправете ме, ако греша. Западът всячески препятстваше строителството на СП-2, а после и го взриви. В един глас каза, че се отказва от руски нефт и газ. Замрази руските сметки, което означава, че Русия трябваше да доставя всичко безплатно. А сега - Путин врътнал крана. Не той, а вие го врътнахте.
37
14
 
4
 
! Отговори
До 39 преди 2 седмици
А как да се коментира един луд, водещ война в 21-и век в Европа?!
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
КУ КУ
35
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Зло същество е тази
34
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гинеколожката, вместо да се обърне поименно към лидерите на въпросните държави и, ако има нещо за казване, да им го каже в очите, пак *** медиите с Русия, та Русия.
33
16
 
2
 
! Отговори
Ха, преди 2 седмици
....че да не и да не е вярно ! Само погледнете макетата, какви "нацисти" им се привиждат,все едно на конвейр са ходили на клизма/промивка/ на мозъка в Маскве! В България никой не ги бръсне за слива, а те продължават да леят помия , а дано някой ги забележи !