Лекарят на Маричков: Беше здрав, подозирам инфаркт

Прегледал е музиканта пет дни преди да почине
Обновена: 16 окт 2024 12:57 | 16 окт 2024 12:55, Инна Ангелова
39
Лекарят на Маричков: Беше здрав, подозирам инфаркт
Снимка: БГНЕС

“Кирил Маричков беше здрав! Пиеше само лекарства за кръвно и се оплакваше от болки в прешлените”, каза отоневрологът д-р Боримир Фурнаджиев, специалист по уши, нос, гърло. Той е известен като д-р Бари и беше близък приятел с Маричков.

Пред “24 часа – 168 истории” разказва, че е видял музикантът на 7 октомври, 5 дни преди да почине.

“Прегледах го, а той ми донесе билети за юбилейния му концерт на 30 октомври. Аз следя гласа му и в понеделник дойде да погледна гласните му връзки, защото вървяха турнетата му. Направихме си снимка. Вероятно последната му. Прегледах всичко - и носа му, носоглътката, ушите. Нямаше никакъв проблем. На апаратурата видях и вестибуларния му апарат. Не залиташе. След като ми даде билетите, поисках да си платя, но той отказа. След това, в сряда (9 октомври) ми се обади, че гласът му се е оправил, но слухът му не е напълно добре", споделя д-р Бари.

"Казах му да минат концертите и може да се видим, а сега, ако има нещо, да слага олио два дни. Това са неща от кухнята. Слухът му е добър за годините, но вече не можеше да различи скъпа цигулка от евтина. Това е нормално, защото с напредване на възрастта отслабват т.нар. обертонове. А гласните му връзки поддържах с лекарства и капки в носа. Единствено се оплакваше от болките в прешлените. Сподели ми, че се е смалил с 4 см заради тях. Сложили му костен цимент в 4 прешлена. Заради този проблем ходеше и по-бавно. С интелекта и разговорите обаче нямаше проблеми. И в петък прочетох лошата новина. Стана ми странно, като съобщиха, че е паднал изведнъж по лице, без дори да си е сложил ръката, за да се предпази. Може и инфаркт да е получил”, разказва специалистът.

Двамата се познават от 20 г., но стават близки преди около 10 г., когато певецът търси помощ от лекаря, защото е паднал гласът му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от София
Вижте къде в София спират водата на 17 октомври, четвъртък
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 38 минути
Ей, много го мразите Киро. Това копейките сте много, много дребни джуджета. И недоносени.
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 46 минути
Явно инфаркт причинен от ваксините
25
1
 
1
 
! Отговори
УБиват с ХЛОГРАМИ преди 1 час
МВР,КАТ ,ДАИ Да блокират движението на всички автомобили с холограмни оръжия на предни и други стъкла вкл от БЪлгария ,ГЕРмания. ПОЧИстват се за минута с самобръсначки за еднократна употреба. Внимание Black death and cancer terror trough BG holographic weapons !!! 4900 000 victims.ДА се арестуват производители,разпространители на хологрaмни оръжия вкл лепени като бандероли,ЕКО Стикери,стикери за застраховки. Полват ги за проследяване, разболяване, блокиране и катастрофи .. за КОВИД ..
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Имал е счупен прешлен което блокира движението му и при най-малко движение може да падне. Пътник е.
23
1
 
2
 
! Отговори
УБиват с холограми преди 1 час
Експерти да огледат кои видео терористични оръжия активират масови убиици вкл около кръстовища с жестоки катастрофи. Вижте катастрофи показвани по телевизии вкл NOVA TV BUlgaria.НА всички се вижда перфектно ясно активирани масови убиици обсебеили целия автомобил.Водачите не могат да реагират . Остър пси блокаж с обемно обсебване получаваМЕ !!.Опитаха се да ни убият с опитен водач с дете на задна седалка с пси блокаж .Водачът след блок съзнание пропусна знак СТОП ,пресече главен път.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
За хлапетата тука: 80% от хората над 65 години пият лекарства за кръвно. Иначе ще има още повече инсулти и инфаркти. Когато за 80 годишен човек се казва, че е здрав, това е съвършено различно от 30 годишен здрав човек.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Здрав е бил като биг, но не му прегледал очите, не е видял Stop знака на ръба на сцената
20
1
 
2
 
! Отговори
УБиват с холограми преди 1 час
През 2022 получихме от вещо лице ,дългогодишен експерт от МВР за пси блокажи с цел убииство на него и синът му след залепени холограми при технически преглед.ПО време на тест бяхме включени за убииствено проследяване през американски сателитиведнага след напускане на сградата на сервиза. Получихме остро главоболие. Активираха масов убиец който ми блокира съзнанието. Спрях и ОТЛЕПИХ Холограмите. ЗАКОНЪТ ЗАБРАНЯВА ЛЕПЕНЕТО НА стикери вкл хологрмани оръжия за масова ликвидация с антени,скенери.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Ще падна. Егати докторяка. Бил здрав ама пиел лекарства за кръвно. Какъв *** е тоя докторяк беее?!?! Кой здрав пие лекарство за кръвно?! Наистина изпадам в ужас ако някога ми се наложи да ида при булгарише докторка!!!
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Така и не успя да си припони златните години на комсомолски секретар и да изпълни хита си Аврора :(
17
4
 
3
 
! Отговори
Дявола и бога преди 1 час
Е разбира се доктора е специалист, точно колкото киро е китарист!
16
1
 
1
 
! Отговори
УБиват с ХОЛОГРАМИ преди 1 час
Експерти да проверят за АКТИВИРАН ОБЕМНО ОБСЕБВАЩ МАСОВ УБИЕЦ с дигитално холограмно оръжие . Данни за активно обемно пресканиране ,с активиране на масов убиец секунди до нещастието..Експерти да направят анализи на катастрофи причинени от активирани дигитално холограмно масови убиици. Виждат се перфектно масовите убиици около жертвите на терора с холограмни оръжия в автомобили с висока скорост. Вижте убииства вкл "СЕМЕРДЖИЕВ", Милен Цветков.. ВИНОВНИ СА КАТ И МВР ,СБА. НЕзаконни холограми
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
На тоя докторяк ще му кажа СЛЕДНОТО : Няма как да си здрав и да получиш инфаркт!!! Инфаркта идва след ред здравни проблеми. Често не са диагностицирани НО са били налични!! Така че ако си му бил личен лекар тИ си виновен !!!
14
1
 
2
 
! Отговори
ахмед мерчев и слави преди 1 час
Кълна се в дявола и бога! Загина кибертрон!
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
до 7, моя позната лекарка удължи живота на баща си с нерафинирано олио, беше против нетрадиционната медицина, но нямаше избор, беше диагностициран с рак
12
1
 
3
 
! Отговори
Юлка преди 1 час
Само да попитам,за Бари Манилоу ли става въпрос,за Барни Ръбъл,или Барни Екълстоун и тримата са здрави,читави,пеят и въртят колелата!
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Между другото да, и аз без да съм доктор това подозирам. Особенно след разказа на Иван Лечев, който каза как Маричков е избягал от единия край на сцената до другия, после се е олюлял, и чак тогава е паднал. Като че ли е почувствал нещо, и не е искал да се строполи пред останалите. И колко да е здрав човек на 80г. ?? Мир на праха му!
10
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Иван Лечев уби Маричков.
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
След 75 трябва да се намалят някои активности.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
А днешния паднал режисьор?НЕЩО ВЗЕХА ДА СЕ ХВЪРЛЯТ ОТВИСОКО ВСИЧКИ