Войските на Ким в Русия е "заплаха за сигурността"

Северна Корея е изпратила 1500 войници
18 окт 2024 18:15, Гергана Попова
102
Войските на Ким в Русия е "заплаха за сигурността"
Снимка: БГНЕС/ EPA

Южна Корея заяви днес, че според нея Северна Корея е изпратила войски в Русия, представляващо "сериозна заплаха за сигурността" на международната общност, на която Сеул ще отговори с всички налични средства, се казва в изявление на южнокорейската президентска канцелария, цитирано от Ройтерс.

Още по темата

Северна Корея е изпратила 1500 войници от специалните сили в Далечния изток на Русия за обучение и аклиматизация в местни военни бази и вероятно ще бъдат разгърнати за бойни действия във войната в Украйна, съобщи южнокорейската шпионска агенция в петък.

Националната разузнавателна служба на Южна Корея (NIS) също каза, че е работила с украинското разузнаване и е използвала технология за изкуствен интелект за разпознаване на лица, за да идентифицира севернокорейски офицери в района на Донецк в източна Украйна, подкрепящи руските сили, изстрелващи севернокорейски ракети.

В повече от 13 000 контейнера Северна Корея е изпратила артилерийски снаряди, балистични ракети и противотанкови ракети в Русия от август миналата година, каза агенцията въз основа на останките от оръжия, открити от бойния фронт в Украйна.

Общо повече от осем милиона артилерийски и ракетни снаряда са били изпратени в Русия, се казва в съобщението.

„Прякото военно сътрудничество между Русия и Северна Корея, за което се съобщава от чуждестранни медии, вече е официално потвърдено“, се казва в изявление на шпионската агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от ЕС
Има ли пръст Китай в кризата с фентанил в САЩ?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 минута
Ето защо ръцете на Нетаняху трепереха. Иран може сериозно да удари. Има и видео как Нетаняху бяга през бункера. Също много красноречив. Но обществеността си спомни повече треперещите ръце.
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 минути
А полски, американски и френски войници и английски инструктори не са заплаха, нали? За щастие голяма част от тези плевели беше изкоренена от руската армия. Само убитите поляци в чуждата война са няколко хиляди по официални данни. Онзи ден пък в Курска област си заминаха няколко американски войници. Не е тайна, че НАТО воюва срещу Русия в Украйна и губи мача щом корейците ги притисняват.
91
0
 
1
 
! Отговори
Па съм я бе преди 17 минути
Може да пуснат хората на Ким да опрашат малко украинските войничвта-да им реьнат пищовите и да им ги тропосат отзад!
90
1
 
2
 
! Отговори
do преди 23 минути
"Русия предупреди Израел" - Рашка е последната дупка която Израел може да слуша.
89
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 24 минути
Иде Страшния Съд за всички евроатлантици,copocи и натовски меки китки ! Ще се пържат в Пъкала за предателствата си спрямо човешкия род !
88
0
 
1
 
! Отговори
Добре горят преди 25 минути
https://politikus.info/video/164198-bronetehnika-nato-prodolzhaet-goret-v-kurskoy-oblasti.html
87
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 27 минути
И в КНДР има затворници, първите вече се разбягаха , не ги знаят накъде са, а и са въоръжени .
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 29 минути
Иран показа, че може да пробие "железния купол" и да удари израелски военни обекти. И там принципно бойните глави на ракетите могат да се окажат всякакви, просто принципно, не сега, по принцип става дума, но със сигурност ще проникнат през "железния купол". Това променя ситуацията от преди 20 години, когато нищо такова нямаше. И какво излиза - Израел е малко гъстонаселено парче земя, с много стратегически обекти, и дори ядрени, и ако някой може да ги порази, какво ще стане с мъничката пренаселена страна? А Иран показа, че може да достигне тези цели.
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 30 минути
Русия предупреди Израел дори да не помисля да атакува ирански ядрени съоръжения. "Многократно предупредихме и продължаваме да предупреждаваме Израел дори да не обмисля хипотетичната възможност за удари по ирански ядрени съоръжения и инфраструктура. Това би било катастрофално развитие и категорично отричане на всички съществуващи принципи в областта на гарантирането на ядрената сигурност", заместник-министър на външните работи Сергей Рябков.
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 30 минути
До До до до въпрос - 1994 година Русия изтегли поетапно всички свои войски от Германия (338 хиляди, които през 80те бяха дори над половин милион). Въпрос: за периода от 1994 до сега от кои държави се изтегли НАТО?
83
0
 
1
 
! Отговори
анонимен64264 преди 32 минути
защо да не изпрати бе ,как могат да изпращат западни военни и янки в украйна,а дали са сигурни,някой видяли тези корейци,не нали само шумите за нищо,има даже на луната
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 36 минути
Израел е бич Божий!
81
6
 
0
 
! Отговори
До до до въпрос преди 37 минути
Няма кой да ги храни руските войски!Какво не разбираш?
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 38 минути
След разговори с Путин Ким Чен Ун издаде заповед за увеличаване на производството на Уран. Това означава, че Северна Корея се готви не само да воюва на страната на Русия и Китай, ни и да воюва с използване на ядрено оръжие.
79
1
 
0
 
! Отговори
666 преди 38 минути
Е,и ?
78
2
 
0
 
! Отговори
Украйна преди 38 минути
Ама то има ли още такава държава?
77
4
 
2
 
! Отговори
Яхиа преди 39 минути
Най-лошия кошмар за Русия-Иран е,обединение Украйна-Израел!
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 39 минути
Китай е наясно, че ако САЩ успеят да унищожат Русия, то след това и с Китай е свършено. Затова при глобална война Русия, Китай и Северна Корея ще се отбомбнят на САЩ с ядрени ракети, от САЩ няма нищо да остане. И към тях ще се присъдеини и Иран, който от своя страна ще превърне Израел и ЕС в ядрена пепел. Толкова за третата световна, а оня физика хем теорията му грешна излезе, хем за прашките и лъковете се изложи. Русия Китай може да понесат поражения но ще останат незасегнати като цяло, и светът после ще бъде едно прекрасно място без САЩ и без ЕС.
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 40 минути
до До въпрос - 1994 година Русия изтегли поетапно всички свои войски от Германия (338 хиляди, които през 80те бяха дори над половин милион). Въпрос: за периода от 1994 до сега от кои държави се изтегли НАТО?
74
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 41 минути
Германия беше пратила редовни части на бундесфера да залагат мини в Харковско, Въобще на харковското направление повечето са натовци.